Wat is laser ontharen

Werkwijze laserontharen

BodySilk Laser Clinic hanteert een kwalitatieve behandelwijze; een op maat gemaakte behandelplan en elke afspraak dezelfde behandelaar. Hieronder wordt de werkwijze kort beschreven, zodat jij precies weet waar je aan toe bent wanneer je een afspraak maakt bij ons.

Goed te weten: Tijdens het behandeltraject geldt: 6 weken vóór en 2 weken na de behandeling géén blootstelling aan de zon te hebben (alsook zonnebank of zelfbruiners).

Waarin onderscheiden wij ons?

Van onze klanten krijgen we vaak te horen dat ze een prettig gevoel hebben bij onze kliniek en dat wij eerlijk en realistisch zijn. Het behandeltraject begint met de juiste verwachtingen en daarom plannen wij een uitgebreid intakegesprek in. Onze behandelaars hebben niet alleen de nodige praktijkervaring maar worden ook intensief opgeleid voor het laseronthalen.

Lees meer

Samen kijken we welke onderdelen wel en niet goed te behandelen zijn. Als wij weinig resultaat verwachten, dan zullen wij dit ook eerlijk aangeven.Tussentijds plannen we een evaluatiegesprek in en bekijken we de tussentijdse resultaten. Ons doel is dat je een vaste behandelaar houd en dat je weet bij welke behandelaar je terecht komt. Hierdoor heb je een verantwoordelijke die zich zal inzetten voor het beste resultaat.

intakegesprek huidbehandeling bij bodysilk

1. Het intakegesprek

Voordat we starten met het behandeltraject, voeren we altijd eerst een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek wordt er informatie gegeven over laserontharing. Na het intakegesprek is er een optie om een kosteloze proefbehandeling uit te voeren, zodat je het laserontharen kan ervaren. Deze proefbehandeling wordt uitgevoerd op één oksel.

2. Voorbereiding

Op de dag van de behandeling is het belangrijk ervoor te zorgen dat het te behandelen gebied schoon en geschoren is (mits anders afgesproken met de behandelaar). Daarbij vragen we ook graag géén deodorant, zonnebrandcrème, bodylotion of verdovende crème te gebruiken vooraf de behandeling, zodat er géén ‘laag’ op de huid aanwezig is voordat we behandelen. 

3. De behandeling

De huidtherapeute of schoonheidsspecialist tekent het te behandelen gebied af en behandeld secuur alle onderdelen. Na de behandeling kan de huid rood zijn en warm aanvoelen. Dit trekt met maximaal 2 dagen goed weg. Gemiddeld zijn er 6-10 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken van 80-90% haarreductie, met een interval van gemiddeld 8 weken.

Waarom BodySilk Laser Clinic

  • Uitgebreide intake
  • Eerlijkheid over de resultaten
  • Tussentijdse evaluatie
  • Vaste behandelaar
  • Behandelaars blijven zich ontwikkelen
  • Kennis van zowel theorie als praktijk
  • Aandacht voor de klant
deskundig personeel en altijd dezelfde behandelaar

Wat kost een proefbehandeling?

Een intake met proefbehandeling is kosteloos en vrijblijvend. Indien gewenst kun je één oksel laten behandelen zodat je de behandeling kunt ervaren.
Wil je een vrijblijvend intakegesprek? Klik op de onderstaande knop.

veilige huidbehandeling door gediplomeerd personeel

Veelgestelde vragen

De behandelingen met GentleMax Pro worden als vrijwel pijnloos ervaren door de unieke koelingsspray die de huid verkoelt. Dit systeem spuit in een fractie van een seconde een koelingsspray op de huid, die wordt opgevolgd door een puls. Deze koelingsspray werkt verkoelend en beschermd tegelijkertijd de huid.

Een laserbehandeling wordt afgeraden als je:
• Zwanger bent
• Borstvoeding geeft
• Aan epilepsie lijdt
• Koorts of een infectie heeft
• Medicijnen gebruikt die uw huid lichtgevoelig maken
• Ontstekingsremmers slikt
• Een pacemaker heeft
• Piercings, tatoeages of een implantaat heeft in het te behandelen gebied

Neem bij vragen over jouw specifieke situatie gerust contact met ons op. Onze specialisten behandelen alles in het opperste vertrouwen.

Uittrekken van haar in combinatie met laserbehandelingen is niet aan te raden, in welke vorm dan ook: epilady, waxen, harsen, touwtjesmethode. Hoe langer je daarmee gestopt bent, hoe beter de behandelingen zullen aanslaan. We hebben de haartjes nodig ter geleiding van de warmte naar de wortel toe. Als er te weinig haartjes zijn teruggegroeid, heeft u nauwelijks rendement van de behandelingen en gooit u dus geld weg.
Het minimum aantal weken dat je niet meer mag hebben geëpileerd voor de behandeling is 4.
Scheren mag altijd wel, zo vaak als je wilt. Als je scheren een naar idee vindt (bijvoorbeeld op het gezicht van een vrouw, of op de tepelhoven), mag je de stugge haren ook afknippen.

De eerste dagen groeien de haren gewoon door. Na 2 tot 3 weken beginnen de haartjes uit te vallen en na circa 3 à 4 weken zijn heel wat haartjes verdwenen op het behandelde gebied. De haren welke zich in de groeifase bevonden op het moment van de behandeling zijn permanent verwijderd.

Nee, de behandeling dient direct bij ons betaald te worden. De factuur kun je vervolgens indienen bij jouw zorgverzekeraar. Raadpleeg altijd de polisvoorwaarden om na te gaan welke eisen uw zorgverzekeraar stelt om tot vergoeding over te gaan. De vergoeding voor het laserontharen geldt alleen voor de behandelingen in het gelaat. Dit kan voor zowel vrouwen als mannen gelden.

Na de behandeling

Na de behandeling kan uw huid wat rood zijn en warm of geïrriteerd aanvoelen. Dit is een compleet normale huidreactie. De roodheid kan tot maximaal 24 uur aanhouden. Het advies is om na de laserbehandeling de eerstvolgende 24 uur warmte te vermijden. Denk hierbij aan (intensief) sporten, warm douchen of naar de sauna te gaan. Ook vragen we de eerste 24 uur géén producten aan te brengen op de huid, zoals deodorant of bodylotion, om de huid optimaal de kans te geven om te herstellen zonder belemmerende factoren.

Na ongeveer twee weken zullen de haren uitvallen, waarbij na ongeveer vier weken na de behandeling de resterende haren terug zullen groeien. Na 6-10 weken bevinden de haren optimaal in de groeifase, afhankelijk van het te behandelen gebied. De behandelingsinterval wordt tijdens de intake besproken. De vervolgafspraak wordt gepland na de laserbehandeling.
Let op: Na de behandeling moet het behandelde gebied minimaal 2 weken uit de zon blijven. Het is belangrijk om de huid ten alle tijden te beschermen met kledij of een zonnebrandcrème met een SPF van factor 30 of hoger.