Couperose behandeling

Heb je blijvende roodheid in het gezicht, waardoor het lijkt alsof je altijd aan het blozen bent? Dan zou het mogelijk couperose kunnen zijn, die wij effectief in onze kliniek kunnen behandelen.

couperose behandeling

Wat is Couperose?

Couperose is een toename van roodheden en kleine bloedvaatjes (rode en blauwe adertjes) in de huid van het gezicht. De vaatjes liggen oppervlakkiger in de huid, waardoor deze veel zichtbaarder zijn. Hoe deze huidaandoening meestal ontstaat is niet duidelijk bekend. Een mogelijke oorzaak is dat de oppervlakkige bloedvaatjes in de huid slapper of wijder worden. Factoren die couperose soms kunnen uitlokken, zijn erfelijkheid, zon, alcoholconsumptie, tijdens temperatuurswisselingen, maar ook bij mensen met lichte huidtypen. Couperose komt vaak voor op de neus, wangen, kin en voorhoofd.

vaatjes laseren enschede

Couperose behandeling in Enschede

Bij BodySilk Laser Clinic kunnen we couperose eenvoudig, goed en effectief behandelen met een M22 IPL laserbehandeling. De prijs kan verschillen per te behandelen gebied. Het resultaat is snel zichtbaar, vaak al na de eerste behandeling, waarbij de roodheid geleidelijk minder zichtbaar wordt. Het kan zijn dat er meerdere behandelingen nodig zijn voor het gewenste resultaat. Lees meer

Een team van ervaren huidtherapeuten staat voor je klaar om je te helpen met jouw huidwens en om de roodheid tegen te gaan. Hieronder worden ook andere behandelmogelijkheden voor couperose weergegeven.

Maak een afspraak met onze huidtherapeut voor een vrijblijvende en kosteloze intake. Samen met jou kan de huidtherapeut een geschikt behandelplan opstellen. Er is vergoeding mogelijk indien je aanvullend verzekerd bent, maar dit is afhankelijk van de verschillende verzekeraars. Lees meer

Het gebied dat vaak wordt vergoed is het gezicht; voor andere gebieden kan het zijn dat er geen vergoeding is. Neem zelf contact op met je verzekeraar om te weten of jouw pakket onder vergoeding valt.

Thuisproducten

Wist je dat naast de behandeling van de huid in de kliniek, je thuis ook veel kan doen met behulp van de juiste producten? De verzorgende thuisproducten van IMAGE Skincare of Mesoestetic kunnen helpen om de roodheid van couperose te verminderen. Advies nodig over welke producten geschikt zijn voor ‘mijn’ huid die rood is? Ook hiervoor kun je een vrijblijvend productadvies inplannen. Onze huidtherapeuten zullen jou kosteloos adviseren.

Daarnaast kan het gebruik van Blend New Day-suppletie helpen om het probleem van de huid van binnenuit aan te pakken, waar het ook vaak begint.

Heb je vragen over andere indicaties? Of over apparaten zoals de verschillen tussen de Nd: YAG en Alexandrite lasers voor het ontharen? Deze antwoorden kun je op onze website vinden, of je kunt ons gerust een appje sturen met al je vragen. Onze specialisten staan voor je klaar!