acnetherapie behandeling en vergoeding

Acnetherapie

Onze huidtherapeuten behandelen diverse vormen van acne en acnelittekens. Elke indicatie vereist een specifieke behandeling. Wanneer de acne vooral actief is, bijvoorbeeld met veel ontstekingen en/of mee-eters, verschilt de behandeling vaak van die voor alleen acnelittekens.

Hoe werkt acnetherapie?

Eén van onze huidtherapeuten start altijd met een intake, inclusief een huidscan, die de mogelijkheden voor het behandelen van de acne en/of acnelittekens bespreekt. Meestal wordt er tijdens het intakegesprek een behandelplan opgesteld met meerdere behandelingen, afhankelijk van bijvoorbeeld de vorm van acne, die bij iedereen verschillend kan zijn. Daarnaast wordt er voorlichting over acne en acnelittekens gegeven, inclusief adviezen voor thuis. Het behandelplan kan ook een combinatie van verschillende behandelingen bevatten, die tot doel hebben de acne goed onder controle te krijgen of de acnelittekens effectief te verminderen met littekentherapie. De huidtherapeut zal samen met jou kijken naar het meest geschikte behandelplan.

Lees meer

Voor acnetherapie heeft Bodysilk verschillende persoonlijk samengestelde behandelplannen met peelings, waaronder ook chemische peelings. Het kan zijn dat onze huidtherapeuten bij ernstige acne het advies geven om contact op te nemen met de huisarts voor een eventuele medische aanpak.

Acne komt met name voor in het gezicht, op de rug en rond het borstgebied. De ernst van de aandoening, de klachten, het optreden van littekens, en de leeftijd bepalen welke behandeling wordt gestart. Zodra de acne onder controle is, bieden wij de mogelijkheid om restacne (acnelittekens of vlekjes) te behandelen. Het is vooral belangrijk om SPF te gebruiken om te voorkomen dat bestaande littekens, veroorzaakt door puistjes, verergeren door blootstelling aan de zon. Daarnaast is het van belang om de huid goed gehydrateerd te houden om overtollige talg productie te voorkomen en onder controle te houden.

wat te doen bij acne om dit minder zichtbaar te maken

Indicaties voor acnetherapie die wij behandelen

 • Acne Vulgaris (jeugdpuistjes)
 • Acne Conglobata (in samenwerking met de behandelend arts)
 • Acne Tarda (volwassen acne)
 • Hidradenitis Suppurativa (ontstekingen van de haarzakjes)
 • Acne Comedonica (veel mee-eters)
 • Acne Excoriée des jeunes filles
 • Favre Racouchot

Tarieven acnebehandeling

Tarieven voor de acnebehandeling:

 • Acnepakket van 5 basis peelings incl producten: € 375**
 • Peeling: € 95,-
 • Combinatietherapie d.m.v. laser: v.a. € 145
 • HydraFacial v.a. € 145,-

Deze bovenstaande behandelingen worden mogelijk vergoed door de zorgverzekeraar. Vraag naar de polisvoorwaarden.

maak een afspraak bij bodysilk

Vergoeding via aanvullende verzekering!

Via de aanvullende verzekering ontvang je mogelijk een vergoeding. Meer weten? WhatsApp ons!

Veelgestelde vragen

We hebben deze acnetherapie pakketten opgesteld omdat we bij acne een compleet behandelplan belangrijk vinden en dat kunnen we op deze manier goed aanbieden. Het acnetherapie pakket met peelings bestaat uit 5 peelings en 4 gratis producten. Het totale pakket kost €375,- en komt neer op €75,- per behandeling. Normaal gesproken zijn peelings €95,-. Dit kunnen we voor acnetherapie goedkoper aanbieden, omdat we hierbij gebruikmaken van specifieke peelings voor acne. Let op: je komt alleen in aanmerking voor dit pakket wanneer je acne hebt van het juiste zorgprofiel. Twijfel je of jij in aanmerking komt? Dit kan de huidtherapeut tijdens een intake beoordelen.

Dit is afhankelijk van welke behandeling we uitvoeren en hoe actief de acne is (zoals veel ontstekingen). Wanneer we actieve acne gaan behandelen met bijvoorbeeld peelings, laten we in het begin vaak 2 weken tussen de behandelingen. Wanneer de huid wat rustiger wordt laten we op een gegeven moment meer weken ertussen.

Dit is afhankelijk van wat we willen behandelen. Voor actieve acne starten we vaak met 5 peelings, waarvoor we een pakket hebben. Wanneer iemand ook last heeft van restacne (littekens en restvlekjes), zijn soms nog aanvullende behandelingen nodig, waardoor de behandelingsduur kan variëren.

Meestal merk je na 1 behandeling al effect. De eerste week na de behandeling kan de huid nog last hebben van reacties en hierna wordt de huid al wat rustiger. Hierbij is het belangrijk om voorzichtig te zijn met sterke reiniging van de huid, evenals met (elektrische) epilatie van het gezicht, aangezien deze extra gevoelig kan zijn.

Vergoeding voor acnebehandeling?

Voor acnetherapie kun je bij BodySilk Laser Clinic mogelijk in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering. Dit komt doordat de acnetherapie uitgevoerd wordt door onze gekwalificeerde huidtherapeuten

Veel aanvullende verzekeringen bevatten een vergoeding voor acnetherapie; het is daarom raadzaam om je zorgpolis na te kijken of contact op te nemen met je zorgverzekeraar, vooral omdat er een mogelijkheid is dat je geen recht hebt op vergoeding.

Voor het beste resultaat is een combinatie van professionele behandelingen en juiste huidverzorgingsproducten voor thuisgebruik belangrijk. Op deze manier kan de talgproductie het beste gereguleerd worden, krijgt de huid voldoende hydratatie, en worden dode huidcellen effectiever verwijderd. Hierover zal onze specialist, met uitgebreide kennis van huidtherapie, tijdens de intake advies geven.