Veelgestelde vragen

Gemiddeld zijn er 6 tot 10 behandelingen nodig voor een haarreductie van 80 tot 90%. Er is geen standaard aantal behandelingen: ieder mens, iedere huid en iedere haargroei is anders en wij zullen ervoor zorgen dat het ontharingstraject optimaal verloopt voor jou.

Niet alle ongewenste haren zullen na één keer stoppen met groeien. De haren die in de zogenoemde ‘groeifase’ bevinden, kunnen het effectiefst worden behandeld. Niet alle haren bevinden zich tegelijkertijd in dezelfde fase, waardoor er meerdere behandelingen nodig zijn om de ongewenste haargroei definitief te verminderen.
De tijdsduur tussen de behandelingen:
Gezicht: 6 weken
Lichaam: 8 tot 10 weken

De behandelduur is afhankelijk van het te behandelen gebied. Gemiddeld duurt het ontharen van de oksels ±10 minuten, het gezicht ±20 minuten, de rug ±45 minuten en beide benen neemt ±60 minuten in beslag.

Ja, de behandeling is geschikt voor iedereen omdat we de laser kunnen instellen op ieder huidtype. Met de GentleMax Pro kunnen we nu ook een donkere huidskleur veilig behandelen. Deze laser bestaat uit twee systemen, namelijk het Nd Yag systeem (1064nm) en de Alexandrite laser (755nm). De Alexandrite laser is geschikt voor de lichtere huidtypes en het ND:Yag systeem wordt ingezet op de gepigmenteerde huid.

Laser ontharen is niet mogelijk als je grijze of rode haren heeft. Hoe donkerder de haren des te beter het resultaat zal zijn. Bij BodySilk Laser Clinic vindt er vooraf aan de laserbehandeling altijd een consult plaats zonder verdere verplichten, zodat je goed geïnformeerd bent en weet wat je van de behandeling kunt verwachten. Hierin zullen alle contra-indicaties besproken worden.

De behandelingen met GentleMax Pro worden als vrijwel pijnloos ervaren door de unieke koelingsspray die de huid verkoelt. Dit systeem spuit in een fractie van een seconde een koelingsspray op de huid, die wordt opgevolgd door een puls. Deze koelingsspray werkt verkoelend en beschermd tegelijkertijd de huid.

De laserbehandelingen zijn in principe geschikt voor alle leeftijden.
Bedenk wel dat bij jongeren de haargroei nog maar net is begonnen en behandeling met laser wellicht weinig zin heeft. Immers een jong persoon is in de groei, en dat geldt dus ook voor haargroei. Op het moment dat jouw lichaam geen extra haargroei meer ontwikkeld ben je in principe klaar voor een effectieve kuur.
Dit kunnen we pas beoordelen bij een intakegesprek. Hierbij is het noodzakelijk dat bij een minderjarige de ouder of verzorger mee komt.

Voor een effectieve behandeling adviseren wij je om het behandelende gebied 6 weken voor en 2 weken na de behandeling niet bloot te stellen aan de zon. Ook de zonnebank moet je in deze periode vermijden.
Voor de zelfbruiner geldt: 2 weken voor de behandeling geen zelfbruiner te gebruiken.

Nee, BodySilk Laser Clinic raadt behandelingen tijdens na een zwangerschap af. Dit omdat zwangerschapshormonen het resultaat van de behandeling beïnvloeden. Ook na de zwangerschap adviseren we jou om eerst goed te ontzwangeren. Net als tijdens de zwangerschap is de hormoonhuishouding vlak na een zwangerschap nog onrustig en kan dit het resultaat van de behandeling beïnvloeden.

Een laserbehandeling wordt afgeraden als je:

 • Zwanger bent
 • Borstvoeding geeft
 • Aan epilepsie lijdt
 • Koorts of een infectie heeft
 • Medicijnen gebruikt die uw huid lichtgevoelig maken
 • Ontstekingsremmers slikt
 • Een pacemaker heeft
 • Piercings, tatoeages of een implantaat heeft in het te behandelen gebied

Neem bij vragen over jouw specifieke situatie gerust contact met ons op. Onze specialisten behandelen alles in het opperste vertrouwen.

De prijs van laserontharen is afhankelijk van de grootte van het behandelgebied en de behandel locatie. Een intake met proefbehandeling is kosteloos en vrijblijvend.
Bekijk hier onze tarievenlijst.

BodySilk Laser Clinic biedt jou de service om de pakketten in 4 termijnen te betalen. Dit geldt voor vrijwel alle pakketten, niet bij afzonderlijke behandelingen. Betaal je een pakket wel in één keer, dan ontvang je 10% korting op jouw laserpakket.

Nee. Dit kunnen wij niet doen omdat ieder persoon uniek is. De laser werkt op ieder persoon anders waardoor wij geen garanties kunnen geven.

Ja dat kan, BodySilk Laser Clinic is aangesloten bij de meeste verzekeringsmaatschappijen. Afhankelijk van jouw verzekeringspakket kun je bepaalde behandelingen vergoed krijgen.
Bespreek eerst jouw situatie met jouw zorgverzekeraar en bekijk wat jouw mogelijkheden zijn.

Ja, dat gaat prima. Sterker nog, de behandelingen helpen jou om van de ingegroeide haren af te komen! De ontsteking met een opgekrulde haar erin springt tijdens de behandeling vaak open en wordt daarna rustiger wordt.

Uittrekken van haar in combinatie met laserbehandelingen is niet aan te raden, in welke vorm dan ook: epilady, waxen, harsen, touwtjesmethode. Hoe langer je daarmee gestopt bent, hoe beter de behandelingen zullen aanslaan. We hebben de haartjes nodig ter geleiding van de warmte naar de wortel toe. Als er te weinig haartjes zijn teruggegroeid, heeft u nauwelijks rendement van de behandelingen en gooit u dus geld weg.
Het minimum aantal weken dat je niet meer mag hebben geëpileerd voor de behandeling is 4.
Scheren mag altijd wel, zo vaak als je wilt. Als je scheren een naar idee vindt (bijvoorbeeld op het gezicht van een vrouw, of op de tepelhoven), mag je de stugge haren ook afknippen.

De eerste dagen groeien de haren gewoon door. Na 2 tot 3 weken beginnen de haartjes uit te vallen en na circa 3 à 4 weken zijn heel wat haartjes verdwenen op het behandelde gebied. De haren welke zich in de groeifase bevonden op het moment van de behandeling zijn permanent verwijderd.

Bij BodySilk Laser Clinic maken we gebruik van laser. Meer over het verschil tussen IPL en laser leest u hier.

Nee, er is geen verwijsbrief nodig om door ons behandeld te kunnen worden. Sinds 2011 is directe toegang voor de patiënt naar de huidtherapeut mogelijk, wat inhoudt dat er geen verwijzing van arts of specialist meer nodig is. Ondanks de wettelijk bepaalde directe toegankelijkheid, kan het zijn dat jouw zorgverzekeraar een verwijzing van de arts of specialist vraagt. Raadpleeg altijd de polisvoorwaarden om na te gaan welke eisen uw zorgverzekeraar stelt om tot vergoeding over te gaan.

Nee, de behandeling dient direct bij ons betaald te worden. De factuur kun je vervolgens indienen bij jouw zorgverzekeraar. Raadpleeg altijd de polisvoorwaarden om na te gaan welke eisen uw zorgverzekeraar stelt om tot vergoeding over te gaan.

Tijdens de intake beginnen we met het maken van een huidscan, deze kan alleen gemaakt worden bij een schone huid omdat we met verschillende lichten dieper in de huid gaan kijken.

De intake kost €35,-, dit wordt bij de eerste behandeling weer in mindering gebracht. In principe is de intake dus gratis en dient de €35,- als een soort aanbetaling voor de behandeling.

In sommige gevallen is dit mogelijk. Wij raden echter aan om eerst voor een intake te komen, omdat het vaak tijdens de intake pas duidelijk wordt welke behandeling het mooist aansluit bij jouw huid en of het mogelijk is om te starten met een behandeling.

Wij bieden inderdaad ook intakes aan voor alleen productadvies, deze kun je ook online inplannen. 

Hydratatie is de basis van een gezonde en stralende huid. Het is klinisch bewezen dat een geïrriteerde huid tekenen van (vroegtijdige) huidveroudering kan verergeren. Door de HydraFacial™ behandeling wordt de huid optimaal gereinigd en worden toekomstige irritaties in de huid verminderd.

De gloed op de huid van het antioxidanten serum en/of de desbetreffende booster zal ongeveer 1 week aanhouden. Dit geldt ook voor de hydratatie in de huid. Door middel van de juiste thuisproducten kun je de resultaten verlengen en ervoor zorgen dat jouw huid die heldere uitstraling behoud.

De Signature behandeling is de basisbehandeling van de HydraFacial. Deze stappen bestaan uit 3 onderdelen: reiniging van de huid, uitzuigen van viezigheid in de huid en het insluizen van actieve werkstoffen in de huid. De huidconditie wordt in optimale vorm gebracht binnen 30 minuten. De huid wordt verbeterd en krijgt een stralende gloed!

De Deluxe Plus behandeling is een uitgebreidere behandeling dan de Signature behandeling. Dezelfde stappen worden toegepast, waarbij het verschil met name gemaakt wordt door specifieke huidproblemen aan te pakken. Om de huidproblematiek aan te pakken, wordt er een passende booster ingezet zoals: de Dermabuilder boost, de Protec Plus booster, de Regen GFTM of de Nassif MDTM .

Naast het inzetten van een booster, wordt er ook gewerkt met blauw LED-licht therapie, die een belangrijke rol spelen bij het doden van bacteriën die o.a. acne kunnen veroorzaken. Daarnaast brengen we een masker aan die past bij jouw huidconditie.

 

In de laatste stap van de HydraFacial Deluxe Plus behandeling wordt er een krachtig serum toegepast. Dit serum bevat boordevol antioxidanten (zoals vitamine C) en hyaluronzuur. Deze combinatie zorgt voor een goede vochtbalans en herstel van de huid. De boosters die wij gebruiken zijn:

 • Dermabuilder boost: minimaliseert tekenen van veroudering en geeft de huid een boost
 • Glysal boost: minimaliseert onzuiverheden in de poriën en verbetert oppervlakkige acnelittekens
 • Britenol boost: minimaliseert donkere vlekken en hyperpigmentatie voor een egalere teint.
 • Protec Plus: hydrateert en vermindert zichtbare tekenen van roodheid
 • Regen GFTM: Regenertieve peptides bootsen groeifactoren na om de productie van collageen en elastine te stimuleren
 • Nassif MDTM: Hydrateert de huid, herstelt, verjongt en beschermt.

Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van verschillende zuren en hoge percentages werkstoffen. Omdat er onvoldoende wetenschappelijk onderzoek is gedaan tijdens een zwangerschap voeren wij deze behandeling in principe niet uit als je zwanger bent. Wel kan de behandeling uitgevoerd worden als we de stap met de peeling achterwege laten.

De microneedling behandeling met de SkinPen noemen het ook wel Collageen Inductie Therapie omdat we de collageen aanmaak gaan stimuleren. Met de SkinPen maken we hele kleine gaatjes in de huid waardoor de huid nieuw collageen type 3 gaat aanmaken, ook wel ons “wond” collageen genoemd. De huid gaat dit zelf omzetten naar ons type 1 collageen waar hij voor 70% uit bestaat en dat we verliezen als we ouder gaan worden. Dit proces kan enkele weken tot 1 jaar duren.

De SkinPen is het eerste FDA goedgekeurde medische micro-needling systeem ter wereld. Het is tevens als enige systeem FDA goedgekeurd voor het veilig en effectief behandelen van acné-littekens. De SkinPen microneedling is een krachtiger, preciezer en veiliger techniek. De naalddiepte kan in tegenstelling tot veel andere micro-needling systemen op de naald zelf worden ingesteld en gaat hierdoor nooit dieper of oppervlakkiger in de huid dan ingesteld. Daarnaast is de SkinPen het enige micro-needling systeem waarmee bewezen zuivere microkanaaltjes gemaakt worden. Dit is beide uniek en de veiligheid van de behandeling is hiermee gewaarborgd.

Tijdens een behandeling gericht op huidverjonging wordt een minimum van 3 behandelingen nodig geacht. Bij een behandeling van acnélittekens en andere intensere indicaties, worden 6 behandelingen geadviseerd.

Minimaal 4 weken na een SkinPen kuur zullen de eerste huidverbeteringen zichtbaar zijn. Het aanmaakproces van collageen en de optimale uitwerking hiervan, kan echter tot een jaar doorwerken. Onderzoek heeft aangetoond dat de deelnemers 80% verbetering zagen na één maand, dit kan na 6 maanden oplopen naar een verbetering van 90%.

We hebben deze acnetherapie pakketten opgesteld omdat we bij acne een compleet behandelplan belangrijk vinden en dat kunnen we op deze manier goed aanbieden. Het acnetherapie pakket met peelings bestaat uit 5 peelings en 4 gratis producten. Het totale pakket kost €375,- en komt neer op €75,- per behandeling. Normaal gesproken zijn peelings €95,-. Dit kunnen we voor acnetherapie goedkoper aanbieden, omdat we hierbij gebruikmaken van specifieke peelings voor acne. Let op: je komt alleen in aanmerking voor dit pakket wanneer je acne hebt van het juiste zorgprofiel. Twijfel je of jij in aanmerking komt? Dit kan de huidtherapeut tijdens een intake beoordelen.

Dit is afhankelijk van welke behandeling we uitvoeren en hoe actief de acne is (zoals veel ontstekingen). Wanneer we actieve acne gaan behandelen met bijvoorbeeld peelings, laten we in het begin vaak 2 weken tussen de behandelingen. Wanneer de huid wat rustiger wordt laten we op een gegeven moment meer weken ertussen.

Dit is afhankelijk van wat we willen behandelen. Voor actieve acne starten we vaak met 5 peelings, waarvoor we een pakket hebben. Wanneer je ook last hebt van restacne (littekens en restvlekjes), dan zijn hier soms nog aanvullende behandelingen voor nodig.

Meestal merk je na 1 behandeling al effect. De eerste week na de behandeling kan de huid nog last hebben van reacties en hierna wordt de huid al wat rustiger.

Ja, bij zwangerschap of het geven van borstvoeding kunnen we ook peelings uitvoeren. Er zijn echter bepaalde zuren die we hierbij niet kunnen gebruiken, we moeten daarom op de hoogte zijn van een (mogelijke) zwangerschap of borstvoeding. We kunnen vervolgens de behandeling hierop aanpassen.

Het is mogelijk dat de huid behoorlijk gaat vervellen na een peeling, dit begint meestal na 48 uur. Het verschilt echter per peeling hoe erg de huid kan gaan vervellen/schilferen en dit kan ook voor iedere huid weer anders zijn. Wanneer de huidconditie wat minder is kan de huid bijvoorbeeld mogelijk meer gaan vervellen. Het kan ook zijn dat de huid helemaal niet gaat schilferen/vervellen. Daarnaast bouwen we de peelings op qua intensiviteit en zullen we niet direct met de meest intensieve peeling starten, de huid moet eerst voorbereid worden. Het is belangrijk om niet aan de huidvellen te zitten en de huid zelf te laten helen.

Dit kan verschillen per indicatie die we kunnen behandelen. In principe zijn peelings bijna altijd mooi om uit te voeren. Voor het optimale resultaat raden we wel een kuur aan van bijvoorbeeld 5 peelings. Omdat we de huid dan continu aanzetten om te vernieuwen werkt een peelingkuur het beste.

Meestal houden we 4 weken ertussen. Bij actieve acne willen we soms een kortere interval aanhouden van 2 of 3 weken, hiervoor hebben we speciale acnetherapie pakketten. Hierover kan je meer informatie vinden op deze pagina.

Ja, dit is mogelijk. Het is wel belangrijk dat we hier van op de hoogte zijn, we moeten dan qua planning kijken wat mogelijk is. Er moet namelijk wel een bepaalde tijd tussen de behandelingen zitten.

Nee, zeker niet. De Spot Out behandeling is erg mooi voor algehele huidverbetering, maar ook voor huidveroudering. Doordat de huid continu gestimuleerd wordt om te vernieuwen, kunnen fijne lijntjes en rimpels ook minder zichtbaar worden.

De Spot Out Kit bestaat eigenlijk uit meerdere behandelingen, waarbij er 2 behandelingen in de kliniek worden uitgevoerd en daarna word de thuisbehandeling voortgezet. De 2 behandelingen in de kliniek worden 3-5 dagen na elkaar uitgevoerd. We voeren eerst een voorbereidende peeling uit en een paar dagen later gaan we de Spot Out behandeling uitvoeren. Beide behandelingen duren ongeveer een half uur. De thuisbehandeling wordt nog een aantal maanden voortgezet waarbij je goed begeleid wordt. De totale behandeling met de Spot Out Kit duurt 6 maanden.

Ja, in veel gevallen kunnen we de Spot Out behandeling goed combineren met andere behandelingen. Wij combineren de Spot Out behandeling vaak met SkinPen of TCA behandelingen om het pigment op verschillende manieren goed aan te pakken. De Spot Out behandeling is echter ook zeer effectief zonder combinatietherapieën. Tijdens een intake stellen we altijd een behandelplan op, waarbij we kijken naar wat jouw huid nodig heeft.

Ja, dit kan zeker en is ook belangrijk, zodat de huid in een goede conditie blijft en goed beschermd wordt. Voor de start van het traject zal de behandelaar dit met je bespreken.

Jazeker. BodySilk Laser Clinic verkoopt in onze salon alle producten om de resultaten van je hydrafacial behandeling te onderhouden. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op onze socials om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe aanbiedingen en behandelingen, en ontdek hoe je jouw huid dagelijks kunt verwennen met de beste verzorging. .

Ja, de PicoWay laser verwijdert alle kleuren behalve wit. De PicoWay is FDA goedgekeurd voor het verwijderen van alle inkt kleuren. Doordat de kleur wit geen pigment bevat is deze met geen enkele laser te verwijderen. Daarnaast kan witte inkt een bepaald soort metaal bevatten die tijdens een laserbehandeling kan gaan oxideren. De witte inkt van de tattoo kan dan donkerder uitslaan. Dit dient dan met verdere behandelingen verwijderd te worden. In zeer zeldzame gevallen kan witte inkt heel hardnekkig zijn en soms nog lange tijd zichtbaar blijven.

Ja, de PicoWay is de eerste laser die op elk huidtype kan worden toegepast.

Tussen een donkere en lichte huidskleur is er wel verschil in de duur van de behandelingen. Dit komt doordat de donkere huid meer natuurlijke pigmenten bevat en er lager behandeld moet worden.

Tijdens de intake zullen wij een inschatting proberen te geven van het verwachte aantal behandelingen. Er zijn namelijk verschillende factoren die het proces kunnen beïnvloeden.

Voorbeelden van factoren die invloed hebben op het proces zijn:

 • Kleur van de tatoeage
  De PicoWay is in staat alle kleuren te verwijderen, met de ene kleur zal het sneller gaan als met de andere kleur. Donkere kleuren en rood getinte kleuren zijn over het algemeen gemakkelijk te verwijderen. Felle kleuren zoals neon groen, lichtblauw en fel geel hebben gemiddeld meer behandelingen nodig.
 • Diepte van de tatoeage
  Hoe dieper een tattoo is gezet, hoe meer behandelingen er nodig zullen zijn. Ondiepe tattoos zijn gemakkelijker te verwijderen.
 • Hoeveelheid inkt
  De hoeveelheid inkt die er gebruikt is voor het zetten van de tattoo is zeer bepalend voor het aantal behandelingen. Hoe meer inkt, des te meer behandelingen er nodig zullen zijn voor verwijderen.
 • Kwaliteit van de inkt
  Er zijn veel verschillende inktsoorten op de markt. Elke inktsoort heeft zijn eigen samenstelling en reageert anders op de laserbehandeling.
 • Het individuele lymfesysteem
  De inktdeeltjes die tijdens een laserbehandeling worden verpulvert, worden in de weken na de behandeling afgevoerd door het lymfesysteem. Dit proces werkt bij de één sneller dan bij de ander.
 • Huidskleur
  Hoe lichter de huid, hoe makkelijker het is om een tattoo te verwijderen. Meer pigment betekent meer behandelingen.

Andere factoren die ook van invloed kunnen zijn, is de aanwezigheid van littekenweefsel, locatie van de tattoo en hoe oud de tattoo is.

Gemiddeld zijn er met de PicoWay 5-9 behandelingen nodig om een zwarte tattoo te verwijderen op blanke tot licht getinte huid. Wij willen sterk benadrukken dat dit getal slechts een gemiddelde betreft.

Ja, met de PicoWay zijn we in staat het grootste deel van de tattoo’s volledig te verwijderen. Waar andere lasers (zoals de Q-switched ND-Yag, Harmony laser en de PicoSure) geen resultaat meer konden boeken, zijn wij in staat om met de PicoWay ook de laatste waas weg te laseren. Dit komt o.a. door de combinatie van een ultra korte pulsduur en de diepe penetratie van de laser.

Het kan een gevoelige behandeling zijn. Je voelt lichte prikjes, alsof een elastiekje tegen de huid wordt geschoten. Doordat de behandeling snel verloopt, is het goed te verdragen. Daarnaast maken wij gebruik van de “Zimmer”, een koelsysteem waardoor koude lucht tegen de huid wordt geblazen tijdens het behandelen. Als je een lichte pijngrens hebt dan is het handig om een uur voor de behandeling een pijnstiller in te nemen. Je kunt ook bij jouw huisarts een verdovende crème aanvragen. Deze dien je 45 minuten van tevoren aan te brengen met daarover huishoudfolie.

Nee, bij een behandeling met de PicoWay laser houd je geen littekenweefsel over. Dit is echt de kracht van de PicoWay. Met andere lasers heb je dit risico namelijk wel (zoals de Q-switch ND-YAG, Alexandrite, Ruby, Medlite en Harmony laser). Doordat deze lasers veel hitte in de huid produceren beschadigd de huid en ontstaat er littekenweefsel.  De PicoWay laser werkt op basis van een picoseconde (in tegenstelling tot een nanoseconde van de oudere lasers). Doordat de inktdeeltjes nu in zo een kort tijdbestek worden verpulvert, 100 keer sneller t.o.v de oudere lasers (een triljoenste van een seconde), krijgt de huid geen kans meer om op te warmen. Er ontstaat nu zo veel minder hitte in de huid, waardoor de huid niet meer beschadigd raakt. Hierdoor komen littekenweefsel en/of pigmentverschuivingen niet meer voor en kunnen wij met de PicoWay veilig alle huidtypes behandelen, zelfs de meest donkere huid.

Soms ontstaat er al littekenweefsel tijdens het zetten van een tatoeage. Dit kun je meestal wel zien/voelen. Je voelt dan een verdikking of je ziet wittere delen in je tattoo. Tijdens de intake inspecteren we je tatoeage grondig en zullen we dit met jou bespreken. Mocht er littekenweefsel in je tatoeage zitten, dan kunnen wij aanvullend de tattoo behandelen met de PicoWay Resolve. Tijdens deze nabehandeling worden er d.m.v een gefractioneerde laser kleine gaatjes in de huid gemaakt die de huidstructuur verbeterd.

Nee, wij behandelen niet tijdens een zwangerschap en/of borstvoeding periode. Doordat de hormoonhuishouding anders is gedurende deze periode kan de behandeling onvoorspelbaar uitvallen.

Nee, het verwijderen van een tatoeage wordt niet vergoed. Ook niet vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Gemiddeld zijn er 6 tot 10 behandelingen nodig voor een haarreductie van 80 tot 90%. Er is geen standaard aantal behandelingen: ieder mens, iedere huid en iedere haargroei is anders en wij zullen ervoor zorgen dat het ontharingstraject optimaal verloopt voor jou.

Niet alle ongewenste haren zullen na één keer stoppen met groeien. De haren die in de zogenoemde ‘groeifase’ bevinden, kunnen het effectiefst worden behandeld. Niet alle haren bevinden zich tegelijkertijd in dezelfde fase, waardoor er meerdere behandelingen nodig zijn om de ongewenste haargroei definitief te verminderen.
De tijdsduur tussen de behandelingen:
Gezicht: 6 weken
Lichaam: 8 tot 10 weken

De behandelduur is afhankelijk van het te behandelen gebied. Gemiddeld duurt het ontharen van de oksels ±10 minuten, het gezicht ±20 minuten, de rug ±45 minuten en beide benen neemt ±60 minuten in beslag.

Ja, de behandeling is geschikt voor iedereen omdat we de laser kunnen instellen op ieder huidtype. Met de GentleMax Pro kunnen we nu ook een donkere huidskleur veilig behandelen. Deze laser bestaat uit twee systemen, namelijk het Nd Yag systeem (1064nm) en de Alexandrite laser (755nm). De Alexandrite laser is geschikt voor de lichtere huidtypes en het ND:Yag systeem wordt ingezet op de gepigmenteerde huid.

Laser ontharen is niet mogelijk als je grijze of rode haren heeft. Hoe donkerder de haren des te beter het resultaat zal zijn. Bij BodySilk Laser Clinic vindt er vooraf aan de laserbehandeling altijd een consult plaats zonder verdere verplichten, zodat je goed geïnformeerd bent en weet wat je van de behandeling kunt verwachten. Hierin zullen alle contra-indicaties besproken worden.

De behandelingen met GentleMax Pro worden als vrijwel pijnloos ervaren door de unieke koelingsspray die de huid verkoelt. Dit systeem spuit in een fractie van een seconde een koelingsspray op de huid, die wordt opgevolgd door een puls. Deze koelingsspray werkt verkoelend en beschermd tegelijkertijd de huid.

De laserbehandelingen zijn in principe geschikt voor alle leeftijden.
Bedenk wel dat bij jongeren de haargroei nog maar net is begonnen en behandeling met laser wellicht weinig zin heeft. Immers een jong persoon is in de groei, en dat geldt dus ook voor haargroei. Op het moment dat jouw lichaam geen extra haargroei meer ontwikkeld ben je in principe klaar voor een effectieve kuur.
Dit kunnen we pas beoordelen bij een intakegesprek. Hierbij is het noodzakelijk dat bij een minderjarige de ouder of verzorger mee komt.

Voor een effectieve behandeling adviseren wij je om het behandelende gebied 6 weken voor en 2 weken na de behandeling niet bloot te stellen aan de zon. Ook de zonnebank moet je in deze periode vermijden.
Voor de zelfbruiner geldt: 2 weken voor de behandeling geen zelfbruiner te gebruiken.

Nee, BodySilk Laser Clinic raadt behandelingen tijdens na een zwangerschap af. Dit omdat zwangerschapshormonen het resultaat van de behandeling beïnvloeden. Ook na de zwangerschap adviseren we jou om eerst goed te ontzwangeren. Net als tijdens de zwangerschap is de hormoonhuishouding vlak na een zwangerschap nog onrustig en kan dit het resultaat van de behandeling beïnvloeden.

Een laserbehandeling wordt afgeraden als je:

 • Zwanger bent
 • Borstvoeding geeft
 • Aan epilepsie lijdt
 • Koorts of een infectie heeft
 • Medicijnen gebruikt die uw huid lichtgevoelig maken
 • Ontstekingsremmers slikt
 • Een pacemaker heeft
 • Piercings, tatoeages of een implantaat heeft in het te behandelen gebied

Neem bij vragen over jouw specifieke situatie gerust contact met ons op. Onze specialisten behandelen alles in het opperste vertrouwen.

De prijs van laserontharen is afhankelijk van de grootte van het behandelgebied en de behandel locatie. Een intake met proefbehandeling is kosteloos en vrijblijvend.
Bekijk hier onze tarievenlijst.

BodySilk Laser Clinic biedt jou de service om de pakketten in 4 termijnen te betalen. Dit geldt voor vrijwel alle pakketten, niet bij afzonderlijke behandelingen. Betaal je een pakket wel in één keer, dan ontvang je 10% korting op jouw laserpakket.

Nee. Dit kunnen wij niet doen omdat ieder persoon uniek is. De laser werkt op ieder persoon anders waardoor wij geen garanties kunnen geven.

Ja dat kan, BodySilk Laser Clinic is aangesloten bij de meeste verzekeringsmaatschappijen. Afhankelijk van jouw verzekeringspakket kun je bepaalde behandelingen vergoed krijgen.
Bespreek eerst jouw situatie met jouw zorgverzekeraar en bekijk wat jouw mogelijkheden zijn.

Ja, dat gaat prima. Sterker nog, de behandelingen helpen jou om van de ingegroeide haren af te komen! De ontsteking met een opgekrulde haar erin springt tijdens de behandeling vaak open en wordt daarna rustiger wordt.

Uittrekken van haar in combinatie met laserbehandelingen is niet aan te raden, in welke vorm dan ook: epilady, waxen, harsen, touwtjesmethode. Hoe langer je daarmee gestopt bent, hoe beter de behandelingen zullen aanslaan. We hebben de haartjes nodig ter geleiding van de warmte naar de wortel toe. Als er te weinig haartjes zijn teruggegroeid, heeft u nauwelijks rendement van de behandelingen en gooit u dus geld weg.
Het minimum aantal weken dat je niet meer mag hebben geëpileerd voor de behandeling is 4.
Scheren mag altijd wel, zo vaak als je wilt. Als je scheren een naar idee vindt (bijvoorbeeld op het gezicht van een vrouw, of op de tepelhoven), mag je de stugge haren ook afknippen.

De eerste dagen groeien de haren gewoon door. Na 2 tot 3 weken beginnen de haartjes uit te vallen en na circa 3 à 4 weken zijn heel wat haartjes verdwenen op het behandelde gebied. De haren welke zich in de groeifase bevonden op het moment van de behandeling zijn permanent verwijderd.

Bij BodySilk Laser Clinic maken we gebruik van laser. Meer over het verschil tussen IPL en laser leest u hier.

Nee, er is geen verwijsbrief nodig om door ons behandeld te kunnen worden. Sinds 2011 is directe toegang voor de patiënt naar de huidtherapeut mogelijk, wat inhoudt dat er geen verwijzing van arts of specialist meer nodig is. Ondanks de wettelijk bepaalde directe toegankelijkheid, kan het zijn dat jouw zorgverzekeraar een verwijzing van de arts of specialist vraagt. Raadpleeg altijd de polisvoorwaarden om na te gaan welke eisen uw zorgverzekeraar stelt om tot vergoeding over te gaan.

Nee, de behandeling dient direct bij ons betaald te worden. De factuur kun je vervolgens indienen bij jouw zorgverzekeraar. Raadpleeg altijd de polisvoorwaarden om na te gaan welke eisen uw zorgverzekeraar stelt om tot vergoeding over te gaan.

Tijdens de intake beginnen we met het maken van een huidscan, deze kan alleen gemaakt worden bij een schone huid omdat we met verschillende lichten dieper in de huid gaan kijken.

De intake kost €35,-, dit wordt bij de eerste behandeling weer in mindering gebracht. In principe is de intake dus gratis en dient de €35,- als een soort aanbetaling voor de behandeling.

In sommige gevallen is dit mogelijk. Wij raden echter aan om eerst voor een intake te komen, omdat het vaak tijdens de intake pas duidelijk wordt welke behandeling het mooist aansluit bij jouw huid en of het mogelijk is om te starten met een behandeling.

Wij bieden inderdaad ook intakes aan voor alleen productadvies, deze kun je ook online inplannen. 

Hydratatie is de basis van een gezonde en stralende huid. Het is klinisch bewezen dat een geïrriteerde huid tekenen van (vroegtijdige) huidveroudering kan verergeren. Door de HydraFacial™ behandeling wordt de huid optimaal gereinigd en worden toekomstige irritaties in de huid verminderd.

De gloed op de huid van het antioxidanten serum en/of de desbetreffende booster zal ongeveer 1 week aanhouden. Dit geldt ook voor de hydratatie in de huid. Door middel van de juiste thuisproducten kun je de resultaten verlengen en ervoor zorgen dat jouw huid die heldere uitstraling behoud.

De Signature behandeling is de basisbehandeling van de HydraFacial. Deze stappen bestaan uit 3 onderdelen: reiniging van de huid, uitzuigen van viezigheid in de huid en het insluizen van actieve werkstoffen in de huid. De huidconditie wordt in optimale vorm gebracht binnen 30 minuten. De huid wordt verbeterd en krijgt een stralende gloed!

De Deluxe Plus behandeling is een uitgebreidere behandeling dan de Signature behandeling. Dezelfde stappen worden toegepast, waarbij het verschil met name gemaakt wordt door specifieke huidproblemen aan te pakken. Om de huidproblematiek aan te pakken, wordt er een passende booster ingezet zoals: de Dermabuilder boost, de Protec Plus booster, de Regen GFTM of de Nassif MDTM .

Naast het inzetten van een booster, wordt er ook gewerkt met blauw LED-licht therapie, die een belangrijke rol spelen bij het doden van bacteriën die o.a. acne kunnen veroorzaken. Daarnaast brengen we een masker aan die past bij jouw huidconditie.

 

In de laatste stap van de HydraFacial Deluxe Plus behandeling wordt er een krachtig serum toegepast. Dit serum bevat boordevol antioxidanten (zoals vitamine C) en hyaluronzuur. Deze combinatie zorgt voor een goede vochtbalans en herstel van de huid. De boosters die wij gebruiken zijn:

 • Dermabuilder boost: minimaliseert tekenen van veroudering en geeft de huid een boost
 • Glysal boost: minimaliseert onzuiverheden in de poriën en verbetert oppervlakkige acnelittekens
 • Britenol boost: minimaliseert donkere vlekken en hyperpigmentatie voor een egalere teint.
 • Protec Plus: hydrateert en vermindert zichtbare tekenen van roodheid
 • Regen GFTM: Regenertieve peptides bootsen groeifactoren na om de productie van collageen en elastine te stimuleren
 • Nassif MDTM: Hydrateert de huid, herstelt, verjongt en beschermt.

Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van verschillende zuren en hoge percentages werkstoffen. Omdat er onvoldoende wetenschappelijk onderzoek is gedaan tijdens een zwangerschap voeren wij deze behandeling in principe niet uit als je zwanger bent. Wel kan de behandeling uitgevoerd worden als we de stap met de peeling achterwege laten.

De microneedling behandeling met de SkinPen noemen het ook wel Collageen Inductie Therapie omdat we de collageen aanmaak gaan stimuleren. Met de SkinPen maken we hele kleine gaatjes in de huid waardoor de huid nieuw collageen type 3 gaat aanmaken, ook wel ons “wond” collageen genoemd. De huid gaat dit zelf omzetten naar ons type 1 collageen waar hij voor 70% uit bestaat en dat we verliezen als we ouder gaan worden. Dit proces kan enkele weken tot 1 jaar duren.

De SkinPen is het eerste FDA goedgekeurde medische micro-needling systeem ter wereld. Het is tevens als enige systeem FDA goedgekeurd voor het veilig en effectief behandelen van acné-littekens. De SkinPen microneedling is een krachtiger, preciezer en veiliger techniek. De naalddiepte kan in tegenstelling tot veel andere micro-needling systemen op de naald zelf worden ingesteld en gaat hierdoor nooit dieper of oppervlakkiger in de huid dan ingesteld. Daarnaast is de SkinPen het enige micro-needling systeem waarmee bewezen zuivere microkanaaltjes gemaakt worden. Dit is beide uniek en de veiligheid van de behandeling is hiermee gewaarborgd.

Tijdens een behandeling gericht op huidverjonging wordt een minimum van 3 behandelingen nodig geacht. Bij een behandeling van acnélittekens en andere intensere indicaties, worden 6 behandelingen geadviseerd.

Minimaal 4 weken na een SkinPen kuur zullen de eerste huidverbeteringen zichtbaar zijn. Het aanmaakproces van collageen en de optimale uitwerking hiervan, kan echter tot een jaar doorwerken. Onderzoek heeft aangetoond dat de deelnemers 80% verbetering zagen na één maand, dit kan na 6 maanden oplopen naar een verbetering van 90%.

We hebben deze acnetherapie pakketten opgesteld omdat we bij acne een compleet behandelplan belangrijk vinden en dat kunnen we op deze manier goed aanbieden. Het acnetherapie pakket met peelings bestaat uit 5 peelings en 4 gratis producten. Het totale pakket kost €375,- en komt neer op €75,- per behandeling. Normaal gesproken zijn peelings €95,-. Dit kunnen we voor acnetherapie goedkoper aanbieden, omdat we hierbij gebruikmaken van specifieke peelings voor acne. Let op: je komt alleen in aanmerking voor dit pakket wanneer je acne hebt van het juiste zorgprofiel. Twijfel je of jij in aanmerking komt? Dit kan de huidtherapeut tijdens een intake beoordelen.

Dit is afhankelijk van welke behandeling we uitvoeren en hoe actief de acne is (zoals veel ontstekingen). Wanneer we actieve acne gaan behandelen met bijvoorbeeld peelings, laten we in het begin vaak 2 weken tussen de behandelingen. Wanneer de huid wat rustiger wordt laten we op een gegeven moment meer weken ertussen.

Dit is afhankelijk van wat we willen behandelen. Voor actieve acne starten we vaak met 5 peelings, waarvoor we een pakket hebben. Wanneer je ook last hebt van restacne (littekens en restvlekjes), dan zijn hier soms nog aanvullende behandelingen voor nodig.

Meestal merk je na 1 behandeling al effect. De eerste week na de behandeling kan de huid nog last hebben van reacties en hierna wordt de huid al wat rustiger.

Ja, bij zwangerschap of het geven van borstvoeding kunnen we ook peelings uitvoeren. Er zijn echter bepaalde zuren die we hierbij niet kunnen gebruiken, we moeten daarom op de hoogte zijn van een (mogelijke) zwangerschap of borstvoeding. We kunnen vervolgens de behandeling hierop aanpassen.

Het is mogelijk dat de huid behoorlijk gaat vervellen na een peeling, dit begint meestal na 48 uur. Het verschilt echter per peeling hoe erg de huid kan gaan vervellen/schilferen en dit kan ook voor iedere huid weer anders zijn. Wanneer de huidconditie wat minder is kan de huid bijvoorbeeld mogelijk meer gaan vervellen. Het kan ook zijn dat de huid helemaal niet gaat schilferen/vervellen. Daarnaast bouwen we de peelings op qua intensiviteit en zullen we niet direct met de meest intensieve peeling starten, de huid moet eerst voorbereid worden. Het is belangrijk om niet aan de huidvellen te zitten en de huid zelf te laten helen.

Dit kan verschillen per indicatie die we kunnen behandelen. In principe zijn peelings bijna altijd mooi om uit te voeren. Voor het optimale resultaat raden we wel een kuur aan van bijvoorbeeld 5 peelings. Omdat we de huid dan continu aanzetten om te vernieuwen werkt een peelingkuur het beste.

Meestal houden we 4 weken ertussen. Bij actieve acne willen we soms een kortere interval aanhouden van 2 of 3 weken, hiervoor hebben we speciale acnetherapie pakketten. Hierover kan je meer informatie vinden op deze pagina.

Ja, dit is mogelijk. Het is wel belangrijk dat we hier van op de hoogte zijn, we moeten dan qua planning kijken wat mogelijk is. Er moet namelijk wel een bepaalde tijd tussen de behandelingen zitten.

Nee, zeker niet. De Spot Out behandeling is erg mooi voor algehele huidverbetering, maar ook voor huidveroudering. Doordat de huid continu gestimuleerd wordt om te vernieuwen, kunnen fijne lijntjes en rimpels ook minder zichtbaar worden.

De Spot Out Kit bestaat eigenlijk uit meerdere behandelingen, waarbij er 2 behandelingen in de kliniek worden uitgevoerd en daarna word de thuisbehandeling voortgezet. De 2 behandelingen in de kliniek worden 3-5 dagen na elkaar uitgevoerd. We voeren eerst een voorbereidende peeling uit en een paar dagen later gaan we de Spot Out behandeling uitvoeren. Beide behandelingen duren ongeveer een half uur. De thuisbehandeling wordt nog een aantal maanden voortgezet waarbij je goed begeleid wordt. De totale behandeling met de Spot Out Kit duurt 6 maanden.

Ja, in veel gevallen kunnen we de Spot Out behandeling goed combineren met andere behandelingen. Wij combineren de Spot Out behandeling vaak met SkinPen of TCA behandelingen om het pigment op verschillende manieren goed aan te pakken. De Spot Out behandeling is echter ook zeer effectief zonder combinatietherapieën. Tijdens een intake stellen we altijd een behandelplan op, waarbij we kijken naar wat jouw huid nodig heeft.

Ja, dit kan zeker en is ook belangrijk, zodat de huid in een goede conditie blijft en goed beschermd wordt. Voor de start van het traject zal de behandelaar dit met je bespreken.

Jazeker. BodySilk Laser Clinic verkoopt in onze salon alle producten om de resultaten van je hydrafacial behandeling te onderhouden. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op onze socials om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe aanbiedingen en behandelingen, en ontdek hoe je jouw huid dagelijks kunt verwennen met de beste verzorging. .

Ja, de PicoWay laser verwijdert alle kleuren behalve wit. De PicoWay is FDA goedgekeurd voor het verwijderen van alle inkt kleuren. Doordat de kleur wit geen pigment bevat is deze met geen enkele laser te verwijderen. Daarnaast kan witte inkt een bepaald soort metaal bevatten die tijdens een laserbehandeling kan gaan oxideren. De witte inkt van de tattoo kan dan donkerder uitslaan. Dit dient dan met verdere behandelingen verwijderd te worden. In zeer zeldzame gevallen kan witte inkt heel hardnekkig zijn en soms nog lange tijd zichtbaar blijven.

Ja, de PicoWay is de eerste laser die op elk huidtype kan worden toegepast.

Tussen een donkere en lichte huidskleur is er wel verschil in de duur van de behandelingen. Dit komt doordat de donkere huid meer natuurlijke pigmenten bevat en er lager behandeld moet worden.

Tijdens de intake zullen wij een inschatting proberen te geven van het verwachte aantal behandelingen. Er zijn namelijk verschillende factoren die het proces kunnen beïnvloeden.

Voorbeelden van factoren die invloed hebben op het proces zijn:

 • Kleur van de tatoeage
  De PicoWay is in staat alle kleuren te verwijderen, met de ene kleur zal het sneller gaan als met de andere kleur. Donkere kleuren en rood getinte kleuren zijn over het algemeen gemakkelijk te verwijderen. Felle kleuren zoals neon groen, lichtblauw en fel geel hebben gemiddeld meer behandelingen nodig.
 • Diepte van de tatoeage
  Hoe dieper een tattoo is gezet, hoe meer behandelingen er nodig zullen zijn. Ondiepe tattoos zijn gemakkelijker te verwijderen.
 • Hoeveelheid inkt
  De hoeveelheid inkt die er gebruikt is voor het zetten van de tattoo is zeer bepalend voor het aantal behandelingen. Hoe meer inkt, des te meer behandelingen er nodig zullen zijn voor verwijderen.
 • Kwaliteit van de inkt
  Er zijn veel verschillende inktsoorten op de markt. Elke inktsoort heeft zijn eigen samenstelling en reageert anders op de laserbehandeling.
 • Het individuele lymfesysteem
  De inktdeeltjes die tijdens een laserbehandeling worden verpulvert, worden in de weken na de behandeling afgevoerd door het lymfesysteem. Dit proces werkt bij de één sneller dan bij de ander.
 • Huidskleur
  Hoe lichter de huid, hoe makkelijker het is om een tattoo te verwijderen. Meer pigment betekent meer behandelingen.

Andere factoren die ook van invloed kunnen zijn, is de aanwezigheid van littekenweefsel, locatie van de tattoo en hoe oud de tattoo is.

Gemiddeld zijn er met de PicoWay 5-9 behandelingen nodig om een zwarte tattoo te verwijderen op blanke tot licht getinte huid. Wij willen sterk benadrukken dat dit getal slechts een gemiddelde betreft.

Ja, met de PicoWay zijn we in staat het grootste deel van de tattoo’s volledig te verwijderen. Waar andere lasers (zoals de Q-switched ND-Yag, Harmony laser en de PicoSure) geen resultaat meer konden boeken, zijn wij in staat om met de PicoWay ook de laatste waas weg te laseren. Dit komt o.a. door de combinatie van een ultra korte pulsduur en de diepe penetratie van de laser.

Het kan een gevoelige behandeling zijn. Je voelt lichte prikjes, alsof een elastiekje tegen de huid wordt geschoten. Doordat de behandeling snel verloopt, is het goed te verdragen. Daarnaast maken wij gebruik van de “Zimmer”, een koelsysteem waardoor koude lucht tegen de huid wordt geblazen tijdens het behandelen. Als je een lichte pijngrens hebt dan is het handig om een uur voor de behandeling een pijnstiller in te nemen. Je kunt ook bij jouw huisarts een verdovende crème aanvragen. Deze dien je 45 minuten van tevoren aan te brengen met daarover huishoudfolie.

Nee, bij een behandeling met de PicoWay laser houd je geen littekenweefsel over. Dit is echt de kracht van de PicoWay. Met andere lasers heb je dit risico namelijk wel (zoals de Q-switch ND-YAG, Alexandrite, Ruby, Medlite en Harmony laser). Doordat deze lasers veel hitte in de huid produceren beschadigd de huid en ontstaat er littekenweefsel.  De PicoWay laser werkt op basis van een picoseconde (in tegenstelling tot een nanoseconde van de oudere lasers). Doordat de inktdeeltjes nu in zo een kort tijdbestek worden verpulvert, 100 keer sneller t.o.v de oudere lasers (een triljoenste van een seconde), krijgt de huid geen kans meer om op te warmen. Er ontstaat nu zo veel minder hitte in de huid, waardoor de huid niet meer beschadigd raakt. Hierdoor komen littekenweefsel en/of pigmentverschuivingen niet meer voor en kunnen wij met de PicoWay veilig alle huidtypes behandelen, zelfs de meest donkere huid.

Soms ontstaat er al littekenweefsel tijdens het zetten van een tatoeage. Dit kun je meestal wel zien/voelen. Je voelt dan een verdikking of je ziet wittere delen in je tattoo. Tijdens de intake inspecteren we je tatoeage grondig en zullen we dit met jou bespreken. Mocht er littekenweefsel in je tatoeage zitten, dan kunnen wij aanvullend de tattoo behandelen met de PicoWay Resolve. Tijdens deze nabehandeling worden er d.m.v een gefractioneerde laser kleine gaatjes in de huid gemaakt die de huidstructuur verbeterd.

Nee, wij behandelen niet tijdens een zwangerschap en/of borstvoeding periode. Doordat de hormoonhuishouding anders is gedurende deze periode kan de behandeling onvoorspelbaar uitvallen.

Nee, het verwijderen van een tatoeage wordt niet vergoed. Ook niet vanuit de aanvullende zorgverzekering.

BodySilk Laser Clinic – Dé huid- en laser kliniek uit Enschede

Bij BodySilk Laser Clinic staat persoonlijke aandacht en eerlijkheid altijd voorop. Onze huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten staan bekend om hun zorgvuldigheid, professionaliteit en persoonlijke aandacht. Wij vinden het belangrijk dat jij je op jouw gemakt voelt. Elke behandeling wordt uitgevoerd op basis van een op maat gemaakt advies en wordt met nauwkeurigheid uitgevoerd.

 

Elke huidwens en huidbehoefte is uniek, waardoor wij het op maat gemaakte behandelplan in acht nemen en bijscherpen waar nodig. Zo behalen we samen de beste resultaten. De huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten van BodySilk Laser Clinic staan klaar om jou te ontvangen voor laser- en huidverbeterende behandelingen.