Wat is Keratosis pilaris behandeling?

Keratosis pilaris, een veelvoorkomende huidaandoening, die zich kenmerkend uit in kleine, witte en rode bultjes op o.a. de armen. Benieuwd of wij jou kunnen helpen? Lees gauw verder.

Keratosis pilaris behandeling in enschede

Hoe ontstaat keratosis pilaris?

Bij mensen met keratosis pilaris nestelen bacteriën nestelen zich in de haarzakjes, waardoor er op sommige plaatsen een kleine ontsteking kan ontstaan. Het is niet duidelijk wat keratosis pilaris veroorzaakt, maar het is doorgaans een onschuldige genetische huidaandoening veroorzaakt door een verstoorde uitrijping van huidcellen. Bepaalde factoren kunnen keratosis pilaris verergeren, zoals een droge huid, koud weer, van een zwangerschap, overgewicht, scheren en waxen. Met de juiste verzorging kan het met de tijd verbeteren.

De afwijking wordt vooral gezien op de bovenarmen, bovenbenen en billen. Soms komt keratosis pilaris voor in het gezicht.

image skincare advies door huidtherapeut

Keratosis pilaris behandeling

Voor een keratosis pilaris behandeling kunnen we middels peelings en thuisproducten uitvoeren. Een team huidtherapeuten en huidspecialisten staan voor je klaar om te helpen met jouw huidwens. Onderstaand staan de behandelmogelijkheid weergegeven.

Plan een afspraak met een vrijblijvende en kosteloze intake, zodat de huidtherapeut of huidspecialist samen met jou een geschikt behandelplan kunnen opstellen. Er is een vergoeding mogelijk indien je aanvullend verzekerd bent.

Thuisproducten

Bij BodySilk huidkliniek begrijpen we de impact van Keratosis Pilaris op mensen. Deze veelvoorkomende aandoening veroorzaakt meestal ruwe plekken op de huid, die vaak als kippenvel aanvoelen. Gelukkig kunnen onze peelingbehandelingen en speciale crèmes effectief zijn tegen deze ruwheid. Ze verminderen de ruwe plekken en geven de huid een gladdere en gezondere uitstraling. Daarnaast zorgen ze ervoor dat je je zelfverzekerder voelt, omdat je minder last hebt van dit kippenvel gevoel. Hier bij BodySilk geven we om jouw huid en willen we dat je je goed voelt in je eigen vel – al direct vanaf de eerste behandeling.

Eventueel kunnen er verzorgende thuisproducten van IMAGE Skincare of Toskani ingezet worden om keratosis pilaris te verbeteren en dode huidcellen verwijderen. Onze huidtherapeuten adviseren je graag voor een optimaal resultaat met de juiste anti aging crème met hyaluronzuur. Van keratosis pilaris is bekend dat we geen klachten ervaren tijdens de behandeling. Wel kan de huid een beetje geïrriteerd raken. Wil je graag meer weten? Stel je vraag gerust via WhatsApp of bel ons voor een gratis consult voor de behandeling.