Voor-en nazorg SkinPen behandeling

Voor deze behandeling is voor-en nazorg nodig om optimaal resultaat te behalen.

skinpen apparaat

Voorbereiding SkinPen behandeling

 • Je stopt 3 dagen voorafgaand aan de SkinPen behandeling het gebruik van huidverzorgingsproducten met actieve ingrediënten. Voorbeelden hiervan zijn retinol, arbutine,
  glycolzuur, salicylzuur en melkzuur. Jouw behandelaar zal samen met jouw kijken welke producten je tijdig moet stoppen.
 • Houd er rekening mee dat je direct na de behandeling niet beschermt bent tegen de zon. Je kunt een pet / hoed en zonnebril dragen om jouw gezicht te beschermen na de behandeling. Kom bij
  voorkeur met de auto naar de afspraak.
 • Met de SkinPen kan de behandelaar tot dicht bij de ogen behandelen. Zorg ervoor dat je geen
  (oog)make-up draagt als je naar de afspraak komt.
 • Indien je bekend bent met het herpes virus (koortslip en/of krentenbaard), meld dit dan tijdig bij jouw behandelaar.

AANDACHTSPUNTEN NA DE SKINPEN BEHANDELING

Thuisadviezen

  • De eerste 24 uur na de behandeling breng je de HG Lift (witte tube) aan, 2-4 maal daags. Dit zorgt ervoor dat het huidherstel optimaal kan plaatsvinden. De eerste 24 uur na de behandeling
   breng je geen andere producten op de huid aan, ook geen zonproduct en make-up.
  • Na 24 uur mag je de huid reinigen met een milde cleanser en breng je de RESCUE balm (witte tube met blauwe streep) aan op de behandelde huid. De RESCUE smeer je 2-4 maal daags.
  • Na 24 uur mag je ook weer een zonproduct (minimaal factor 30) en make-up aanbrengen. Let erop dat je het zonproduct herhaaldelijk aanbrengt (elke 2 uur). Raadpleeg jouw behandelaar voor
   de juiste zonproducten en make-up op minerale basis.
  • Voorkom heet douchen, sauna, intensief sporten, zwemmen en baden gedurende de eerste 72 uur na de behandeling.
  • Na 5-7 dagen mag je weer overgaan op uw gebruikelijke huidverzorging. Vraag aan jouw behandelaar welk product(en) je het beste kunt gebruiken voor het optimale resultaat. Wij werken met de producten van IMAGE Skincare en Toskani.
  • Voorkom zoveel mogelijk direct fel zonlicht tot 4 weken na de behandeling. Gebruik herhaaldelijk een zonnebrandcrème met minimaal SPF30.

Lees meer

Huidreacties na de behandeling

 • Direct na de behandeling zal jouw huid er rood uitzien. Dit kan een dag aanhouden. Waar plaatselijk intensiever is behandeld, kunnen er kleine korstjes ontstaan.
 • Jeuk is een veelvoorkomende uiting van de behandeling en is een teken dat de huid aan het herstellen is. Krab niet aan de behandelde huid.
 • De SkinPen behandeling kan de huid laten schilferen, dit ontstaat meestal na twee dagen en verdwijnt binnen enkele dagen. Dit is een positief effect omdat er versneld nieuwe huidcellen worden aangemaakt in de huid.
 • In zeldzame gevallen kunnen er hyper– of hypo pigmentatie of blaasjes optreden. Dit is meestal een tijdelijk effect en verdwijnt op den duur. Raadpleeg jouw behandelaar.
 • Het optimale resultaat van de behandeling wordt pas zichtbaar na enkele weken / maanden. De uitwerking in de huid heeft zijn tijd nodig en is een continue proces. Het volgen van een kuur is
  aan te bevelen (3-6 behandelingen).
Skinpen behandeling

Huidverbetering en huidverjonging

De SkinPen behandeling bij BodySilk Laser Clinic in Enschede is een bewezen methode voor huidverbetering en huidverjonging. Deze behandeling maakt gebruik van kleine steriele naaldjes die vibrerend op de huid werken. Door middel van micro needling worden kleine microkanaaltjes in de huid gemaakt, wat het herstelproces diep in de huid activeert. Hierdoor wordt nieuw collageen en elastine aangemaakt, wat de huid steviger en voller laat aanvoelen. De behandeling is geschikt voor vele indicaties, zoals het verminderen van fijne lijntjes, pigmentvlekjes, grove huidstructuur, acné littekens en striae striemen. Het is tevens FDA goedgekeurd voor het veilig en effectief behandelen van deze huidaandoeningen.

skinpen apparaat

WIj staan klaar voor jou!

Vragen over de behandeling en/of jouw huidreactie? Neem contact op met ons!

FDA goedgekeurde medische microneedling systeem

Het SkinPen systeem is het eerste FDA goedgekeurde medische microneedling systeem ter wereld. Het kan voor vele indicaties worden ingezet en is geschikt voor alle huidtypen. Het aantal behandelingen dat nodig is, kan variëren afhankelijk van het type huidprobleem en de intensiteit van de behandeling. Over het algemeen worden tot 6 behandelingen aanbevolen, met tussenpozen van 4 weken. Tijdens de behandeling kan een lichte prikkeling en roder worden van de huid optreden, wat normaal is en snel herstelt.

Na de SkinPen behandeling wordt het herstelproces in de huid gestimuleerd, wat resulteert in een egaler, frisser en stralender huidteint. BodySilk Laser Clinic biedt tevens nazorgproducten om het herstel te bevorderen en de huid optimaal te verzorgen. Maak een afspraak bij BodySilk Laser Clinic in Enschede om te ontdekken hoe de SkinPen behandeling jouw huid kan transformeren en verbeteren, waardoor je natuurlijke schoonheid nog meer tot zijn recht komt. Het is een veilig en effectief middel om fijne lijntjes, pigmentvlekjes en andere huidproblemen aan te pakken, en het resultaat spreekt voor zich: een stralende, gezonde huid die gezien mag worden.