Roodheden in gelaat en vaatjes laseren

Roodheden en storende vaatjes kunnen voorkomen op het lichaam of gelaat. Denk hierbij aan spider naevi, couperose en teleangiëctastieën.

vaatjes weglaseren of roodheid gezicht of gelaat vaatjes laseren

Hoe ontstaat het?

Roodheid is een bekende huidaandoening die we regelmatig behandelen. Roodheid kan ontstaan door een (over)gevoelige of geïrriteerde huid. Factoren die roodheden op je lichaam of in het gezicht kunnen verergeren zijn o.a. hormonale schommelingen, veroudering, stress, temperatuurwisselingen, voeding, alcohol of bepaalde cosmetica. Deze uitgezette bloedvaatjes zijn niet meer functioneel voor de huid en kunnen veilig behandeld worden door onze huidtherapeuten door middel van een speciaal laserapparaat.

ipl laserbehandeling in enschede

Soorten roodheid in gelaat laseren

Er zijn diverse soorten roodheden:

  • Couperose: kenmerkende, veelvuldige rood/paarse vaatjes in het gelaat, hals en decolleté. Couperose komt vooral voor op de wangen, neus en kin. Deze huidaandoening geeft vaak de schijn dat je continue bloost.
  • Oppervlakkige vaatjes: door het ouder worden, ontstaan er meer oppervlakkige vaatjes. Deze vaatjes zijn vaak blauw or rood/paarsig van kleur en zijn vooral waarneembaar op de benen.

Afhankelijk van de roodheid/het huidprobleem, kunnen we de volgende behandelingen inzetten:

 

  • Rosacea: chronische huidaandoening, die vooral voorkomt bij mensen met een lichte huidtype. Rosacea kenmerkt zich vooral door roodheden in het gelaat, vaak gepaard met bloedvaatjes en kleine puistjes. Soms kunnen de ogen ook een rode, geïrriteerde uitstraling geven.
  • Spider naevi: een klein, centraal vlekje met uitlopende vaatjes. Deze haarfijne bloedvaatjes bevinden zich met name in het gelaat, de hals, nek en handruggen.

Behandelingen vaatjes laseren

Liever niet roodheid gezicht laseren?

Naast een behandeling, is het ook erg zinvol om thuisproducten van IMAGE Skincare of Toskani in te zetten. Want met de juiste thuisproducten voorkomt en verhelp je verstopte poriën van de huid. Wil jij advies hebben van deze merken en welke producten geschikt zijn? Of over het te behandelen gebied? Ook hiervoor kun je een productadvies inplannen of bellen voor een afspraak . Onze huidtherapeuten zullen jou uitgebreid adviseren.

Additioneel zou er gebruik gemaakt kunnen worden van het assortiment suppletie van Blend New Day, om vanuit binnenuit te werken aan het huidprobleem. Denk aan collageen, een vloeibaar supplement dat bestaat uit een unieke combinatie van ingrediënten die bijdragen aan een stevige huid en glanzend haar. Lees hier meer over de supplementen die wij aanbieden. Bekijk ook welke behandelingen nodig zijn tijdens het laser ontharen.