vaatlaser enschede ipl

Vaatlaser

Heb jij last van (zichtbare) vaatjes? De rood paarsige netwerkjes van dunne lijntjes kunnen de huid ontsieren. Bij BodySilk Laser Clinic kunnen wij vaatjes eenvoudig en effectief behandelen. Een vaatlaser is een veelgebruikte en effectieve behandeling voor het verwijderen van ongewenste bloedvaatjes, zoals couperose en rosacea. Voordat je een vaatlaserbehandeling ondergaat, is het belangrijk om enkele voorbereidingen te treffen. Allereerst adviseren we je om enkele weken voor de behandeling geen zonnebank te gebruiken en je huid goed te beschermen met een zonnebrandcrème. Dit is essentieel, omdat zonlicht de kans op pigmentveranderingen in het behandelde gebied vergroot.

IPL behandeling bij vaatjes

Met een vaatlaser, zoals onze Lumenis Stellar M22 laser, kunnen we roodheden en vaatjes effectief behandelen. De laser geeft lichtstralen af, waarna het overbodige bloedvaatje coaguleert (samentrekt door warmte). Het lichaam ruimt het verhitte vaatje op, zonder de gezonde huid hierbij te beschadigen.

Lees meer

Tijdens de laserbehandeling zelf zal onze huidtherapeut een speciale IPL vaatlaser gebruiken om het ongewenste bloedvaatje te behandelen. De laser geeft een lichtpuls af dat wordt geabsorbeerd door het bloed in de bloedvaatjes, waardoor ze vernietigd worden. Het kan soms een klein gevoel van warmte of prikkeling veroorzaken, maar de behandeling is over het algemeen goed te verdragen.

Het effect van de behandeling na enkele dagen zichtbaar. Om het gewenste resultaat van de huid te behalen, zijn er gemiddeld 2-4 behandelingen nodig met een interval van 4 weken. Het resultaat kan per persoon en behandelplek verschillen. In enkele gevallen is de roodheid of het vaatje al na één behandeling verdwenen.

 

kies uit aantal behandelingen van de huid

De intake

Voor de behandeling vindt er een vrijblijvend intakegesprek plaats. Indien de vaatjes in het gelaat bevinden, maken wij een huidscan. Tijdens het intakegesprek worden de mogelijkheden besproken en voorziet de behandelaar jou van doelgericht huidadvies en behandelplan.

Goed te weten: het is niet mogelijk om de intake op dezelfde dag te plannen als de behandeling.

De behandeling

Voordat de behandeling start, krijg je een laserbril om de ogen te beschermen. De behandelplek wordt ingesmeerd met een speciale gel, die als een geleider dient voor de lichtstraal. De behandelaar zet de behandelkop op de huid, waarna er een lichtflits wordt afgegeven. Deze gevoelswaarneming is te vergelijken met een elastiekje dat tegen de huid aangeschoten wordt. De duur van de behandeling is afhankelijk van het behandelgebied. Gemiddeld duurt een behandeling 20 minuten.

Na de behandeling

Direct na de behandeling kan de huid rood zijn of tijdelijk donkerder kleuren. Mogelijk kan er een lichte zwelling ontstaan. Dit is een geheel normale huidreactie. De huidreactie trekt vaak na enkele uren weg. Wij adviseren de zon te vermijden en de huid te beschermen met minimaal SPF 30. Om het gewenste resultaat te behalen, zijn er aantal behandelingen (2-4) nodig met een interval van 4 weken.

Soorten vaatjes

Voor IPL vaatbehandeling bij BodySilk Laser Clinic kun je bij ons terecht met:

ipl laserbehandeling in enschede

Resultaten van een vaatlaser

M22 laser vaatjes spider neus
couperose behandeling couperose behandeling resultaat

De kosten van de vaatlaser behandeling

De kosten van de IPL behandeling voor vaatjes en roodheden is afhankelijk van de grootte van het behandelgebied en de behandel locatie.

ROODHEDEN
Spider naevi € 65,00
Neusvleugels € 85,00
Neus geheel € 100,00
Deel gelaat € 150,00
Gelaat € 200,00
Gelaat + decolleté € 350,00
Decolleté € 200,00

Ben je benieuwd naar de tarievenlijst? Klik op de onderstaande knop.

Vaatlaser Stellar IPL laser apparaat

Vergoeding via aanvullende verzekering!

Via de aanvullende verzekering ontvang je mogelijk een vergoeding. Meer weten? WhatsApp ons!

Vergoeding en nazorg

Indien je aanvullend verzekerd bent, is het mogelijk dat de M22 vaatlaser behandeling voor vaatjes en roodheden in het gelaat eventueel kan kunnen worden door jouw zorgverzekeraar (onder ‘camouflagetherapie’). BodySilk Laser Clinic is aangesloten bij zorgverzekeraars, waardoor deze behandeling in het gelaat vergoed kan worden. Informeer bij jouw zorgverzekeraar voor de polisvoorwaarden of klik hier om meer te lezen voor een overzicht van vergoedingen. Op onze speciale M22 pagina lees meer over de werking van het laserlicht.

Na de vaatlaserbehandeling mag je geen zonlicht op de behandelde huid laten komen, en het gebied moet worden gekoeld om eventuele korstjes te voorkomen. Deze korstjes zullen vanzelf verdwijnen en meestal zal de huid er na enkele weken veel egaler uitzien. Het aantal benodigde sessies kan variëren, afhankelijk van de ernst van de couperose of rosacea, maar de resultaten zijn meestal zeer bevredigend.