Peelings

Peelings richten zich op het verwijderen van de bovenste (dode) huidlaag, waarbij op een gecontroleerde wijze hoge concentraties zuren en werkzame stoffen op de huid worden aangebracht. Peelings kunnen voor veel indicaties ingezet worden.

Goed te weten: Na sommige peelings moet je de zon 2 weken vermijden. Het is na een peeling belangrijk om dagelijks minimaal een SPF 30 te gebruiken.

Wat doen peelings?

Een peeling bestaat uit zuren die de verbindingen tussen de huidcellen van de bovenste huidlaag als het ware losmaken. Het gevolg is dat de bovenste huidlaag gaat afschilferen. De mate van schilfering hangt af van de huid, de soort peeling en de intensiviteit.

Lees meer

Nadat de dode huidcellen loslaten, komt er een nieuwe, stralende huid tevoorschijn. Oneffenheden, zoals (acne)littekens, fijne lijntjes, puistjes of huidschade zullen minder zichtbaar worden. Daarbij stimuleren peelings de huid om nieuw collageen en elastine aan te maken, waardoor de huid steviger zal worden en de huidstructuur zal worden verbeterd. Peelings werken het beste in kuurverband van 5 behandelingen.

Goed te weten

De schilfering begint vaak na 48 uur. Het is belangrijk om tijdens het helingsproces niet te veel aan de huid te zitten en de huid niet te beschadigen. Vermijd in de eerste dagen ook irriterende stoffen/producten op de huid, warmte en (direct) zonlicht. De huidspecialist zal hier concrete informatie over geven tijdens de intake of de behandeling. De effecten van de peelings zijn ook afhankelijk van het gebruik van huidverzorgingsproducten. De behandelaar zal je hierin adviseren. Thuisproducten vergroten het resultaat en houden het resultaat voor de langere termijn in stand.

gezichtsbehandeling voor mannen

Voorbereiding

Om te bepalen of deze behandelingen geschikt zijn voor jou, starten we altijd met een intake. Zo kunnen we ook jouw wensen en de verwachtingen bespreken. Vervolgens starten we het behandelplan. De huid kan voorbereid worden door de juiste thuisproducten, of we starten met een mildere peeling om de huid voor te bereiden op de intensere peelings.

Tijdens de behandeling

De huid wordt vooraf goed gereinigd. Vervolgens wordt de peeling aangebracht op een gecontroleerde wijze. De duur van de peeling is afhankelijk van de soort peeling/zuren, huidreactie en de intensiteit van de behandeling. De huid kan tintelen, warm voelen of er kan een licht brandend gevoel ontstaan. Dit zijn normale reacties. De behandeling wordt afgesloten met de juiste huidverzorging, zodat de huid direct goed gevoed wordt.

Na de behandeling

Het is mogelijk dat de huid rood is na de peeling, echter trekt dit meestal snel weer weg. De huid kan droger aanvoelen en er kunnen schilfers ontstaan na ongeveer 48 uur. Dit zijn de dode huidcellen die loslaten en is een geheel normale reactie van de huid. Dit kan tot maximaal 10 dagen aanhouden en is afhankelijk van de huid in combinatie met de soort peeling en intensiviteit van de peeling. In deze fase laten de dode huidcellen goed los en worden nieuwe huidcellen gestimuleerd tot aanmaak.

Indicaties:

 • Onzuivere (acne) huid
 • (Acne)littekens
 • Grove poriën
 • Doffe huid
 • Roodheden (zoals couperose en rosacea)
 • Fijne lijntjes en/of rimpels
 • Pigmentaties (zoals restacne, melasma, zonschade)
 • Egaliseren van de huid en verbeteren van de teint
peeling enschede

Kosten peelings

De prijs hangt af van onder andere de sterkte van de peeling. Hieronder staan de tarieven voor de meest voorkomende peelings die we aanbieden.

 • Peeling (excl. dieptereiniging):           € 95
 • BHA Beta Peeling (level 3):                 € 125
 • TCA Peeling:                                           € 150

Tijdens de intake stelt de behandelaar samen met jou een behandelplan op. Bij elke behandeling wordt er weer beoordeeld wat het beste aansluit op jouw huid.

gezichtsbehandeling enschede

Vergoeding met een aanvullende verzekering!

Via de aanvullende verzekering ontvang je mogelijk een vergoeding. Meer weten? WhatsApp ons!

Veelgestelde vragen

Ja, bij zwangerschap of het geven van borstvoeding kunnen we ook peelings uitvoeren. Er zijn echter bepaalde zuren die we hierbij niet kunnen gebruiken, we moeten daarom op de hoogte zijn van een (mogelijke) zwangerschap of borstvoeding. We kunnen vervolgens de behandeling hierop aanpassen.

Het is mogelijk dat de huid behoorlijk gaat vervellen na een peeling, dit begint meestal na 48 uur. Het verschilt echter per peeling hoe erg de huid kan gaan vervellen/schilferen en dit kan ook voor iedere huid weer anders zijn. Wanneer de huidconditie wat minder is kan de huid bijvoorbeeld mogelijk meer gaan vervellen. Het kan ook zijn dat de huid helemaal niet gaat schilferen/vervellen. Daarnaast bouwen we de peelings op qua intensiviteit en zullen we niet direct met de meest intensieve peeling starten, de huid moet eerst voorbereid worden. Het is belangrijk om niet aan de huidvellen te zitten en de huid zelf te laten helen.

Dit kan verschillen per indicatie die we kunnen behandelen. In principe zijn peelings bijna altijd mooi om uit te voeren. Voor het optimale resultaat raden we wel een kuur aan van bijvoorbeeld 5 peelings. Omdat we de huid dan continu aanzetten om te vernieuwen werkt een peelingkuur het beste.

Meestal houden we 4 weken ertussen. Bij actieve acne willen we soms een kortere interval aanhouden van 2 of 3 weken, hiervoor hebben we speciale acnetherapie pakketten. Hierover kan je meer informatie vinden op deze pagina.

Ja, laserontharing in combinatie met peeling is mogelijk. Het is wel belangrijk dat we hier van op de hoogte zijn, we moeten dan qua planning kijken wat mogelijk is. Er moet namelijk wel een bepaalde tijd tussen de behandelingen zitten.

Vergoeding voor peelings?

BodySilk Laser Clinic is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. Indien je aanvullend verzekerd bent, kan de zorgverzekeraar de acnebehandeling vergoeden. Bij een behandeling wordt je gevraagd om te betalen in de kliniek, waarna je een factuur ontvangt die jij kan indienen bij jouw zorgverzekeraar.

Informeer bij jouw zorgverzekeraar voor de polisvoorwaarden. Meer informatie over de vergoedingen vindt je hier.