IPL vs laser behandeling

Zodra de lente voor de deur staat zijn we weer helemaal klaar om naar buiten te gaan. En net zoals ieder jaar is dit voor velen dé periode om na te denken over het definitief verwijderen van ongewenste beharing op het lichaam en/of gezicht. Bij BodySilk Laser Clinic werken we met het meest effectieve laser apparaat. Maar er zijn nog mensen die denken dat we met IPL werken. Wat is het verschil eigenlijk tussen IPL en laser?

afspraak maken voor laserontharing Ipl vs laser

Wat is IPL hair removal?

IPL treatment staat voor Intense Pulsed Light en is gebaseerd op lichtpulsen die gebruikt worden om de haarzakjes te vernietigen. Het licht dat uit een IPL-apparaat komt, wordt geabsorbeerd door het pigment in het haar, waardoor een opeenhoping van energie ontstaat die in warmte verandert. Deze warmte reist door het haar en vernietigt het haarzakje (hair follicle) zodat hieruit geen nieuwe haartjes gaan groeien.

Ipl vs laser apparaat bij BodySilk Laser Clinic

Hoewel IPL en laser behandeling in de basis gelijk zijn, is het belangrijkste verschil het soort licht. IPL gebruikt een breedband, pulserende lichtbron. Een Laser werkt met één kleur licht en is geconcentreerd en richt de zeer hoge energie op het haarzakje in plaats van de omringende huid. Dit geeft een hogere effectiviteit. De laser wordt ook vele malen dieper geabsorbeerd dan het IPL licht zodat ook diepere haarzakjes effectief worden meegenomen. Tot slot wordt IPL niet aangeraden voor de behandeling van donkere huidtypen. Daarentegen kan onze laser worden ingezet bij ieder huidtype omdat het pigment in de huid bij een laser als het ware ‘ontzien’ kan worden.

gentlemax pro laser vs Soprano ICE laser

Doet IPL pijn?

Het verwijderen van haren met een IPL apparaat is over het algemeen pijnlijker dan het gebruik met onze GentleMax laserapparaat. Je kunt het vergelijken met gespannen elastiekje dat telkens op je huid slaat. Met de GentleMax Pro laser heb je dat gevoel vele malen minder. Bovendien koelen we de huid direct tijdens de laserbehandeling waardoor je minder last krijgt tijdens de behandeling. Uiteraard is je eigen pijngrens ook heel bepalend, maar doorgaan krijgen wij te horen van onze patiënten dat zij vele malen minder pijn ervaren met onze GentleMax laser dan een IPL apparaat of  de Soprano ICE laser. 

pijnloos ontharen met gentlelaser

Maak jouw afspraak!

Ben jij benieuwd naar laserontharen of wil je meer weten over de mogelijkheden? App ons dan!

Veelgestelde vragen

Wij vinden het erg belangrijk om de verschillen tussen IPL (Intense Pulsed Light) and laser hair removal te kennen, zodat je de behandeling kunt kiezen die het beste bij je behoeften en budget past. Beide technologieën zijn populair voor het verwijderen van ongewenst haar, maar ze hebben enkele onderscheidende kenmerken. IPL and laser hair removal methoden genereren licht om haarfollikels te targeten, echter, laser hair removal gebruikt één specifieke golflengte van licht, terwijl IPL een breed spectrum gebruikt. Hierdoor is laser treatment doorgaans krachtiger en accurater.

Laserbehandelingen zijn vaak effectiever op donkere haren en lichtere huidtypen. Wel is het raadzaam om de juiste behandeling voor je huid- en haartype te kiezen. Onze specialisten bij BodySilk Laser Clinic adviseren je graag hierin.

De best passende ontharings methode

Voor het permanent verwijderen van ongewenst haar gebruiken wij ons laserapparaat omdat wij hiermee de beste resultaten behalen voor onze cliënten. Desondanks gebruiken wij wel een IPL apparaat voor andere toepassingen zoals het verwijderen van pigmentvlekken en vaatjes. Lees hier meer over op de pagina Stellar M22. Voordat je aan een behandeling begint gaan we altijd eerst een uitvoerig intakegesprek met jou aan om te kijken naar je huidtype en wensen.

Ook zullen we je een indicatie geven over het aantal sessies die je nodig hebt om het gewenste resultaat te behalen. Houd er rekening mee dat het effect van definitief ontharing per persoon verschilt en afhankelijk is van meerdere factoren. Kom gerust langs voor meer informatie en plan een proefbehandeling in.