Schimmelnagel behandelen

Een schimmel nagel (soms kalknagel genoemd) is een schimmelinfectie van één of meerdere nagels. Schimmelnagels kunnen als enorm vervelend ervaren worden, vooral door hun onfraaie uiterlijk.

schimmelnagel behandelen en verwijderen met laser

Hoe ontstaat het?

Schimmelnagels, ook wel bekend als onychomycose, kunnen optreden als gevolg van verschillende factoren. Ze zijn besmettelijk en kunnen gemakkelijk worden opgelopen in omgevingen waar veel vocht en warmte aanwezig zijn, zoals bijvoorbeeld een badkamer-, sauna- of zwembadvloer of textiel. Het dragen van slippers in zulke omgevingen is zeker aan te raden om het risico op besmetting te verminderen. Teennagels zijn daarom vaker aangetast dan de vingernagels. Gelukkig kunnen we je helpen met gezonde nagels. Eenmaal besmet, kan de schimmel zich tussen je tenen nestelen en zich verder verspreiden. Het is altijd een goed idee om je voeten grondig te wassen met zeep en water na een bezoek aan dergelijke plaatsen om het risico op schimmelinfecties te verminderen. Maar als het kwaad eenmaal is geschied en je een schimmelnagel hebt, wat kun je dan doen?

kalknagel behandelen in enschede

Werkwijze schimmelnagel behandelen

De schimmelnagel kan behandeld worden door een GentleMax Pro laser, waarbij er tot 70°C warmte afgegeven wordt om de schimmel tot diep in de nagelplaat te vernietigen. Er zijn minimaal drie behandelingen nodig om de 3-5 weken voor een aanhoudend en blijvend resultaat. Indien de schimmelnagels heviger en langduriger zijn aangedaan, kunnen er meer behandelingen nodig zijn. 7 maanden na de laatste behandeling zien we je graag terug voor een controle afspraak, zodat we het effect kunnen zien wanneer de nagel is uitgegroeid. Onze deskundige specialisten zullen de laser nauwkeurig aanbrengen op de aangetaste nagel, wat het risico op bijwerkingen minimaliseert. Het is belangrijk op te merken dat resultaten variëren tussen de patiënten en dat meerdere sessies nodig kunnen zijn om een schimmelnagel volledig te genezen. Maar maak je geen zorgen, ons professionele team zal je gedurende het hele proces begeleiden en ervoor zorgen dat je nagels er beter uitzien dan ooit tevoren.

HET RESULTAAT
Het resultaat van een schimmelnagelbehandeling kan erg uiteenlopend zijn. Vaak zien we een succesfactor van 60%. Factoren die een nadelige rol kunnen spelen, zijn hogere leeftijd, weinig lichaamsbeweging en/of suikerziekte (of andere bloedvat vernauwende aandoeningen). Het lastige van schimmelnagel behandelen is dat een herbesmetting van de schimmel aanzienlijk groot is. Om deze reden is het van groot belang om de adviezen en thuiszorg goed op te volgen, zodat jij straks schimmelnagel-vrij bent!

Veelgestelde vragen

Ja. Het is belangrijk om te beseffen dat een kalknagel, hoewel meestal niet direct ernstig, een besmettelijke aandoening is die gemakkelijk kan ontstaan en zich verder kan verspreiden.

Nee. Mannen en vrouwen kunnen allemaal klachten krijgen, vooral als ze regelmatig zwembaden, openbare douches of sportscholen bezoeken, waar schimmels vaak gedijen. Het is van cruciaal belang om voetschimmel en kalknagels serieus te nemen, omdat deze aandoening dieper kan groeien dan je in eerste instantie zou denken.

Als je diabetes hebt, is het extra belangrijk om goed voor je voeten te zorgen, omdat nagel- en huidproblemen ernstiger kunnen zijn. Hoewel er tal van anti-schimmel producten op de markt zijn, is het advies om voor een volledige behandeling en genezing contact op te nemen met je huisarts, omdat het verwijderen van een kalknagel doorgaans wat tijd en zorg vergt. Bij ons kun je terecht voor deskundig advies en effectieve behandelingen om voetschimmel en kalknagels te bestrijden en te voorkomen dat ze terugkomen.

In sommige gevallen kan een schimmelnagel vanzelf genezen, maar dit is niet altijd het geval. Hierdoor kan het nodig zijn om medische behandeling te overwegen. Bij BodySilk Laser Clinic bieden wij diverse behandelingsopties om schimmelnagels te bestrijden. Een van de meest effectieve behandelingen is lasertherapie. Dit is een volledig pijnloze procedure die gericht is op het doden van de schimmel zonder schade aan de gezonde nagel of het omliggende weefsel.

Tips voorafgaand aan een laserbehandeling

De behandeling van een schimmelnagel, ook wel bekend als een kalknagel, kan voor veel mensen een uitdaging zijn. Deze hardnekkige schimmel die zich onder het oppervlak van de nagel bevindt, kan vaak niet effectief worden aangepakt met traditionele middelen zoals zalven of crèmes. Gelukkig biedt lasertechniek een doeltreffende oplossing voor het behandelen van kalknagels. Met een speciale laser kunnen we de schimmel die diep in de nagel zit doelgericht aanpakken, zelfs bij een gevorderde infectie. Deze behandeling is snel, veilig en vereist geen hersteltijd, waardoor je binnenkort weer met vertrouwen op blote voeten kunt lopen. Kortom, schimmelnagels zijn een veelvoorkomend probleem dat iedereen kan overkomen. Bij BodySilk Laser Clinic zullen wij er altijd voor zorgen dat je de best mogelijke zorg krijgt om van deze hinderlijke aandoening af te komen. Neem zeker contact met ons op om te bekijken hoe wij je kunnen helpen en kom langs voor een consult. Jouw gezonde, mooie nagels zijn onze prioriteit.

Overweeg jij een laserbehandeling voor jouw schimmelnagels? Dit zijn de belangrijkste adviezen voor een optimaal resultaat:

  • Neem schone sokken mee naar de kliniek
  • Was jouw sokken binnenstebuiten op minimaal 60°C (bij voorkeur op 90°C)
  • Is jouw partner of huisgenoot ook geïnfecteerd? Dan kunnen jullie het beste op dezelfde dag worden behandeld
  • Was jouw beddengoed op de dag van de behandeling.
  • Reinig de badkamer op de dag van de behandeling.
  • Reinig jouw schoenen met bijvoorbeeld speciale antibacteriële poeder