Zwangerschapsmasker

Melasma (zwangerschapsmasker) is een hormonale pigmentstoornis, waarbij er een overgevoeligheid is binnen de pigmentcellen. Hierdoor ontstaan op de huid (donker)bruine vlekken.

melasma behandeling

Hoe ontstaat het?

De precieze oorzaak van melasma is nog niet bekend. Wel weten we dat melasma verergerd kan worden door hormonen, erfelijkheid, medicatie (zoals anticonceptie) en zonlicht. Melasma komt vaak symmetrisch voor en is vooral aanwezig op het voorhoofd, de wangen, rondom de ogen of op de bovenlip.

spotout pigmentbehandeling voor dames

Melasma behandelen

Melasma kunnen we behandelen middels diverse behandelmogelijkheden. Een team huidtherapeuten en huidspecialisten staan voor je klaar om te helpen met jouw huidwens. Onderstaand staan de behandelmogelijkheden weergegeven.

Plan een afspraak met een vrijblijvende en kosteloze intake, zodat de huidtherapeut of huidspecialist samen met jou een geschikt behandelplan kunnen opstellen. Er is een vergoeding mogelijk indien je aanvullend verzekerd bent.

Tips & Thuisproducten

Wees je er bewust van dat de oorzaak van melasma of zwangerschapsmasker ligt in hormonen. Die oorzaak nemen we niet weg met behandelingen. Gebruik je de pil? Bespreek dan met je huisarts of je kunt switchen van anticonceptie. Het doel van behandelingen is om de klachten te verminderen. Het is daarbij essentieel om onderhoudsbehandelingen te ondergaan, omdat de klachten kunnen terugkeren. Je kunt zelf aanpassingen doen in je leefstijl om het melasma tot een minimum te beperken.

Eventueel kunnen er verzorgende thuisproducten van IMAGE Skincare of Toskani ingezet worden om de huid met melasma te verbeteren.