Wat is laser ontharen

Wat is laser ontharen?

Bij BodySilk Laser Clinic bieden wij snelle en effectieve laserbehandelingen aan met optimaal comfort. Met laserontharing worden de haarzakjes beschadigd, waardoor de haren niet meer gaan groeien. Voor altijd van ongewenste haargroei af, geen last van stoppels of ingegroeide haren, nooit meer scheren en een gladdere en egalere huid!

Goed te weten: Tijdens het behandeltraject geldt: 6 weken vóór en 2 weken na de behandeling géén blootstelling aan de zon te hebben (alsook zonnebank of zelfbruiners).

Laserontharing met de GentleMax Pro

Wij behandelen met de meest effectieve en (wereldwijd) krachtigste laser: de GentleMax Pro laser. Deze laser maakt het mogelijk om veilig te ontharen en biedt optimaal resultaat. Ook de gepigmenteerde huid kan veilig gelaserd worden.

Wat de GentleMax Pro zo uniek maakt, is het gepatenteerd koelingssysteem. Dit systeem beschermt de huid, door de huid in een fractie van een seconde te koelen vóórdat de laserpuls wordt afgegeven. Doordat de huid optimaal wordt beschermd door dit koelingssysteem, is er geen gel nodig. Daarnaast zorgt dit koelingssysteem voor meer comfort tijdens de behandeling, die door sommige cliënten zelfs als pijnloos wordt ervaren. Kortom een oplossing dat effectief werkt tegen overbeharing!

Lees meer

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Voor het beste resultaat is het aantal behandelingen afhankelijk van meerdere factoren, zoals de kleur van de haren, de huidskleur, dikte van de haren en plaats van de haargroei. Gemiddeld zijn er 6 tot 10 behandelingen nodig, met een interval van gemiddeld 8 weken. Vaak kan er een haarreductie resultaat behaald worden van 80-90%.

Welke factoren kunnen het resultaat belemmeren?
Factoren die het resultaat kunnen belemmeren, zijn:

 • Haren met te weinig pigment (witte, lichtblonde, grijze en rode haren).
 • Het niet consequent behandelen (te veel afwijken van de afgesproken interval weken)
 • Haren uit het haarzakje trekken (d.m.v. harsen, epileren, etc.). Indien dit het geval is, dient er 4 weken vooraf de behandeling mee gestopt te worden.
 • Hormonale stimulansen (zoals puberteit, medicatie, hormoonafwijkingen, zwangerschappen en de overgang). Indien dit van toepassing is, bespreekt de behandelaar met jou het realistisch haalbare resultaat.
pijnloos laseren van dames en heren bij BoySilk Laser Clinic

De intake

Voordat we starten met het behandeltraject, voeren we altijd eerst een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek wordt er informatie gegeven over laserontharing. Na het intakegesprek is er een optie om een kosteloze proefbehandeling uit te voeren, zodat je het laserontharen kan ervaren. Deze proefbehandeling wordt uitgevoerd op één oksel.

De behandeling

Op de dag van de behandeling is het belangrijk ervoor te zorgen dat het te behandelen gebied schoon en geschoren is (mits anders afgesproken met de behandelaar). Daarbij vragen we ook graag géén deodorant, zonnebrandcrème, bodylotion of verdovende crème te gebruiken vooraf de behandeling, zodat er géén ‘laag’ op de huid aanwezig is voordat we behandelen. 

 

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid rood zijn en warm aanvoelen. Dit trekt met maximaal 2 dagen goed weg. Gemiddeld zijn er 6-10 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken van 80-90% haarreductie, met een interval van gemiddeld 8 weken.

Wil je meer weten over de werkwijze van laserontharen? Klik hier om meer te lezen.

Indicaties:

 • Ongewenste haargroei
 • Hirsutisme (mannelijk beharingspatroon)
 • Folliculitis barbae (ingegroeide haren baardstreek)
 • Sinus Pilonidalis (haarnestcyste)
 • Stoma
 • Transgenders
armen laten laseren voor ontharing

Resultaten

overbeharing pcos hals PCOS laserontharen in enschede
laserontharing oksels voor pijnloos ontharen van oksels na
laseren bakkebaard voor de behandeling ipl laserontharing bakkebaard na de behandeling
gezichtsbehandeling in enschede transgenderzorg bij bodysilk enschede

Wat kost laser ontharen?

De prijs van laser ontharen is afhankelijk van de grootte van het behandelgebied (benen, rug, hals, oksels, etc.) hoeveelheid haar en de behandel locatie. Een intake met proefbehandeling is kosteloos en vrijblijvend. Ben je benieuwd naar de prijzen? Klik op de onderstaande knop.

oksels ontharen met de laser

Vrijblijvend intakegesprek

Wist je dat je tijdens jouw intake ook een GRATIS proefbehandeling kunt krijgen op één van jouw oksels? Meer weten? WhatsApp onze specialist!

Veelgestelde vragen

Gemiddeld zijn er 6 tot 10 behandelingen nodig voor een haarreductie van 80 tot 90%. Er is geen standaard aantal behandelingen voor definitief ontharing: ieder mens, iedere huid en iedere haargroei is anders en wij zullen ervoor zorgen dat het ontharingstraject optimaal verloopt voor jou.

Ja, de behandeling is geschikt voor iedereen omdat we de laser kunnen instellen op ieder huidtype. Met de GentleMax Pro kunnen we nu ook een donkere huidskleur veilig behandelen. Deze laser bestaat uit twee systemen, namelijk het Nd Yag systeem (1064nm) en de Alexandrite laser (755nm). De Alexandrite laser is geschikt voor de lichtere huidtypes en het ND:Yag systeem wordt ingezet op de gepigmenteerde huid.

Laser ontharen is niet mogelijk als je grijze of rode haren hebt. Hoe donkerder de haren des te beter het resultaat zal zijn. Bij BodySilk Laser Clinic vindt er vooraf aan de laserbehandeling altijd een consult plaats zonder verdere verplichtingen, zodat je goed geïnformeerd bent en weet wat je van de behandeling kunt verwachten. Hierin zullen alle contra-indicaties besproken worden.

Een laserbehandeling wordt afgeraden als je:

 • Zwanger bent
 • Borstvoeding geeft
 • Aan epilepsie lijdt
 • Koorts of een infectie heeft
 • Medicijnen gebruikt die uw huid lichtgevoelig maken
 • Ontstekingsremmers slikt
 • Een pacemaker heeft
 • Piercings, tatoeages of een implantaat heeft in het te behandelen gebied

Neem bij vragen over jouw specifieke situatie gerust contact met ons op. Onze specialisten behandelen alles in het opperste vertrouwen.

Laseren bij BodySilk Laser Clinic

Bij BodySilk Laser Clinic staat persoonlijke aandacht en eerlijkheid altijd voorop. Onze huidtherapeuten en laserspecialisten staan bekend om hun zorgvuldigheid, professionaliteit en persoonlijke aandacht. Wij vinden het belangrijk dat jij je op je gemakt voelt. Elke behandeling wordt uitgevoerd op basis van een op maat gemaakt advies en wordt met nauwkeurigheid uitgevoerd. Elke huidwens en

huidbehoefte is uniek, waardoor wij het op maat gemaakte behandelplan in acht nemen en bijscherpen waar nodig. Zo behalen we samen de beste resultaten. De huidtherapeuten en laserspecialisten van BodySilk staan klaar om je te ontvangen voor laserbehandelingen en huid verbeterende behandelingen voor je lichaam.