acnetherapie behandeling en vergoeding

Acnetherapie

Onze huidtherapeuten kunnen diverse vormen van acne en acne littekens behandelen. Voor acne en acne littekens zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Wanneer de acne nog vooral actief is (bijvoorbeeld veel ontstekingen en/of mee-eters), is de behandeling vaak anders dan wanneer het alleen om acne littekens gaat.

De ernst van de aandoening, de klachten, het optreden van littekenvorming, maar ook leeftijd bepalen met welke behandeling wordt gestart. Zodra de acne onder controle is hebben wij de mogelijkheid om restacne (acnelittekens of vlekjes) te behandelen. Acne komt met name voor in het gezicht, rug en rond het borstgebied.

Hoe werkt acnetherapie?

Eén van onze huidtherapeuten start altijd met een intake om de mogelijkheden voor het behandelen van de acne en/of acne littekens te bespreken. Meestal wordt er een behandelplan opgesteld met meerdere behandelingen, dit is afhankelijk van bijvoorbeeld de vorm van acne en kan bij iedereen verschillend zijn. Daarnaast wordt er voorlichting over acne (littekens) en adviezen voor thuis gegeven. Het behandelplan kan ook een combinatie van verschillende behandelingen zijn om de acne goed onder controle te krijgen of de acne littekens goed te kunnen verminderen. De huidtherapeut zal samen met jou naar het meest geschikte behandelplan kijken.

Voor acnetherapie hebben wij ook verschillende samengestelde behandelplakketten met peelings.

wat te doen bij acne om dit minder zichtbaar te maken

Welke indicaties voor acnetherapie kunnen wij behandelen?

 • Acne Vulgaris (jeugdpuistjes)
 • Acne Conglobata (in samenwerking met de behandelend arts)
 • Acne Tarda (volwassen acne)
 • Hidradenitis Suppurativa
 • Acne Comedonica (veel mee-eters)
 • Acne Excoriée des jeunes filles
 • Favre Racouchot

Hiermee kunnen wij restacne (littekens en restvlekjes) behandelen:

Tarieven acnebehandeling

De tarieven voor de acnebehandeling zijn:

 • Acnepakket van 5 basis peelings incl producten: € 375**
 • Peeling: € 95,-
 • Combinatietherapie d.m.v. laser: v.a. € 145
 • HydraFacial v.a. € 145,-

Deze bovenstaande behandelingen worden mogelijk vergoed door de zorgverzekeraar. Vraag naar de polisvoorwaarden.

maak een afspraak bij bodysilk

Vergoeding via aanvullende verzekering!

Via de aanvullende verzekering ontvang je mogelijk een vergoeding. Meer weten? WhatsApp ons!

Veelgestelde vragen

We hebben deze acnetherapie pakketten opgesteld omdat we bij acne een compleet behandelplan belangrijk vinden en dat kunnen we op deze manier goed aanbieden. Het acnetherapie pakket met peelings bestaat uit 5 peelings en 4 gratis producten. Het totale pakket kost €375,- en komt neer op €75,- per behandeling. Normaal gesproken zijn peelings €95,-. Dit kunnen we voor acnetherapie goedkoper aanbieden, omdat we hierbij gebruikmaken van specifieke peelings voor acne. Let op: je komt alleen in aanmerking voor dit pakket wanneer je acne hebt van het juiste zorgprofiel. Twijfel je of jij in aanmerking komt? Dit kan de huidtherapeut tijdens een intake beoordelen.

Dit is afhankelijk van welke behandeling we uitvoeren en hoe actief de acne is (zoals veel ontstekingen). Wanneer we actieve acne gaan behandelen met bijvoorbeeld peelings, laten we in het begin vaak 2 weken tussen de behandelingen. Wanneer de huid wat rustiger wordt laten we op een gegeven moment meer weken ertussen.

Dit is afhankelijk van wat we willen behandelen. Voor actieve acne starten we vaak met 5 peelings, waarvoor we een pakket hebben. Wanneer je ook last hebt van restacne (littekens en restvlekjes), dan zijn hier soms nog aanvullende behandelingen voor nodig.

Meestal merk je na 1 behandeling al effect. De eerste week na de behandeling kan de huid nog last hebben van reacties en hierna wordt de huid al wat rustiger.

Vergoeding voor acnebehandeling?

Voor acnetherapie kun je bij BodySilk Laser Clinic mogelijk een vergoeding krijgen vanuit de aanvullende verzekering. Dit komt doordat de acnetherapie uitgevoerd wordt door onze huidtherapeuten.

Veel aanvullende verzekeringen bevatten een vergoeding voor acnetherapie, het is raadzaam om hiervoor je zorgpolis na te kijken of contact op te nemen met je zorgverzekeraar.

Voor het beste resultaat is een combinatie van professionele behandelingen en huidverzorging met de juiste producten voor thuis belangrijk. Op deze manier kan de talgproductie het beste gereguleerd worden en krijgt de huid voldoende hydratatie. Hierover zal de huidtherapeut tijdens de intake advies geven.