Tatoeage verwijderen

Heb jij spijt van een tatoeage? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Met de PicoWay laser kunnen wij jouw tatoeage op de meest snelle, veilige en effectieve manier verwijderen!

De PicoWay laser

Als eerst in Oost-Nederland hebben wij hem staan. Het neusje van de zalm onder de tatoeagelasers, de PicoWay laser. De PicoWay laser wordt gezien als de meest veilige en effectieve tatoeagelaser ter wereld. Geen wonder dat de PicoWay laser erkend is als “de gouden standaard voor tatoeage verwijdering.”
Lees meer

De PicoWay laser beschikt als eerste over de nieuwste revolutionaire lasertechniek. Het hoogste piekvermogen, een korte pulsduur en een dubbele golflengte.
De PicoWay laser voordelen zijn:

 • Je hebt minder behandelsessies nodig dan andere tatoeagelasers.
 • Minder risico op verbranding en pigmentverschuivingen.
 • Sneller herstel van de huid.
 • Minder pijnlijk en comfortabeler.
 • FDA goedgekeurd voor het verwijderen van alle kleuren inkt.
 • Geschikt voor het verwijderen van tatoeages bij elk huidtype.
tatoeage permanent verwijderen met Picoway laser

Voorafgaand

Voor het starten van een behandeling vindt er een gratis en vrijblijvend intakegesprek plaats. In dit gesprek bespreken en bekijken we samen de mogelijkheden voor het verwijderen van jouw tatoeage. Nadat de tatoeage beoordeelt is, zal er samen een behandelplan worden opgesteld.

De behandeling

De huidtherapeut zal de behandeling starten door de te behandelen tatoeage te desinfecteren. Vervolgens zal zij op basis van jouw huid en tatoeage de PicoWay laser instellen. Wanneer dit gedaan is zullen de beschermende brillen opgezet worden en zal de tatoeage behandeld worden. Tijdens het behandelen van de tatoeage worden de lichtpulsen die de PicoWay laser afgeeft geabsorbeerd door de inktdeeltjes. Dit zorgt ervoor dat de inktdeeltjes worden opgebroken in kleinere inktdeeltjes welke door het lichaam kunnen worden opgeruimd. Zodra de gehele tatoeage behandeld is, zal indien wenselijk de tatoeage nabehandeld worden met een holografisch gefractioneerd handstuk om de huidstructuur te verbeteren. Wanneer dit voltooid is zal de behandeling afgesloten worden met het koelen van het behandelgebied, het aanbrengen van nabehandelingscrème en het afdekken van het behandelgebied met een gazen en/of een pleister.

Na de behandeling

De behandelde tatoeage is na de behandeling meestal wit van kleur. Ook kan de behandelde huid wat rood en gezwollen zijn. Soms ontstaan er ook puntbloedingen. Voor een snel en voorspoedig herstel van de huid is het belangrijk dat het nabehandelingsprotocol goed nageleefd wordt. Bij goede opvolging hiervan is de huid na 7-10 dagen weer volledig hersteld. Je zult op dit moment nog niet het definitieve effect van de behandeling kunnen zien. Dit duurt een aantal weken. Het opruimen van opgebroken inktdeeltjes wordt gedaan door het lymfesysteem en verloopt relatief langzaam. Dit maakt dan ook dat je gemiddeld 8 – 12 weken later pas weer voor de volgende behandelafspraak bij ons langskomt.

Kosten tattoo verwijderen

De prijs van Tatoeages verwijderen is afhankelijk van de grootte van het behandelgebied. De prijs wordt berekend op basis van vierkante cm (cm²). Een vierkante centimeter (cm2) bereken je door de lengte van de tattoo te vermenigvuldigen met de breedte van de tattoo.

Benieuwd naar de tarieven? Download hier onze prijslijst. Twijfel je of heb je alsnog vagen? Bel ons dan via 053 303 30 13

Kosten tattoo verwijderen

Meer weten over de PicoWay laser?

Stel je al je vagen eenvoudig via WhatsApp ons!

Meestgestelde vragen

Ja, de PicoWay laser verwijdert alle kleuren behalve wit. De PicoWay is FDA goedgekeurd voor het verwijderen van alle inkt kleuren. Doordat de kleur wit geen pigment bevat is deze met geen enkele laser te verwijderen. Daarnaast kan witte inkt een bepaald soort metaal bevatten die tijdens een laserbehandeling kan gaan oxideren. De witte inkt van de tattoo kan dan donkerder uitslaan. Dit dient dan met verdere behandelingen verwijderd te worden. In zeer zeldzame gevallen kan witte inkt heel hardnekkig zijn en soms nog lange tijd zichtbaar blijven.

Ja, de PicoWay is de eerste laser die op elk huidtype kan worden toegepast.

Tussen een donkere en lichte huidskleur is er wel verschil in de duur van de behandelingen. Dit komt doordat de donkere huid meer natuurlijke pigmenten bevat en er lager behandeld moet worden.

Tijdens de intake zullen wij een inschatting proberen te geven van het verwachte aantal behandelingen. Er zijn namelijk verschillende factoren die het proces kunnen beïnvloeden.

Voorbeelden van factoren die invloed hebben op het proces zijn:

 • Kleur van de tatoeage
  De PicoWay is in staat alle kleuren te verwijderen, met de ene kleur zal het sneller gaan als met de andere kleur. Donkere kleuren en rood getinte kleuren zijn over het algemeen gemakkelijk te verwijderen. Felle kleuren zoals neon groen, lichtblauw en fel geel hebben gemiddeld meer behandelingen nodig.
 • Diepte van de tatoeage
  Hoe dieper een tattoo is gezet, hoe meer behandelingen er nodig zullen zijn. Ondiepe tattoos zijn gemakkelijker te verwijderen.
 • Hoeveelheid inkt
  De hoeveelheid inkt die er gebruikt is voor het zetten van de tattoo is zeer bepalend voor het aantal behandelingen. Hoe meer inkt, des te meer behandelingen er nodig zullen zijn voor verwijderen.
 • Kwaliteit van de inkt
  Er zijn veel verschillende inktsoorten op de markt. Elke inktsoort heeft zijn eigen samenstelling en reageert anders op de laserbehandeling.
 • Het individuele lymfesysteem
  De inktdeeltjes die tijdens een laserbehandeling worden verpulvert, worden in de weken na de behandeling afgevoerd door het lymfesysteem. Dit proces werkt bij de één sneller dan bij de ander.
 • Huidskleur
  Hoe lichter de huid, hoe makkelijker het is om een tattoo te verwijderen. Meer pigment betekent meer behandelingen.

Andere factoren die ook van invloed kunnen zijn, is de aanwezigheid van littekenweefsel, locatie van de tattoo en hoe oud de tattoo is.

Gemiddeld zijn er met de PicoWay 5-9 behandelingen nodig om een zwarte tattoo te verwijderen op blanke tot licht getinte huid. Wij willen sterk benadrukken dat dit getal slechts een gemiddelde betreft.

Ja, met de PicoWay zijn we in staat het grootste deel van de tattoo’s volledig te verwijderen. Waar andere lasers (zoals de Q-switched ND-Yag, Harmony laser en de PicoSure) geen resultaat meer konden boeken, zijn wij in staat om met de PicoWay ook de laatste waas weg te laseren. Dit komt o.a. door de combinatie van een ultra korte pulsduur en de diepe penetratie van de laser.

Het kan een gevoelige behandeling zijn. Je voelt lichte prikjes, alsof een elastiekje tegen de huid wordt geschoten. Doordat de behandeling snel verloopt, is het goed te verdragen. Daarnaast maken wij gebruik van de “Zimmer”, een koelsysteem waardoor koude lucht tegen de huid wordt geblazen tijdens het behandelen. Als je een lichte pijngrens hebt dan is het handig om een uur voor de behandeling een pijnstiller in te nemen. Je kunt ook bij jouw huisarts een verdovende crème aanvragen. Deze dien je 45 minuten van tevoren aan te brengen met daarover huishoudfolie.

Nee, bij een behandeling met de PicoWay laser houd je geen littekenweefsel over. Dit is echt de kracht van de PicoWay. Met andere lasers heb je dit risico namelijk wel (zoals de Q-switch ND-YAG, Alexandrite, Ruby, Medlite en Harmony laser). Doordat deze lasers veel hitte in de huid produceren beschadigd de huid en ontstaat er littekenweefsel.  De PicoWay laser werkt op basis van een picoseconde (in tegenstelling tot een nanoseconde van de oudere lasers). Doordat de inktdeeltjes nu in zo een kort tijdbestek worden verpulvert, 100 keer sneller t.o.v de oudere lasers (een triljoenste van een seconde), krijgt de huid geen kans meer om op te warmen. Er ontstaat nu zo veel minder hitte in de huid, waardoor de huid niet meer beschadigd raakt. Hierdoor komen littekenweefsel en/of pigmentverschuivingen niet meer voor en kunnen wij met de PicoWay veilig alle huidtypes behandelen, zelfs de meest donkere huid.

Soms ontstaat er al littekenweefsel tijdens het zetten van een tatoeage. Dit kun je meestal wel zien/voelen. Je voelt dan een verdikking of je ziet wittere delen in je tattoo. Tijdens de intake inspecteren we je tatoeage grondig en zullen we dit met jou bespreken. Mocht er littekenweefsel in je tatoeage zitten, dan kunnen wij aanvullend de tattoo behandelen met de PicoWay Resolve. Tijdens deze nabehandeling worden er d.m.v een gefractioneerde laser kleine gaatjes in de huid gemaakt die de huidstructuur verbeterd.

Nee, wij behandelen niet tijdens een zwangerschap en/of borstvoeding periode. Doordat de hormoonhuishouding anders is gedurende deze periode kan de behandeling onvoorspelbaar uitvallen.

Nee, het verwijderen van een tatoeage wordt niet vergoed. Ook niet vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Indicaties

Decoratieve tatoeages
Decoratieve tatoeages zijn tatoeages welke onder meer gezet worden als uiting van creativiteit, ter behoud van een herinnering of het uitdragen van een boodschap. Het komt regelmatig voor dat iemand wenst zijn of haar decoratieve tatoeage te laten verwijderen. Net zoals dat er veel redenen zijn voor het laten zetten van decoratieve tatoeages zijn er namelijk ook veel redenen waarom mensen er spijt van kunnen krijgen.

Permanente Make-Up (PMU)
Permanente Make-Up ofwel PMU zijn tatoeages die veelal gezet worden ter vervanging van make-up. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld getatoeëerde wenkbrauwen en lipliner. Ook wordt middels PMU schoonheden als sproeten en moedervlekken nagebootst. Wanneer het verkeerd is gezet, het in de loop der tijd verandert en/of door wijzigende make-up trends/schoonheidsidealen kan iemand de wens krijgen om PMU te laten verwijderen.

Micro Haar Pigmentatie (MHP)
Micro Haar Pigmentatie ofwel MHP zijn getatoeëerde stoppels welke een hogere optische haardichtheid creëren. Wanneer het verkeerd is gezet, het in de loop der tijd verandert en/of wanneer je het niet meer bij jezelf vindt passen kan dit leiden tot de wens om het te laten verwijderen.

Bestralingspuntjes
Bestralingspuntjes zijn kleine getatoeëerde stipjes die gebruikt worden om het gebied te markeren dat bestraald moet worden. Wanneer het behandeltraject met bestraling is afgerond ontstaat er vaak de wens om deze bestralingspuntjes te laten verwijderen omdat ze een dagelijkse herinnering zijn aan een vervelende periode.