Littekens

Littekens zijn een veelvoorkomende huidaandoening, die voortkomen uit een beschadiging. Bij BodySilk Laser Clinic hebben we diverse mogelijkheden om littekens te behandelen.

litteken behandeling

Hoe ontstaat het?

Littekens kunnen ontstaan na een verwonding van de huid, bijvoorbeeld na een operatie, ongeval of huidziekte. Met dat de huid herstelt, blijft er vaak een litteken over. Indien de huid verstoord wordt tijdens de wondgenezing (zoals een infectie, verminderde huidconditie, slechte doorbloeding of zelfmanipulatie), kan het voorkomen dat een litteken niet mooi geneest. Bij BodySilk Laser Clinic hebben we diverse behandelopties voor littekens.

microneedling behandeling enschede

Soorten littekens

  • Atrofische litteken

Atrofische littekens zijn dunne, ingetrokken littekens. De huid onder de huid is vaak zodanig beschadig of onvolledig hersteld, dat het weefsel onder de huid dunner is. Hierdoor lijkt het litteken ingezonken en ingetrokken.

  • Acne littekens

Er kunnen ook littekens ontstaan door acne. Deze kunnen zichtbaar zijn door een klein atrofisch kuiltje (zie atrofisch litteken) of een pigmentvlek waar de ontsteking heeft gezeten. Een geschikte behandeling hiervoor is microneedling met de SkinPen.

  • Hypertrofisch litteken

Hypertrofische littekens zijn dikkere, bredere, rozige of donker-gepigmenteerde littekens. Vaak liggen ze iets op de huid en hebben (onderhuids) veel weefsel gevormd.

  • Verkleefde littekens

Kenmerkend voor verkleefde littekens, is het feit dat ze niet of moeilijk verschuifbaar zijn. Het litteken is verkleefd met de onderliggende weefsels. Littekens kunnen verkleefd raken doordat er een ontsteking is geweest of doordat de wond niet goed kon sluiten door te weinig rek op de huid. Verkleefde littekens kunnen bewegingsbeperkingen geven.

Thuisproducten

Eventueel kunnen er verzorgende thuisproducten van IMAGE Skincare of Toskani ingezet worden om acne littekens te verbeteren. Bij BodySilk Laser Clinic bieden we ook camouflagetherapie en camouflageproducten van IMAGE Skincare aan. De I CONCEAL Foundations stimuleren genezing van huidproblemen en oneffenheden op de huid.

Wist je dat de I CONCEAL onder de vergoeding voor camouflageproducten valt? Het product kun je bij ons in de kliniek afrekenen, waarna je de factuur door kan sturen naar jouw verzekering. Vraag de polisvoorwaarden bij jouw verzekeraar.