Een acne behandeling nodig?

Acne is een veelvoorkomend huidprobleem, zowel bij jongeren als bij volwassenen. Onze huid- therapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van acne.

acne behandeling

Hoe ontstaat het?

Acne ontstaat wanneer er een verstopping of ontsteking van het talgkliertje optreedt, waardoor de talg gaat ophopen. Meestal begint acné in puberteit, wanneer hormonale veranderingen optreden. Talgklieren maken talg aan om de huid soepel te houden. Als er te veel talg wordt geproduceerd, kan er een ophoping in de uitvoergang ontstaan, waarna de talgklier verstopt raakt. Wanneer deze verstopping gaat ontsteken, ontstaan er pukkels en puistjes. De rode kleur ontstaat door de ontsteking van de verstopte talgklier.

wat te doen bij acne om dit minder zichtbaar te maken

Wat te doen om Acne te behandelen

Acne kunnen we behandelen middels diverse behandelmogelijkheden. Een team huidtherapeuten en huidspecialisten staan voor je klaar om te helpen met jouw huidwens. Onderstaand staan de behandelmogelijkheden weergegeven.

Plan een afspraak met een vrijblijvende en kosteloze intake, zodat de huidtherapeut of huidspecialist samen met jou een geschikt behandelplan kunnen opstellen. Er is een vergoeding mogelijk indien je aanvullend verzekerd bent.

Ben je jonger dan 18 jaar? Dan hebben wij ook gezichtsbehandelingen voor tieners.

Acnebehandeling in enschede

Thuisproducten

Als je last hebt van acne, zijn er gelukkig verschillende behandelingen beschikbaar om hier iets tegen te doen. Voor een effectieve behandeling hoef je niet altijd antibiotica te gebruiken. Bij BodySilk Enschede kunnen we je helpen zonder antibiotica. Een goede optie is bijvoorbeeld het gebruik van een crème met benzoylperoxide. Deze crème werkt goed tegen de bacteriën die acne veroorzaken en vermindert ontstekingen. Je kunt hiermee vanaf één maand tot enkele maanden na het gebruik een positief resultaat krijgen. Het is belangrijk om de crème alleen op de gevoelige delen van je gezicht of lichaam te gebruiken, waarbij je de droge plekken vermijdt. Hierbij kan je de hulp van een huidtherapeut inroepen om een bepaalde gel te zoeken die bij jouw huidtype past. Let ook op bepaalde factoren die acne kunnen uitlokken, zoals stress, waardoor de talgproductie kan toenemen. Zoeken naar de oorzaak van jouw acne kan soms komen door een bepaalde periode van je leven, bijvoorbeeld tijdens de puberteit. Daarnaast kan het ook te maken hebben met andere factoren, zoals je dieet of de verzorging van je huid.

Wist je dat je thuis ook veel kan doen met behulp van de juist producten? De verzorgende thuisproducten van IMAGE Skincare of Toskani kunnen ingezet worden om de acne huid te verminderen. Wil jij advies hebben over welke producten geschikt zijn? Ook hiervoor kun je een productadvies met huidanalyse inplannen. Onze huidtherapeuten zullen jou adviseren en zorgen voor een goede begeleiding. Voor een optimale acne behandeling kun je additioneel gebruik maken van de suppletie van Blend New Day, om vanuit binnenuit te werken aan het huidprobleem. We verkopen deze producten ook in onze webshop. We laten je graag zien hoe je je huid goed kunt verzorgen en acne kunt verminderen. Kom gerust langs voor een advies op maat. Onze huidtherapeut helpt je graag om jouw huid weer gezond te laten stralen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over acne!