Keratosis pilaris

Keratosis pilaris, een veelvoorkomende huidaandoening, die zich kenmerkend uit in kleine, witte en rode bultjes op o.a. de armen. Benieuwd of wij jou kunnen helpen?

keratosis behandeling

Hoe ontstaat het?

Bij keratosis pilaris nestelen bacteriën nestelen zich in de haarzakjes, waardoor er op sommige plaatsen een kleine ontsteking kan ontstaan. Het is niet duidelijk wat keratosis pilaris veroorzaakt, maar het is doorgaans een onschuldige genetische huidaandoening veroorzaakt door een verstoorde uitrijping van huidcellen. Bepaalde factoren kunnen keratosis pilaris verergeren, zoals een droge huid, koud weer, een zwangerschap, overgewicht, scheren en waxen. Met de juiste verzorging kan keratosis pilaris met de tijd verbeteren.

De afwijking wordt vooral gezien op de bovenarmen, bovenbenen en billen. Soms komt keratosis pilaris voor in het gezicht.

image advies door huidtherapeut

Keratosis pilaris behandelen

Keratosis pilaris kunnen we behandelen middels peelings en thuisproducten. Een team huidtherapeuten en huidspecialisten staan voor je klaar om te helpen met jouw huidwens. Onderstaand staan de behandelmogelijkheid weergegeven.

Plan een afspraak met een vrijblijvende en kosteloze intake, zodat de huidtherapeut of huidspecialist samen met jou een geschikt behandelplan kunnen opstellen. Er is een vergoeding mogelijk indien je aanvullend verzekerd bent.