tattoo weglaseren kosten

Tatoeage verwijderen

Heb je spijt van een tatoeage of permanente make-up?
Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Met de PicoWay laser kunnen wij jouw tatoeage op de meest snelle, veilige en effectieve manier verwijderen, met de juiste zorg voor jouw huid!

HOOGSTE KWALITEIT VOOR HET VERWIJDEREN VAN TATOEAGES

Het verwijderen van tatoeages gebeurt op de best mogelijke manier met de PicoWay laser,  die wordt beschouwd als de meest veilige en effectieve tatoeage laser. De behandeling wordt alleen uitgevoerd door ervaren huidtherapeuten.
Lees meer

Met dit laserapparaat beschikken we als een van de eerste klinieken in Twente over de nieuwste lasertechniek, met het hoogste piekvermogen, een korte pulsduur en een dubbele golflengte. Niet voor niets wordt deze laser erkend als “de gouden standaard voor het verwijderen van een tattoo”.

De voordelen van deze laser zijn:

 • Je hebt minder laserbehandelingen nodig dan met andere tatoeagelasers.
 • Minder risico op verbranding en pigmentverschuivingen.
 • De huid herstelt sneller na de behandeling.
 • Het verwijderen van een tattoo is minder pijnlijk en comfortabeler.
 • FDA goedgekeurd voor het verwijderen van alle kleuren inkt.
 • Tatoeages kunnen worden verwijderd bij elk huidtype.
kleur Tatoeage verwijderen benen

Voorafgaand

Voordat de behandeling begint, wordt er eerst een gratis en vrijblijvend intakegesprek gehouden. Tijdens het intakegesprek legt onze huidtherapeut uit hoe tatoeageverwijdering met behulp van de PicoWay laser werkt. De plek van de gezette tatoeage wordt beoordeeld, en op basis daarvan wordt een behandelplan opgesteld.

De behandeling

De huidtherapeut desinfecteert de tatoeage voordat de behandeling van start gaat. Vervolgens stelt zij op basis van jouw huid en tatoeage de PicoWay laser in. Tijdens het behandelen van de tatoeage worden de lichtpulsen die de PicoWay laser afgeeft, geabsorbeerd door de inktdeeltjes. Dit zorgt ervoor dat de inktdeeltjes worden opgebroken in kleinere deeltjes die door het lichaam kunnen worden opgeruimd. Lees meer

Zodra de gehele tatoeage behandeld is, gebeurt, indien gewenst, de nabehandeling van de tatoeage met een holografisch gefractioneerd handstuk om de huidstructuur te verbeteren. Na de afronding hiervan wordt de behandeling voltooid door het behandelgebied te koelen, nabehandelingscrème aan te brengen en het gebied af te dekken met gaas en/of een pleister.

Na de behandeling

De huidtherapeut geeft advies over hoe je zelf het behandelde gebied thuis kunt verzorgen. Het uiteindelijke resultaat hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte, kleur en diepte van de tatoeage, evenals jouw huidtype. Over het algemeen zal de tatoeage geleidelijk vervagen en minder zichtbaar worden naarmate je meer behandelingen ondergaat. Lees meer

Onze huidtherapeuten zullen je begeleiden en advies geven over wat je kunt verwachten gedurende het hele proces. Gewoonlijk zijn er 6 tot 12 behandelingen nodig om een decoratieve tatoeage te verwijderen, terwijl permanente make-up gemiddeld minder behandelingen vereist en naar schatting 3 behandelingen nodig heeft. Maar dit hangt af van het type tattoo en hoe de huid op de laser reageert.

Ervaren huidtherapeuten

Bij BodySilk Laser Clinic begrijpen we dat het verwijderen van een tatoeage een belangrijke beslissing is, en dat het gevoel van opluchting vaak gepaard gaat met vragen en zorgen. Daarom willen we benadrukken dat de behandeling uitsluitend wordt uitgevoerd door ervaren huidtherapeuten met behulp van de innovatieve en veilige PicoWay laser. Wij staan altijd klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

Tatoeage of PMU verwijderen bij vrouwen

Resultaten (na 1 behandeling)

tattoo removal color or black groot tatoeage verwijderen op het been
tattoo verwijderen met pico laser tattoo removal enschede

Kosten tattoo verwijderen

De prijs van tatoeage verwijderen is afhankelijk van de grootte van het behandelgebied. De prijs wordt berekend op basis van vierkante cm (cm²). Een vierkante centimeter (cm2) bereken je door de lengte van de tattoo te vermenigvuldigen met de breedte van de tattoo.

Benieuwd naar de tarieven? Download hier onze prijslijst. Twijfel je of heb je alsnog vagen? Bel ons dan via 053 303 30 13

Tatoeage verwijderen bij een vrouw

Meer weten over de PicoWay laser?

Stel je al je vragen eenvoudig via WhatsApp!

Meestgestelde vragen

De PicoWay laser verwijdert alle kleuren behalve wit. De PicoWay is FDA goedgekeurd voor het verwijderen van alle inkt kleuren. Doordat de kleur wit geen pigment bevat is deze met geen enkele laser te verwijderen. Daarnaast kan witte inkt een bepaald soort metaal bevatten die tijdens een laserbehandeling kan gaan oxideren. De witte inkt van de tattoo kan dan donkerder uitslaan. Dit dient dan met verdere behandelingen verwijderd te worden.

Disclaimer: In zeer zeldzame gevallen kan witte inkt erg hardnekkig zijn en soms nog lange tijd zichtbaar blijven. Dit is iets waarmee rekening gehouden moet worden.

Ja, de PicoWay is de eerste nieuwe laser die op elk huidtype kan worden toegepast.

Tussen een donkere en lichte huidskleur is er wel verschil in de duur van de behandelingen. Dit komt doordat de donkere huid meer natuurlijke pigmenten bevat en er lager behandeld moet worden.

Tijdens de intake zullen wij een inschatting proberen te geven van het verwachte aantal behandelingen. Er zijn namelijk verschillende factoren die het proces kunnen beïnvloeden.

Voorbeelden van factoren die invloed hebben op het proces zijn:

 • Kleur van de tatoeage
  De PicoWay is in staat alle kleuren te verwijderen, met de ene kleur zal het sneller gaan als met de andere kleur. Donkere kleuren en rood getinte kleuren zijn over het algemeen gemakkelijk te verwijderen. Felle kleuren zoals neon groen, lichtblauw en fel geel hebben gemiddeld meer behandelingen nodig.
 • Diepte van de tatoeage
  Hoe dieper een tattoo is gezet, hoe meer behandelingen er nodig zullen zijn. Ondiepe tattoos zijn gemakkelijker en beter te verwijderen en  hebben dus minder behandelingen nodig.
 • Hoeveelheid inkt
  De hoeveelheid inkt die er gebruikt is voor het zetten van de tattoo is zeer bepalend voor het aantal behandelingen. Hoe meer inkt, des te meer behandelingen er nodig zullen zijn voor verwijderen.
 • Kwaliteit van de inkt
  Er zijn veel verschillende inktsoorten op de markt. Elke inktsoort heeft zijn eigen samenstelling en reageert anders op de laserbehandeling.
 • Het individuele lymfesysteem
  De inktdeeltjes die tijdens een laserbehandeling worden verpulvert, worden in de weken na de behandeling afgevoerd door het lymfesysteem. Dit proces werkt bij de één sneller dan bij de ander.
 • Huidskleur
  Hoe lichter de huid, hoe makkelijker het is om een tattoo te verwijderen. Meer pigment betekent meer behandelingen.

Andere factoren die ook van invloed kunnen zijn, is de aanwezigheid van littekenweefsel, locatie van de tattoo en hoe oud de tattoo is.

Gemiddeld zijn er met de PicoWay 5-9 behandelingen nodig om een zwarte tattoo te verwijderen op blanke tot licht getinte huid. Wij willen sterk benadrukken dat dit getal slechts een gemiddelde betreft.

Ja, met de PicoWay zijn we in staat het grootste deel van de tattoo’s volledig te verwijderen. Waar andere lasers (zoals de Q-switched ND-Yag, Harmony laser en de PicoSure) geen resultaat meer konden boeken, zijn wij in staat om met de PicoWay ook de laatste waas weg te laseren. Dit komt o.a. door de combinatie van een ultra korte pulsduur en de diepe penetratie van de laser.

Het kan een gevoelige behandeling zijn. Je voelt lichte prikjes, alsof een elastiekje tegen de huid wordt geschoten. Doordat de behandeling snel verloopt, is het goed te verdragen. Daarnaast maken wij gebruik van de “Zimmer”, een koelsysteem waardoor koude lucht tegen de huid wordt geblazen tijdens het behandelen. Als je een persoon bent met een lichte pijngrens dan is het aan te raden om een uur voor de behandeling een pijnstiller in te nemen. Sommige cliënten kiezen er ook voor om bij de  huisarts een medische verdovende crème aan te vragen. Deze dien je 45 minuten van tevoren aan te brengen met daarover huishoudfolie. De meeste cliënten gaan de behandeling in zonder dit toe te passen.

Nee, bij een behandeling met de PicoWay laser houd je geen littekenweefsel over. Dit is echt de kracht van de PicoWay. Met andere lasers heb je dit risico namelijk wel (zoals de Q-switch ND-YAG, Alexandrite, Ruby, Medlite en Harmony laser). Doordat deze lasers veel hitte in de huid produceren beschadigd de huid en ontstaat er littekenweefsel.  De PicoWay laser werkt op basis van een picoseconde (in tegenstelling tot een nanoseconde van de oudere lasers). Doordat de inktdeeltjes nu in zo een kort tijdbestek worden verpulvert, 100 keer sneller t.o.v de oudere lasers (een triljoenste van een seconde), krijgt de huid geen kans meer om op te warmen. Er ontstaat nu zo veel minder hitte in de huid, waardoor de huid niet meer beschadigd raakt. Hierdoor komen littekenweefsel en/of pigmentverschuivingen niet meer voor en kunnen wij met de PicoWay veilig alle huidtypes behandelen, zelfs de meest donkere huid.

Soms ontstaat er al littekenweefsel tijdens het zetten van een tatoeage. Dit kun je meestal wel zien/voelen. Je voelt dan een verdikking of je ziet wittere delen in je tattoo. Tijdens de intake inspecteren we je tatoeage grondig en zullen we dit met jou bespreken. Mocht er littekenweefsel in je tatoeage zitten, dan kunnen wij aanvullend de tattoo behandelen met de PicoWay Resolve. Tijdens deze nabehandeling worden er d.m.v een gefractioneerde laser kleine gaatjes in de huid gemaakt die de huidstructuur verbeterd.

Nee, wij behandelen niet tijdens een zwangerschap en/of borstvoeding periode. Doordat de hormoonhuishouding anders is gedurende deze periode kan de behandeling onvoorspelbaar uitvallen.

Nee, het verwijderen van een tatoeage wordt niet vergoed. Ook niet vanuit de aanvullende zorgverzekering. Bekijk onze nieuwsbrief regelmatig voor eventuele veranderingen.

Indicaties

Decoratieve tatoeages
Decoratieve tatoeages worden vaak gezet als uiting van creativiteit, ter behoud van herinneringen of om een boodschap uit te dragen. Het komt echter regelmatig voor dat mensen spijt krijgen van hun decoratieve tatoeage.

Permanente Make-Up (PMU)
Permanente make-up (PMU) zijn tatoeages die vaak worden gezet als vervanging voor make-up, zoals getatoeëerde wenkbrauwen, lipliner, en het nabootsen van schoonheden zoals sproeten en moedervlekken. Als PMU verkeerd is gezet, in de loop der tijd verandert of niet meer voldoet aan veranderende make-uptrends of schoonheidsidealen, kan iemand overwegen PMU te laten verwijderen.

Micro Haar Pigmentatie (MHP)
Micro Haar Pigmentatie, oftewel MHP, zijn getatoeëerde stoppels die een hogere optische haardichtheid creëren. Als MHP verkeerd is gezet, in de loop der tijd verandert, of niet meer bij jezelf vindt passen, kan dit leiden tot de wens om het te laten verwijderen.

Bestralingspuntjes
Bestralingspuntjes zijn kleine getatoeëerde stipjes die worden gebruikt om het gebied te markeren dat bestraald moet worden. Na afronding van het behandeltraject met bestraling ontstaat vaak de wens om deze bestralingspuntjes te laten verwijderen.

 

Hoewel de behandelingsduur varieert afhankelijk van factoren zoals de tatoeagegrootte en kleur, verlaten onze tevreden cliënten de kliniek doorgaans volledig gerustgesteld. Onze ervaren specialisten staan altijd klaar om vragen te beantwoorden, nauwkeurige prijzen te bieden en op maat gemaakte informatie te verstrekken. We delen graag nieuws en tips om je volledig te informeren over verwachtingen tijdens en na de behandeling. Houd er echter rekening mee dat resultaten variëren afhankelijk van verschillende factoren en individuele ervaringen. Voor gedetailleerde informatie en persoonlijk advies nodigen we je uit om direct contact met ons op te nemen.