Huidveroudering tegengaan

Huidveroudering begint gemiddeld vanaf het 25e levensjaar, waarbij de huid de eerste verschijnselen van fijne lijntjes, rimpels of uitzakking beginnen te vertonen.

huidveroudering tegengaan of behandeling bij Smooth laser kliniek bodysilk

Hoe ontstaat het?

Huidveroudering is een geleidelijk proces, waarbij de celdeling vertragen. Collageen wordt minder aangemaakt en de huid wordt dunner. De mate van veroudering is afhankelijk van intrinsieke en extrinsieke factoren. Intrinsieke factoren zijn invloeden van binnenuit, zoals genetische factoren of hormonale veranderingen. Extrinsieke factoren zijn invloeden van buitenaf, zoals UV-straling, stress, alcohol, roken, luchtvervuiling, hoge inname van suikers of vettig eten, medicatie of slaaptekort.

skinpen apparaat

Huidveroudering behandelen

Huidveroudering tegengaan doen we effectief middels diverse behandelmogelijkheden. Een team huidtherapeuten en huidspecialisten staan voor je klaar om te helpen met jouw huidwens. Onderstaand staan de behandelmogelijkheden weergegeven.

Plan een afspraak met een vrijblijvende en kosteloze intake, zodat de huidtherapeut of huidspecialist samen met jou een geschikt behandelplan kunnen opstellen. Er is een vergoeding mogelijk indien je aanvullend verzekerd bent.

Thuisproducten & injectables

Verzorgende thuisproducten van IMAGE Skincare of Toskani kunnen ingezet worden om de verouderde huid te verbeteren. Daarbij kan huidveroudering ook geremd worden met injectables, zoals botox of fillers.

Soms kan een cosmetische ingreep een oplossing bieden. Hiervoor werken wij samen met cosmetisch arts Dr. Babak van Clinic63. Een vrijblijvend consult in te boeken bij ons in Enschede.