Schimmelnagel

Een schimmelnagel (soms kalknagel genoemd) is een schimmelinfectie van één of meerdere nagels. Schimmelnagels kunnen als enorm vervelend ervaren worden, vooral door hun onfraaie uiterlijk.

schimmelnagel verwijderen met laser

Hoe ontstaat het?

De huidschimmel komt in de huid door besmetting via bijvoorbeeld een badkamer-, sauna- of zwembadvloer of textiel. Een nagelschimmel voelt zich goed in warme vochtige gebieden zoals in (sport-)schoenen. Teennagels zijn daarom vaker aangetast dan de vingernagels.

kalknagel behandelen in enschede

Werkwijze

De schimmelnagel kan behandeld worden met onze GentleMax Pro laser, waarbij er tot 70°C warmte afgegeven wordt om de schimmel tot diep in de nagelplaat te vernietigen. Er zijn minimaal drie behandelingen nodig om de 3-5 weken voor een aanhoudend en blijvend resultaat. Indien de schimmelnagels heviger en langduriger zijn aangedaan, kunnen er meer behandelingen nodig zijn. 7 maanden na de laatste behandeling zien we je graag terug voor een controle afspraak, zodat we het effect kunnen zien wanneer de nagel is uitgegroeid.

HET RESULTAAT
Het resultaat van een schimmelnagelbehandeling kan erg uiteenlopend zijn. Vaak zien we een succesfactor van 60%. Factoren die een nadelige rol kunnen spelen, zijn hogere leeftijd, weinig lichaamsbeweging en/of suikerziekte (of andere bloedvat vernauwende aandoeningen).
Het lastige van een schimmelnagel is dat een herbesmetting van de schimmel aanzienlijk groot is. Om deze reden is het van groot belang om de adviezen en thuiszorg goed op te volgen, zodat jij straks schimmelnagel-vrij bent!

Tips voorafgaand aan een laserbehandeling

Overweeg jij een laserbehandeling voor jouw schimmelnagels? Dit zijn de belangrijkste adviezen voor een optimaal resultaat:

  • Neem schone sokken mee naar de kliniek
  • Was jouw sokken binnenstebuiten op minimaal 60°C (bij voorkeur op 90°C)
  • Is jouw partner of huisgenoot ook geïnfecteerd? Dan kunnen jullie het beste op dezelfde dag worden behandeld
  • Was jouw beddengoed op de dag van de behandeling.
  • Reinig de badkamer op de dag van de behandeling.
  • Reinig jouw schoenen met bijvoorbeeld speciale antibacteriële poeder