skinpen behandeling in enschede

Microneedling SkinPen behandeling

De microneedling behandeling met de SkinPen voor jouw huid is een veelzijdige, effectieve en medische behandeling, die veel huidproblematiek kan verbeteren. De behandeling is geschikt voor bijna iedere huid, zoals (acne)littekens, rimpels, zonschade en pigmentproblemen.

De SkinPenbehandeling kan toegepast worden op elk huidtype en kan het hele jaar door. Ook in de zomer! Hierbij is het wel noodzakelijk dat je een SPF bescherming gebruikt van minimaal factor 30.

Wat is microneedling?

Tijdens de Microneedling SkinPen behandeling behandeling worden er op gecontroleerde wijze kleine gaatjes gemaakt in de huid, die niet zorgen voor huidschade. Hierdoor worden de juiste groeifactoren aangezet die de huidcellen stimuleren om beter te functioneren. De huidcellen gaan ook collageen en elastine aanmaken. Dit zorgt ervoor dat de gehele huid verbeterd, waaronder de huidstructuur, huidconditie en egalisatie.

pigmentvlekken weghalen

Voor de behandeling

Kom naar een microneedling behandeling met een gereinigde huid, vrij van make-up. Het is belangrijk om 2 weken vóóraf de behandeling (alsook 2 weken na de behandeling) uit de zon te blijven. Smeer ten alle tijde SPF 30 ter bescherming van het gebied op de huid. Gebruik 3 dagen vooraf de behandeling géén zuren op de huid. Ook kan er niet behandeld worden wanneer er sprake is van antibioticagebruik in de 4 weken vóór de behandeling.

De behandeling

De microneedling behandeling begint met een manuele reiniging van de huid. Na de reiniging brengt de behandelaar een tussenstof aan op de huid, om de naaldjes beter over de huid te laten gaan en de huid te voeden. Bij BodySilk werken we met de SkinPen. Tijdens de behandeling voor de huid kan deze warm en prikkelend aanvoelen. De huid kan aanzienlijk rood worden en er kan een lichte zwelling ontstaan. Deze huidreactie trekt vanzelf weg en laten geen schade achter in de huid.

Na de behandeling

Na de behandeling kan de roodheid 1-3 dagen aanhouden. Ook kan de huid lichtelijk gaan schilferen na deze behandeling. Het is belangrijk om de huid na de behandeling goed te beschermen met een zonnebrandcrème van SPF 30 of hoger en bij voorkeur 2 weken uit de directe zon te blijven. Het resultaat is vaak pas 6-8 weken na de behandeling te zien. Dit komt doordat de huid zich van binnenuit herstelt. De huidverbeterende werking zet zich ongeveer 6 maanden tot één jaar voort en is geschikt is voor iedereen. Meer over de nazorg vind je hier.

Voordelen microneedling behandeling

  • Verbetering huidstructuur
  • Verminderen van rimpels en fijne lijntjes
  • (acne) littekens verminderen
  • (grove) poriën verminderen
  • Indammen en verminderen van pigmentvlekken
  • Verbetering collageen en elastine productie
  • Verstrakking en verbetering van de egaliteit
maak een afspraak voor SkinPen

Resultaten

skinpen litteken behandeling Skinpen litteken enschede

Kosten

Afhankelijk van jouw huidwens en huidindicatie adviseren onze huidspecialisten je graag over de aantal behandelingen. Een losse SkinPen behandeling bedraagt €195,- per behandeling. Voor het mooiste resultaat raden wij de behandeling aan in kuurverband, uiteraard met een korting per behandeling.

  • 1 behandeling €195,-
  • 3 behandelingen €175,- per behandeling
  • 6 behandelingen €150,- per behandeling

Deze behandeling is te vergoeden bij de zorgverzekeraar, indien je aanvullend verzekerd bent. Meer weten? Lees onderstaand meer over de vergoedingen of neem contact op met ons.

lees meer over de Skinpen dermapen

Werk aan jouw huidwens met de SkinPen behandeling

Neem vrijblijvend contact op met ons en/of plan jouw SkinPen behandeling bij ons in.

Veelgestelde vragen

De SkinPen is het eerste FDA goedgekeurde medische micro-needling systeem ter wereld. Het is tevens als enige systeem FDA goedgekeurd voor het veilig en effectief behandelen van acné-littekens. De SkinPen microneedling is een krachtiger, preciezer en veiliger techniek. De naalddiepte kan in tegenstelling tot veel andere micro-needling systemen op de naald zelf worden ingesteld en gaat hierdoor nooit dieper of oppervlakkiger in de huid dan ingesteld. Daarnaast is de SkinPen het enige micro-needling systeem waarmee bewezen zuivere microkanaaltjes gemaakt worden. Dit is beide uniek en de veiligheid van de behandeling is hiermee gewaarborgd.

Tijdens een behandeling gericht op huidverjonging wordt een minimum van 3 behandelingen nodig geacht. Bij een behandeling van acnélittekens en andere intensere indicaties, worden 6 behandelingen geadviseerd.

Minimaal 4 weken na een SkinPen kuur zullen de eerste huidverbeteringen zichtbaar zijn. Het aanmaakproces van collageen en de optimale uitwerking hiervan, kan echter tot een jaar doorwerken. Onderzoek heeft aangetoond dat de deelnemers 80% verbetering zagen na één maand, dit kan na 6 maanden oplopen naar een verbetering van 90%.

De microneedling behandeling met de SkinPen noemen het ook wel Collageen Inductie Therapie omdat we de collageen aanmaak gaan stimuleren. Met de SkinPen maken we hele kleine gaatjes in de huid waardoor de huid nieuw collageen type 3 gaat aanmaken, ook wel ons “wond” collageen genoemd. De huid gaat dit zelf omzetten naar ons type 1 collageen waar hij voor 70% uit bestaat en dat we verliezen als we ouder gaan worden. Dit proces kan enkele weken tot 1 jaar duren.

Met medisch microneedling wordt, door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen, kleine microkanaaltjes in de huid gemaakt. Tijdens de behandeling wordt het natuurlijk herstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen (type 3) en elastine wordt aangemaakt. De huid wordt hierdoor steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender. Van een medisch microneedling behandeling is bekend dat deze effectiever is maar ook zorgt voor een zichtbaarder resultaat.

Littekens of pigmentatievlekken op de rest van het lichaam?

Microneedling wordt vaak uitgevoerd in het gezicht. Naast de behandeling in het gelaat, kunnen we ook andere lichaamsdelen behandelen, zoals een rug waar vroeger veel acne heeft gezeten of (operatie)littekens. De werkwijze is verder hetzelfde.

Microneedling kan de huid verbeteren, oplichten van pigmentatie en littekens verminderen. Afhankelijk en samen met de huidindicatie, adviseren onze huidspecialisten het te behalen resultaat en de aantal behandelingen.