Zwangerschapsmasker verwijderen of melasma behandelen

Melasma (zwangerschapsmasker) is een hormonale pigmentstoornis, waarbij er een overgevoeligheid is binnen de pigmentcellen. Hierdoor ontstaan op de huid (donker)bruine vlekken. Vaak op het voorhoofd en rondom de bovenlip.

melasma behandeling

Het ontstaan van pigment in het gezicht

Het zwangerschapsmasker, ofwel melasma, is een vorm van hyperpigmentatie die vaak voorkomt onder zwangere vrouwen. Bij BodySilk Laser Clinic hebben we een speciale behandeling die helpt tegen deze pigmentatie. Melasma manifesteert zich als donkere vlekken op het gezicht, meestal zichtbaar op de bovenlip, wangen en voorhoofd. Deze hyperpigmentatie wordt veroorzaakt door een overproductie van melanine, waarbij hormonen en zonlicht een belangrijke rol spelen. Daarom is het voor zwangere vrouwen essentieel om een goede zonnebrandcrème te gebruiken om zich te beschermen tegen de zon en het voorkomen van deze huidproblemen te minimaliseren.

De precieze oorzaak van melasma – ook wel zwangerschapsmasker – is nog niet bekend. Wel weten we dat melasma verergerd kan worden door hormonen, erfelijkheid, medicatie (zoals anticonceptie) en zonlicht.

zwangerschapsmasker of melasma behandelen

Melasma behandelen

Indien je last hebt van melasma en je wilt graag deze donkere vlekken verminderen of verwijderen, dan ben je bij BodySilk Laser Clinic aan het juiste adres. Wij maken gebruik van verschillende effectieve behandelingen, zoals IPL en peelings, die bij veel gevallen van hyperpigmentatie, waaronder het zwangerschapsmasker, positieve resultaten hebben laten zien. IPL (Intense Pulsed Light) technologie richt zich op de melanine in de huid, waardoor de donkere vlekken lichter worden. Een (chemische) peeling kan ook helpen om de bovenste huidlaag te vernieuwen, waardoor pigmentatie vermindert en de huid er frisser en jonger uit gaat zien.

Melasma kunnen we middels een aantal behandelmogelijkheden verminderen. Een team huidtherapeuten en huidspecialisten staan voor je klaar om te helpen met jouw huidwens. Onderstaand staan de behandelmogelijkheden weergegeven. Ook voor specifieke gezichtsbehandelingen kun je bij ons terecht. Bij een afspraak plannen we een vrijblijvende en kosteloze intake, zodat de huidtherapeut of huidspecialist samen met jou een geschikt behandelplan kunnen opstellen. Er is een vergoeding mogelijk afhankelijk van een aanvullende verzekering. Vraag hier naar de voorwaarden aan onze medewerkers.

Tips en thuisproducten

Wees je er bewust van dat de oorzaak tijdens de zwangerschap bij vrouwen van melasma of een zwangerschapsmasker ligt in hormonen. Die oorzaak nemen we niet weg met behandelingen. Bij het gebruik van de pil dien je dit te bespreken met je huisarts of je kunt switchen van anticonceptie. Het doel van behandelingen is om de klachten te verminderen. Het is daarbij essentieel om onderhoudsbehandelingen te ondergaan, omdat de klachten kunnen terugkeren. Je kunt ook voor jezelf aanpassingen doen in je leefstijl om van het melasma af te komen of te beperken. Eventueel kunnen er verzorgende thuisproducten van IMAGE Skincare of Toskani ingezet worden om de huid met een melasma of zwangerschapsmasker te behandelen en te verbeteren. Deze producten zijn verkrijgbaar in onze salon.

Naast behandelingen voor melasma, biedt BodySilk Laser Clinic ook oplossingen voor een breed scala aan andere huidproblemen, zoals rimpels en acne. Dus of je nu last heeft van melasma tijdens de zwangerschap, of je wilt gewoonweg een stralende huid, ons team van specialisten staat klaar om je te adviseren over hoe de pigmentatie effectief te behandelen. Neem contact op voor een consult, en laten we samen werken aan een huid waarin jij je goed voelt en die je met trots laat zien!