pigment behandeling bij bodysilk

De Spot Out Pigmentbehandeling

Heb jij last van pigmentvlekken die zijn ontstaan door zonschade of na een zwangerschap? Dan kan een behandeling met de Spot Out Kit wellicht een oplossing bieden voor jou!

Goed te weten: Tijdens het behandeltraject is het belangrijk om de zon zoveel mogelijk te vermijden.

De Spot Out behandeling

De Spot Out Kit is een depigmenterende behandeling die is ontwikkeld om hyperpigmentatie te elimineren en de huidteint en vlekken te egaliseren. Pigmentvlekken komen veel voor en kunnen diverse oorzaken hebben. Bij BodySilk behandelen we regelmatig verschillende soorten pigmentaties, waaronder melasma (zwangerschapsmasker), pigmentaties na onzuiverheden, zonschade en ouderdomsvlekken. Er zijn verschillende behandelingen die ingezet kunnen worden bij pigmentvlekken, waaronder de Spot Out behandeling.

Lees meer

De Spot Out Kit bestaat uit 2 behandelingen die hier in de kliniek worden uitgevoerd door ervaren en gespecialiseerde huidtherapeuten, en een thuisbehandeling met actieve producten. De Spot Out behandeling is effectief voor veel verschillende pigmentvlekken en verbetert daarbij tevens de algehele huidconditie en geeft zichtbaar resultaat.

SpotOut huid behandeling

Voorbereiding

Om te bepalen of deze behandeling geschikt is voor jou starten we altijd met een intake en huidscan, zo kunnen we ook jouw wensen en de verwachtingen bespreken. Na het consult kunnen we beginnen met het traject. Ter voorbereiding op de Spot Out behandeling, wordt er 3 tot 5 dagen vooraf de behandeling een voorbereidende chemische peeling ingezet. Hiermee wordt de huid behandeld en voorbereid voor de Spot Out behandeling. Deze voorbereidende peeling zit bij de prijs inbegrepen.

De behandeling

De huid wordt allereerst gereinigd. Na de reiniging brengt de behandelaar een masker aan op het gezicht, die nog uren na de behandeling op de huid moet blijven zitten (de totale tijd is afhankelijk van huidtype en intensiviteit, dit wordt samen afgesproken met de behandelaar). Na de behandeling zijn er nog enkele simpele stappen die thuis gevolgd dienen te worden. Hierover ontvang je uitgebreide informatie en twee thuisproducten om aan de slag te gaan.

Na de behandeling

Het kan zijn dat de huid rood is na de behandeling. Om de huid goed te beschermen en te herstellen en de kans op schade te verminderen, kan de Total Recovery cream aangebracht worden. De eerste dagen kan de huid droog en trekkerig aanvoelen. Na een aantal dagen kan de huid gaan vervellen. Dit houdt tot maximaal 10 dagen aan. De mate van vervelling is afhankelijk van de huid en huidreactie. In deze tijd is het belangrijk om niet aan de losse huid te zitten, zodat de huid optimaal kan herstellen. De oude cellen maken ruimte voor de nieuwe cellen.

Lees meer

Naast de Total Repair cream wordt ook de Spot Out cream meegegeven. Dit product wordt een week ná de behandeling ingezet als dag- en nachtcrème. Dit product zorgt dat de pigmentaanmaak wordt gestabiliseerd en de bestaande donkere pigmentvlekken worden verlicht. Om pigmentaanmaak extra te remmen, is het belangrijk dat je de huid regelmatig insmeert met een zonbeschermingscrème met SPF30 of hoger.

 

Voordelen van de Spot Out pigmentbehandeling

 

  • Vermindering van pigmentvlekken
  • Remt de aanmaak van tyrosinase (pigmentaanmaak)
  • Kan op alle huidtypen (ook de donkere huid)
  • De gehele huidteint wordt geëgaliseerd (ook de toon en glans)
  • Algehele huidverbetering
  • Eén prijs voor 2 behandelingen en 3 thuisproducten
Pigmentvlekken tijdens zwangerschap behandelen

De kosten

De Spot Out behandeling is inclusief een voorbereidende peeling, de behandeling zelf en 3 thuisproducten kost € 399,-. De onderstaande producten zijn inbegrepen:

  • Sun protection Cream (t.w.v. €30)
  • Spot Out Cream (t.w.v. € 120)
  • Total Recovery Cream (t.w.v. € 58,-)

 

Andere pigmentbehandelingen bij BodySilk
Wil je meer lezen over pigmentvlekken of ben je benieuwd naar de andere opties voor het behandelen van pigmentvlekken? Klik dan op de onderstaande button voor meer informatie.

spotout pigmentbehandeling voor dames

Vergoeding via aanvullende verzekering!

Via de aanvullende verzekering ontvang je mogelijk een vergoeding. Meer weten? WhatsApp ons!

Veelgestelde vragen

Nee, zeker niet. De Spot Out behandeling is erg mooi voor algehele huidverbetering, maar ook voor huidveroudering. Doordat de huid continu gestimuleerd wordt om te vernieuwen, kunnen fijne lijntjes en rimpels ook minder zichtbaar worden.

De Spot Out Kit bestaat eigenlijk uit meerdere behandelingen, waarbij er 2 behandelingen in de kliniek worden uitgevoerd en daarna word de thuisbehandeling voortgezet. De 2 behandelingen in de kliniek worden 3-5 dagen na elkaar uitgevoerd. We voeren eerst een voorbereidende chemische peeling uit en een paar dagen later gaan we de Spot Out behandeling uitvoeren. Beide behandelingen duren ongeveer een half uur. De thuisbehandeling wordt nog een aantal maanden voortgezet waarbij je goed begeleid wordt. De totale behandeling met de Spot Out Kit duurt 6 maanden.

Ja, in veel gevallen kunnen we de Spot Out behandeling goed combineren met andere behandelingen. Wij combineren de Spot Out behandeling vaak met SkinPen of TCA behandelingen om het pigment op verschillende manieren goed aan te pakken. De Spot Out behandeling is echter ook zeer effectief zonder combinatietherapieën. Tijdens een intake stellen we altijd een behandelplan op, waarbij we kijken naar wat jouw huid nodig heeft.

Ja dit kan zeker en is ook belangrijk, zodat de huid in een goede conditie blijft en goed beschermd wordt. Voor de start van het traject zal de behandelaar dit met je bespreken.

Belangrijk om te weten
Om de Spot Out behandeling in te zetten, is het van belang dat de huid niet gebruind is door de zon of zonnebank 4 weken vooraf de behandeling. Ook is het belangrijk dat er géén actieve ingrediënten (zoals vitamine A, zuren, lokale antibiotica of benzoylperoxide) op de huid zijn aangebracht tot 1 week voor de start van de behandeling. Daarbij is het belangrijk dat de huid vanaf 2 weken vóór de behandeling niet geschoren of geëpileerd wordt, evenals andere intensieve behandelingen die de huid kunnen irriteren. Neem bij twijfel contact met ons op.

Vergoeding
Indien je aanvullend verzekerd bent, zou de Spot Out pigmentbehandeling eventueel vergoed kunnen worden door jouw zorgverzekeraar. BodySilk Laser Clinic is aangesloten bij zorgverzekeraars, waardoor camouflagebehandelingen in het gelaat vergoed kunnen worden. Na afloop van de behandeling ontvang je een factuur, die ingediend kan worden bij de zorgverzekeraar. Vervolgens krijg je vergoeding terug. Informeer bij jouw zorgverzekeraar voor de polisvoorwaarden. Heb je vragen over behandelingen die vergoed kunnen worden? Maak een afspraak of neem vrijblijvend contact met ons op voor een intake.

Lees verder op onze blog over welke skin care- en behandeloplossingen wij bieden, waaronder bijvoorbeeld anti-aging rondom de ogen en andere indicaties.