Grove poriën behandelen

Een porie is een opening van kliertjes van onze huid en is bij iedereen aanwezig. Bij sommige mensen zijn de poriën meer zichtbaar, doordat ze groter zijn.

grove poriën behandelen

Wat zijn poriën precies en wat zorgen ervoor dat ze groter worden?

Poriën zijn kleine openingen in de huid die ervoor zorgen dat talg, zweet en andere stoffen naar buiten kunnen. Ze spelen een belangrijke rol bij de regulatie van de huidfuncties. Echter, factoren zoals veel talg, vuil en verontreinigingen zorgen voor dat poriën groter worden. Dit kan niet alleen esthetische zorgen met zich meebrengen, maar ook de kans op verstopte poriën en acne vergroten.

Vaak komen grove poriën voor op de neus, wangen, kin en het voorhoofd. Poriën zijn nodig voor zweet- en talgafgifte, die essentieel zijn voor een goede bescherming en soepelheid van de huid. Grove poriën ontstaan doordat de poriewanden verstopt raken of verslappen. De overproductie van zweet- en talgafgifte, in combinatie met de dode huidcellen, kunnen de porie verstoppen wat kan leiden tot een vette huid. De porie vergroot en kan donker verkleuren door oxidatie. Factoren die ervoor zorgen dat je huid poriën kunnen vergroten, zijn roken, zonblootstelling, alcohol of verkeerde huidverzorgingsproducten.

wat te doen bij acne om dit minder zichtbaar te maken

Jouw huid professioneel laten behandelen

Voor grove poriën kunnen we een aantal behandelmogelijkheden toepassen. Een team huidtherapeuten en huidspecialisten staan voor je klaar om zorgt voor het realiseren van jouw huidwens. Onderstaand staan de behandelmogelijkheden weergegeven.

Plan een afspraak met een vrijblijvende en kosteloze intake, zodat jij door een huidtherapeut of huidspecialist geholpen wordt om een geschikt behandelplan op te stellen. Er is een vergoeding mogelijk indien je aanvullend verzekerd bent.

Thuisproducten

Naast de behandelingen, is het erg relevant om thuisproducten van IMAGE Skincare of Toskani in te zetten. Met de juiste thuisproducten voorkom en verhelp je verstopte poriën. Wil jij advies hebben over welke producten geschikt zijn? Ook hiervoor kun je een vrijblijvend productadvies inplannen. Onze huidtherapeuten zullen jou kosteloos adviseren. Additioneel zou er gebruik gemaakt kunnen worden van de suppletie van Blend New Day, om vanuit binnenuit te werken om het huidprobleem minder zichtbaar te maken. Denk aan collageen, een vloeibaar supplement dat bestaat uit een unieke combinatie van ingrediënten die bijdragen aan een stevige huid en glanzend haar. Lees hier meer over de supplementen die wij aanbieden.

Bij BodySilk Laser Clinic zijn we ook op de hoogte van de uitdagingen die grove poriën met zich meebrengen. Als je dag in, dag uit met zichtbare poriën te maken hebt, maak je dan geen zorgen, want wij kunnen je helpen. Grove poriën ontstaan als de poriën diep in de huid zitten en een bepaald formaat hebben. Het is belangrijk om te weten waar deze poriën zich bevinden en wat je kunt doen om ze te verkleinen.

Onze klantenservice staat klaar om je nieuwe tips en informatie te geven, zodat je zonder zorgen en met een gezonde huid door het leven kunt gaan. Een van de andere opties die wij bieden, is een exfoliant met salicylzuur. Deze exfoliant helpt de poriën te exfoliëren en talgophoping te voorkomen, waardoor de poriën minder zichtbaar worden. Het is belangrijk om na gebruik van de exfoliant een SPF te gebruiken om de huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Wil je meer weten over hoe je je gezicht kunt verzorgen en grove poriën kunt verminderen? Abonneer dan op onze nieuwsbrief voor waardevolle tips en informatie. We begrijpen dat het hebben van grove poriën soms een uitdaging kan zijn, maar met de juiste zorg en producten kun je het beste uit je huid halen en rimpels voorkomen. Onze huidkliniek heeft een breed scala aan producten die vitamine en andere voedingsstoffen bevatten die goed zijn voor je huid. Ontdek zelf hoe je met onze producten en expertise de poriën kunt verkleinen en een gezonde huid kunt behouden.