Huidveroudering tegengaan

Huidveroudering begint gemiddeld vanaf het 25e levensjaar, waarbij de huid de eerste verschijnselen van fijne lijntjes, rimpels of uitzakking beginnen te vertonen.

huidveroudering tegengaan of behandeling bij Smooth laser kliniek bodysilk

Hoe ontstaat het?

Huidveroudering is een geleidelijk proces, waarbij de celdeling vertragen. Collageen wordt minder aangemaakt en de huid wordt dunner. De mate van veroudering is niet alleen afhankelijk van intrinsieke, maar ook extrinsieke factoren. Intrinsieke factoren zijn invloeden van binnenuit, zoals genetische factoren of hormonale veranderingen. Extrinsieke factoren zijn invloeden van buitenaf, zoals UV-straling, stress, alcohol, roken, luchtvervuiling, hoge inname van suikers of vettig eten, medicatie of slaaptekort.

skinpen apparaat

Huidveroudering behandelen

Huidveroudering tegengaan doen we effectief middels diverse behandelmogelijkheden. Een goede team van huidtherapeuten en huidspecialisten staan voor je klaar om te helpen met jouw huidwens. Onderstaand staan de behandelmogelijkheden weergegeven.

Plan een afspraak met een vrijblijvende en kosteloze intake, zodat de huidtherapeut of huidspecialist samen met jou een geschikt behandelplan kunnen opstellen. Er is een vergoeding beschikbaar afhankelijk van een aanvullende verzekering van het zorgverzekeringsbedrijf waar je verzekerd bent.

Huidveroudering tegengaan met thuisproducten & injectables

Tekenen van huidveroudering in het gezicht en van je huid kunnen zijn fijne lijntjes en rimpels. Dit zijn vaak de eerste tekenen van huidveroudering en kunnen verschijnen rond de ogen, mond en op het voorhoofd. En naarmate we ouder worden, treed er verlies op van collageen en wordt onze huid minder elastisch en veerkrachtig, wat kan leiden tot een slappere huid en meer zichtbare rimpels. Ook kan de textuur van de huid kan veranderen door huidveroudering, waardoor het grover of korreliger kan aanvoelen. Voor een snel resultaat is stoppen met roken al bijvoorbeeld al een grote stap naar huidverbetering.

Om huidveroudering tegen te gaan kunnen we de verzorgende anti-aging thuisproducten van IMAGE Skincare of Toskani ingezet worden tegen huidveroudering. Daarbij kan huidveroudering ook geremd worden met injectables, zoals botox of fillers. Soms kan een cosmetische ingreep een oplossing bieden. Dat het professioneel en deskundig moet gebeuren erkennen wij en daarom werken we samen met cosmetisch arts Dr. Babak van Clinic63. Een vrijblijvend consult is in te boeken bij ons in Enschede.