Rosacea

Rosacea is een huidaandoening die veel voorkomt, met name in het gezicht. De opvallende roodheid is vooral te zien op de wangen, neus, voorhoofd en kin. Rosacea is een hardnekkige aandoening, maar wel heel goed te behandelen.

rosacea behandelen

Hoe ontstaat het?

Rosacea is te herkennen aan kleine bloedvaatjes, bultjes en puistjes. Soms kunnen de ogen ook meedoen, waarbij het kan voelen alsof er zandkorreltjes in de ogen zitten. De exacte oorzaak van rosacea is onbekend. Diverse factoren kunnen rosacea uitlokken, zoals warmte, zonlicht, alcohol, huidverzorgingsproducten en pittig eten.

huidverbeteren gezichtsbehandeling met pigmentlaser

Rosacea behandelen

Rosacea kunnen we behandelen middels diverse behandelmogelijkheden. Een team huidtherapeuten en huidspecialisten staan voor je klaar om te helpen met jouw huidwens. Onderstaand staan de behandelmogelijkheden weergegeven.

Plan een afspraak met een vrijblijvende en kosteloze intake, zodat de huidtherapeut of huidspecialist samen met jou een geschikt behandelplan kunnen opstellen. Er is een vergoeding mogelijk indien je aanvullend verzekerd bent.

Thuisproducten

Eventueel kunnen er verzorgende thuisproducten van IMAGE Skincare of Toskani ingezet worden om de huid met roodheden en vaatjes te verbeteren. Wil jij advies hebben over welke producten geschikt zijn? Ook hiervoor kun je een vrijblijvend productadvies inplannen. Onze huidtherapeuten zullen jou kosteloos adviseren.

Additioneel zou er gebruik gemaakt kunnen worden van de suppletie van Blend New Day, om vanuit binnenuit te werken aan het huidprobleem.