Pigmentvlekken behandelen

Pigmentvlekken zijn te donkere of te lichte vlekken op de huid, die de huid een onregelmatig uiterlijk geven. Pigmentvlekken kunnen op het gehele lichaam voorkomen, waarbij het met name gezien wordt in het gezicht.

pigmentvlekken behandelen

Hoe ontstaat het?

Pigmentvlekken geven de huid een ongelijkmatige, vlekkige teint. Hierdoor lijkt de huid al gauw veel ouder en donkerder. Pigmentvlekken worden veroorzaakt door een overmatige productie van melanine: het stofje dat verantwoordelijk is voor de huid- en haar kleur – het pigment.

Pigmentvlekken kunnen diverse oorzaken hebben. De belangrijkste oorzaken zijn:

Lees meer

  • Zon blootstelling: Overmatige zonblootstelling aan de zon of zonnebank kan leiden tot zonschade, waarbij de teint een ongelijkmatig uiterlijk krijgt.
  • Hormonen: Hormonen kunnen zorgen voor een disbalans, die de productie van pigmentcellen stimuleren en pigmentvlekken achter kunnen laten. De anticonceptiepil en medicijnen kunnen dezelfde pigmentproductie aanwakkeren.
  • Beschadiging van de huid: Beschadigingen, zoals (acne)ontstekingen, wondjes of huidbeschadiging, kunnen pigmentcellen aantasten, wat kan leiden tot donkere vlekken op de huid nadat de ontsteking weggetrokken is. Vooral getinte en donkere huidtypes hebben hier vaak last van.

 

cosmelan pigment

Pigmentvlekken behandelen

Pigmentvlekken kunnen we behandelen middels diverse behandelmogelijkheden. Een team huidtherapeuten en huidspecialisten staan voor je klaar om te helpen met jouw huidwens. Onderstaand staan de behandelmogelijkheden weergegeven.

Plan een afspraak met een vrijblijvende en kosteloze intake, zodat de huidtherapeut of huidspecialist samen met jou een geschikt behandelplan kunnen opstellen. Er is een vergoeding mogelijk indien je aanvullend verzekerd bent.

Wat kun je zelf nog doen om pigmentvlekken te verminderen/voorkomen?

  • Smeer het hele jaar door SPF 30 of hoger.
  • Gebruik serums die de pigmentvorming remmen, door middel van  producten met niacinamide.
  • De Iluma-lijn van IMAGE Skincare is ook geschikt voor de huid met pigment.
  • Voorkom blootstelling aan de zon.
  • Vermijd de zonnebank.

Thuisproducten

Eventueel kunnen er thuisproducten van IMAGE Skincare of Toskani ingezet worden om de huid met pigmentvlekken te verbeteren. Wil jij advies hebben over welke producten geschikt zijn? Ook hiervoor kun je een vrijblijvend productadvies inplannen. Onze huidtherapeuten zullen jou kosteloos adviseren.