Zwangerschapsmasker verwijderen of melasma behandelen

Melasma (zwangerschapsmasker) is een hormonale pigmentstoornis, waarbij er een overgevoeligheid is binnen de pigmentcellen. Hierdoor ontstaan op de huid (donker)bruine vlekken.

melasma behandeling

Het ontstaan van pigment in het gezicht

De precieze oorzaak van melasma – ook wel zwangerschapsmasker – is nog niet bekend. Wel weten we dat melasma verergerd kan worden door hormonen, erfelijkheid, medicatie (zoals anticonceptie) en zonlicht. Melasma komt vaak symmetrisch voor en is vooral aanwezig op het voorhoofd, de wangen, rondom de ogen of op de bovenlip.

zwangerschapsmasker of melasma behandelen

Melasma behandelen

Melasma kunnen we middels een aantal behandelmogelijkheden verminderen. Een team huidtherapeuten en huidspecialisten staan voor je klaar om te helpen met jouw huidwens. Onderstaand staan de behandelmogelijkheden weergegeven. Ook voor specifieke gezichtsbehandelingen kun je bij ons terecht.

Bij een afspraak plannen we een vrijblijvende en kosteloze intake, zodat de huidtherapeut of huidspecialist samen met jou een geschikt behandelplan kunnen opstellen. Er is een vergoeding mogelijk afhankelijk van een aanvullende verzekering. Vraag hier naar de voorwaarden aan onze medewerkers.

Tips en thuisproducten

Wees je er bewust van dat de oorzaak tijdens de zwangerschap bij vrouwen van melasma of een zwangerschapsmasker ligt in hormonen. Die oorzaak nemen we niet weg met behandelingen. Bij het gebruik van de pil dien je dit te bespreken met je huisarts of je kunt switchen van anticonceptie. Het doel van behandelingen is om de klachten te verminderen. Het is daarbij essentieel om onderhoudsbehandelingen te ondergaan, omdat de klachten kunnen terugkeren. Je kunt ook voor jezelf aanpassingen doen in je leefstijl om van het melasma af te komen of te beperken.

Eventueel kunnen er verzorgende thuisproducten van IMAGE Skincare of Toskani ingezet worden om de huid met een melasma of zwangerschapsmasker te behandelen en te verbeteren. Deze producten zijn verkrijgbaar in onze salon maar zijn ook online te bestellen in onze webshop.