Wat te doen bij Acne?

Acne is een veelvoorkomend huidprobleem, zowel bij jongeren als bij volwassenen. Onze huid- therapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van acne.

acne behandeling

Hoe ontstaat het?

Acne ontstaat wanneer er een verstopping of ontsteking van het talgkliertje optreedt, waardoor de talg gaat ophopen. Meestal begint acné in puberteit, wanneer hormonale veranderingen optreden. Talgklieren maken talg aan om de huid soepel te houden. Als er te veel talg wordt geproduceerd, kan er een ophoping in de uitvoergang ontstaan, waarna de talgklier verstopt raakt. Wanneer deze verstopping gaat ontsteken, ontstaan er pukkels en puistjes. De rode kleur ontstaat door de ontsteking van de verstopte talgklier.

wat te doen bij acne om dit minder zichtbaar te maken

Wat te doen om Acne te behandelen

Acne kunnen we behandelen middels diverse behandelmogelijkheden. Een team huidtherapeuten en huidspecialisten staan voor je klaar om te helpen met jouw huidwens. Onderstaand staan de behandelmogelijkheden weergegeven.

Plan een afspraak met een vrijblijvende en kosteloze intake, zodat de huidtherapeut of huidspecialist samen met jou een geschikt behandelplan kunnen opstellen. Er is een vergoeding mogelijk indien je aanvullend verzekerd bent.

Ben je jonger dan 18 jaar? Dan hebben wij ook gezichtsbehandelingen voor tieners.

Thuisproducten

Wist je dat je thuis ook veel kan doen met behulp van de juist producten? De verzorgende thuisproducten van IMAGE Skincare of Toskani kunnen ingezet worden om de acne huid te verminderen. Wil jij advies hebben over welke producten geschikt zijn? Ook hiervoor kun je een productadvies met huidanalyse inplannen. Onze huidtherapeuten zullen jou adviseren en zorgen voor een goede begeleiding.

Additioneel zou er gebruik gemaakt kunnen worden van de suppletie van Blend New Day, om vanuit binnenuit te werken aan het huidprobleem.