gezichtsbehandeling in enschede

Peelings

Peeling is een behandeling die zich richt op het verwijderen van de bovenste (dode) huidlaag, waarbij er op een gecontroleerde wijze een hoge concentratie zuren en werkzame stoffen op de huid wordt aangebracht. Het is geschikt voor iedereen.

Goed te weten: Er zijn verschillende peelings en ook in de zomerperiode hebben we peelings die wij op de zongebruinde huid mogen uit voeren. Wel is het noodzakelijk om minimaal voor een SPF 30 te gaan zowel voor en na de behandeling.

Wat doen peelings?

Een peeling bestaat uit zuren die de verbinding tussen dode huidcellen en gezonde huidcellen losmaakt. Het gevolg is dat de bovenste huidlaag gaat schilferen. De mate van schilfering hangt af van de huid, de soort peeling en de intensiviteit.

Lees meer

Nadat de dode huidcellen loslaten, komt er een nieuwe, stralende huid tevoorschijn. Oneffenheden, zoals (acne)littekens, fijne lijntjes, puistjes of huidschade zullen minder zichtbaar worden. Daarbij stimuleren peelings de huid om nieuw collageen en elastine aan te maken, waardoor de huid steviger zal worden en de huidstructuur zal worden verbeterd.

Goed te weten

Het is belangrijk om niet aan de huid te zitten of de schilfers van de huid af te trekken. Vermijd in de eerste dagen irriterende stoffen of producten op de huid, warmte en (direct) zonlicht. De huidspecialist zal hier concrete informatie over verlenen tijdens de behandeling. Ter ondersteuning van het herstel van de huid, adviseren wij verzorgingsproducten te gebruiken, die geadviseerd worden door de behandelaar. Tuinproducten vergroten het resultaat en houdt het lang termijn resultaat in stand.

gezichtsbehandeling voor mannen

Eerste behandeling?

Is dit jouw eerste gezichtsbehandeling bij ons? Dan plannen we graag een vrijblijvend intakegesprek (inclusief huidscan) in! Het gesprek en de resultaten van de huidscan geven een beter beeld van jouw huidtype en huidbehoefte. De behandelaar overlegt samen met jou een gepast behandelplan, om de beste resultaten te behalen.

Tijdens de behandeling

Voorafgaande aan de peeling wordt de huid goed gereinigd, door middel van een manuele dieptereiniging. De peeling wordt aangebracht op een gecontroleerde wijze. De duur van de peeling is afhankelijk van de soort peeling/zuren, huidconditie en intensiteit van de behandeling. De huid kan tintelen, verwarmen of het gevoel geven dat het lichtjes brandt. Dit is een normale waarneming. De behandelaar zal de peeling verwijderd worden. Na de peeling sluit de behandelaar af met de nodige nabehandelingsstappen, zodat jouw huid optimaal wordt gevoed na de peeling.

Wij werken met diverse peelings van IMAGE en Toskani.

Na de behandeling

Het is mogelijk dat de huid rood is na de peeling, echter trekt dit snel weer weg. De huid kan droger aanvoelen en er kan schilfervorming worden ontwikkeld op de huid. Dit zijn de dode huidcellen die loslaten en is een geheel normale reactie van de huid. Dit kan tot maximaal 10 dagen aanhouden en is afhankelijk van de huid in combinatie met de soort peeling en intensiviteit van de peeling. In deze fase laten de dode huidcellen goed los en nieuwe huidcellen worden gestimuleerd tot aanmaak. De werkzame stoffen in de peeling voor jou werken daarbij ook stimulerend voor de cellagen in de diepere huid, waardoor deze minder snel verouderen. Fijne rimpels, acne of littekens worden minder zichtbaar en/of verdwijnen.

 

Indicaties:

 • Onzuivere (acne) huid
 • (Acne)littekens
 • Grove poriën
 • Doffe huid
 • Roodheden (zoals couperose en rosacea)
 • Verminderen pigmentaties (zoals acnelittekens, melasma, zonschade)
 • Egaliseren van de huid en verbeteren van de teint
peeling enschede

Kosten peelings

De prijs van een peeling is op basis van de sterkte van de peeling. Hieronder staan de tarieven voor de meest voorkomende peelings die we aanbieden.

 • Peeling:                                           € 70
 • IMAGE Signature Peeling:          € 90
 • BHA – Beta Peeling (level 3) :     € 125
 • TCA Peeling:                                  € 150

Jouw behandelaar maakt vooraf een behandeling voor jou maar zal ook per keer kijken wat jouw huid op dat moment nodig heeft. Geen zorgen als je niet weet welke peeling je moet kiezen, daar zijn wij voor!

gezichtsbehandeling enschede

Vergoeding met een aanvullende verzekering!

Via de aanvullende verzekering ontvang je mogelijk een vergoeding. Meer weten? WhatsApp ons!

Vergoeding voor peelings?

BodySilk Laser Clinic is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. Indien je aanvullend verzekerd bent, kan de zorgverzekeraar de acnebehandeling vergoeden. Bij een behandeling wordt je gevraagd om te betalen in de kliniek, waarna je een factuur ontvangt die jij kan indienen bij jouw zorgverzekeraar.

Informeer bij jouw zorgverzekeraar voor de polisvoorwaarden. Meer informatie over de vergoedingen vindt je hier.