Pigmentvlekken behandelen

Pigmentvlekken zijn lichte tot donkere vlekken op de huid, die de huid een onregelmatig uiterlijk geven. Pigmentvlekken kunnen op het gehele lichaam voorkomen, waarbij het met name gezien wordt in het gezicht.

pigmentvlekken behandelen

Hoe ontstaat het?

Pigmentvlekken geven de huid een ongelijkmatige, vlekkige teint. Hierdoor lijkt de huid al gauw veel ouder en donkerder. Pigmentvlekken worden veroorzaakt door een overmatige productie van melanine: het stofje dat verantwoordelijk is voor de huid- en haarkleur – het pigment.

Pigmentvlekken kunnen diverse oorzaken hebben. De belangrijkste oorzaken zijn:

Lees meer

  • Zon blootstelling: Overmatige zonblootstelling aan de zon of zonnebank kan leiden tot zonschade, waarbij de teint een ongelijkmatig uiterlijk krijgt.
  • Hormonen: Hormonen kunnen zorgen voor een disbalans, die de productie van pigmentcellen stimuleren en pigmentvlekken achter kunnen laten. De anticonceptiepil en medicijnen kunnen dezelfde pigmentproductie aanwakkeren.
  • Beschadiging van de huid: Beschadigingen, zoals (acne)ontstekingen, wondjes of huidbeschadiging, kunnen pigmentcellen aantasten, wat kan leiden tot donkere vlekken op de huid nadat de ontsteking weggetrokken is. Vooral getinte en donkere huidtypes hebben hier vaak last van.

 

Pigmentvlekken behandelen

  • Ouderdomsvlekken
  • Melasma (zwangerschapsmasker)
picoway laser voor het verwijderen van pigment

Benieuwd wat jouw huid nodig heeft? Plan een consult in bij onze huidtherapeuten!

Thuisproducten

Eventueel kunnen er thuisproducten van IMAGE Skincare of Mesoestetic ingezet worden om de huid met pigmentvlekken te verbeteren. Wil jij advies hebben over welke producten geschikt zijn? Ook hiervoor kun je een vrijblijvend productadvies inplannen. Onze huidtherapeuten zullen jou kosteloos adviseren.