Grove poriën behandelen

Een porie is een opening van de kliertjes van onze huid en is bij iedereen aanwezig. Bij sommige mensen zijn de poriën meer zichtbaar doordat ze groter zijn. Bij Bodysilk kunnen we deze indicatie op verschillende manieren behandelen.

grove poriën behandelen

Wat zijn poriën?

Poriën zijn kleine openingen in de huid die ervoor zorgen dat talg, zweet en andere stoffen naar buiten kunnen. Ze spelen een belangrijke rol bij de regulatie van de huidfuncties. Echter, factoren zoals veel talg, vuil en verontreinigingen zorgen voor de grootte van poriën. Dit kan niet alleen esthetische zorgen met zich meebrengen, maar ook de kans op verstopte poriën, vette huid en meeste acne vergroten. Lees meer

Vaak komen grove poriën voor op de neus, wangen, kin en het voorhoofd. Poriën zijn nodig voor zweet- en talgafgifte, die essentieel zijn voor een goede bescherming en soepelheid van de huid. Grove poriën ontstaan doordat de poriewanden verstopt raken of verslappen. Door een hoge talgproductie, in combinatie met dode huidcellen, kunnen de poriën verstopt raken, wat kan leiden tot een vette huid. Hierdoor kunnen de poriën vergroot raken en donkerder verkleuren door oxidatie. Factoren die kunnen bijdragen aan vergrote poriën zijn roken, blootstelling aan de zon en alcoholgebruik. In sommige gevallen kan het gebruik van verkeerde huidverzorgingsproducten de oorzaak zijn, waarbij bijvoorbeeld de huid te droog is en de talgproductie groter wordt.

wat te doen bij acne om dit minder zichtbaar te maken

Grove poriën rprofessioneel laten behandelen

Voor grove poriën kunnen we ook een aantal behandelmogelijkheden toepassen, waaronder een peeling met een effectief resultaat om je huid een booster te geven. Dit leidt tot het onder controle krijgen van de talgproductie, het verminderen van puistjes en nog het verkleinen van grote poriën. Bekijk hieronder alle andere behandelmogelijkheden en ontdek wat voor jou werkt.

Plan online een afspraak in voor een vrijblijvende en kosteloze intake, zodat je door onze huidtherapeut geholpen wordt bij het opstellen van een geschikt behandelplan. Onze specialisten staan altijd voor je klaar om je te begeleiden naar een egale huid. Een vergoeding is mogelijk indien je aanvullend verzekerd bent. In de meeste gevallen vallen behandelingen in het gelaat wel onder vergoeding.

Thuisproducten

Naast de behandelingen is het erg relevant om ook ‘mijn gerichte thuisproducten’ in te zetten. Wij bieden hoogwaardige merken aan die altijd innovatief blijven, zoals IMAGE Skincare of Mesoestetic. Met de juiste producten kun je verstopte poriën, een droge en gevoelige huid voorkomen en behandelen. Bovendien kunnen veel producten ook worden ingezet voor anti-aging. Heb je advies nodig over welke producten geschikt zijn? Ook hiervoor kun je een vrijblijvend productadvies inplannen. Onze huidtherapeut zal alle informatie over passende producten met je delen.

Daarnaast kun je supplementen gebruiken van Blend New Day, omdat wij geloven dat je van binnenuit je huid ook een boost kunt geven. Denk bijvoorbeeld aan collageen, een vloeibaar supplement dat bestaat uit een unieke combinatie van ingrediënten. Lees hier meer op de blog over de supplementen die wij aanbieden

Onze specialisten staan klaar om je tips en informatie te geven, ongeacht om welke vorm het gaat. Wacht dus niet langer en laat ons je helpen met welke huidindicatie dan ook! Wij staan voor je klaar.