Ingegroeide haren verwijderen

Ingroeiende haren is een term die wordt gebruikt om te verwijzen naar haren die groeien in de verkeerde richting en in de huid terug krullen, wat kan leiden tot irritatie, ontsteking en pijn. Het is een veel voorkomend probleem bij het scheren, epileren of waxen van haren.

Enschede schoonheidssalon

Waar komen ze vaak voor?

Ingroeiende haren komen het vaakst voor op gebieden van het lichaam waar de huid is onderhevig aan wrijving en druk, zoals:

 • Bikinilijn
 • Benen (vooral na het scheren)
 • Oksels
 • Gezicht (bijv. baardstoppels)
 • Rug en schouders

Deze gebieden zijn vatbaar voor ingegroeide haren omdat ze vaak worden geschoren, geëpileerd of gewaxd, wat de haargroei kan verstoren.

Hoe kan ik ingegroeide haren verwijderen?

Er zijn verschillende manieren om zelf of door een specialist ingegroeide haren te behandelen:

 1. Warmtebehandeling: Het gebruik van warme kompressen, zoals hete doeken of een warmtezak, kan de poriën verwijden en helpen om haren te verwijderen.
 2. Exfoliatie: Gebruik een zachte scrub of een exfoliërende mitt om dode huidcellen te verwijderen en de huid glad te maken.
 3. Chemicaliën: Breng een lotion met salicylzuur of benzoylperoxide aan om ontstekingen te verminderen en de huid glad te maken.
 4. Laserbehandeling: Dit is een medische procedure waarbij IPL of laser apparaat wordt gebruikt om het haar weg te branden op de wortel.
 5. Naaibehandeling: In sommige gevallen kan een dermatoloog ingegroeide haren weghalen door ze zorgvuldig met een naald of scalpel uit de huid te trekken.

Het verwijderen van ingegroeide haren kan bij sommige mensen pijn kan veroorzaken en moet daarom worden overgelaten aan een professional. Probeer niet om ingegroeide haren uit te trekken met je nagels of andere voorwerpen, omdat dit kan leiden tot infecties en verdere huidirritatie. Vraag daarom om advies bij één van de huidtherapeuten van BodySilk!

lynn

Ingegroeide haren voorkomen

Om ingegroeide haartjes te voorkomen, kun je de volgende tips volgen:

 • Scheer in de richting van de haargroei.
 • Vermijd een te strakke huid bij het scheren.
 • Maak gebruik van een scherp scheermes.
 • Hydrateer het huidoppervlak na het scheren.
 • Gebruik een exfoliërend product om dode huidcellen te verwijderen en de huid glad te maken.
 • Vermijd te vaak scheren op dezelfde plek.

Als je al ingegroeide haren hebt, kun je het beste contact met ons opnemen.

huidverbeteren gezichtsbehandeling met pigmentlaser

Krijg vergoeding via de verzekering!

WhatsApp ons meer informatie over vergoeding vanuit de aanvullende verzekering!

Wat is het verschil tussen IPL en laser ontharen?

IPL (Intense Pulsed Light) en laserontharing zijn beide methoden om ongewenste haargroei te verwijderen, maar er zijn enkele verschillen tussen de twee:

 • IPL gebruikt een breed scala aan lichtpulsen terwijl laserontharing zich richt op één specifieke golflengte.
 • Laserontharing is in het algemeen effectiever bij het verwijderen van donker, dicht haar, terwijl IPL beter geschikt is voor lichtere huidtinten en dunner haar.
 • Doorgaan heb je met IPL méér behandelingen nodig dan met bijvoorbeeld  ons GentleMax Pro laser apparaat waardoor je uiteindelijk dus met laserontharing voordeliger uit bent.

 

In ons kliniek maken wij gebruik van het meest geavanceerde laserapparaat op de markt: de GentleMax Pro. Het volstaat om te zeggen dat dit de Mercedes is onder de laserapparaten en dat merken wij bij de ervaringen van onze cliënten. De meeste mensen ervaren de behandeling zelfs als pijnloos en daarom ook vele malen prettiger dan IPL. Kom gerust langs voor een kennismaking en een vrijblijvend advies.