Wat is een doffe huid?

De aanleiding van een doffe, grauwe huid komt vaak doordat de bovenste (dode) huidlaag verdikt is. De nieuwe huidcellen krijgen niet optimaal de kans om zich te tonen, doordat deze verstopt zitten onder de dode huidcellen.

behandeling grauwe doffe huid

Hoe ontstaat doffe huid?

De cellen van de huid worden continue vernieuwd. De nieuwe, levende cellen ontstaan onder de huid en schuiven door naar de buitenste lagen. De buitenste laag bestaat uit dode huidcellen, die vanzelf afschilferen. Vanaf het 30e levensjaar vertraagt de cel vernieuwing, waardoor er langer dode huidcellen op de huid blijven liggen. Andere factoren die de doffe huid beïnvloeden, zijn roken, stress, zonlicht, luchtvervuiling en (te veel) suikers en vettig eten. Hierdoor oogt de huid sneller dof en grauw. Om de huid een handje te helpen, zijn er diverse mogelijkheden om de dode huidcellen te laten afschilferen.

peeling voorhoofd

Doffe huid behandelen

De doffe huid kunnen we behandelen middels diverse behandelmogelijkheden. Een team huidtherapeuten en huidspecialisten staan voor je klaar om te helpen met jouw huidwens. Onderstaand staan de behandelmogelijkheden weergegeven.

Plan een afspraak met een vrijblijvende en kosteloze intake, zodat de huidtherapeut of huidspecialist samen met jou een geschikt behandelplan kunnen opstellen. Er is een vergoeding mogelijk indien je aanvullend verzekerd bent.

Thuisproducten

De aanleiding van een doffe, grauwe huid komt vaak doordat de bovenste (dode) huidlaag verdikt is. De nieuwe huidcellen krijgen niet optimaal de kans om zich te tonen, doordat deze verstopt zitten onder de dode huidcellen. Hierdoor lijkt de huid al gauw ouder en vermoeider, terwijl hieronder een stralende, gezonde huid schuilt. Eventueel kunnen er verzorgende thuisproducten van IMAGE Skincare of Toskani met onder andere glycolzuur ingezet worden om de doffe huid te verbeteren.

Wil jij advies hebben over welke producten geschikt zijn? Ook hiervoor kun je een vrijblijvend productadvies inplannen. Onze huidtherapeuten zullen jou kosteloos adviseren.