Ingegroeide haren verwijderen

Ingegroeide haren zijn een veelvoorkomend probleem en kunnen leiden tot irritatie, rode bultjes, ontsteking, jeuk en pijn. Bij Bodysilk kunnen onze specialisten dit effectief behandelen door middel van laserontharing.

schaamstreek dames laseren

Hoe ontstaan ingegroeide haren?

Een ingegroeide haar ontstaat wanneer een haar onder de huid groeit in plaats van naar buiten. Dit gebeurt vaak na het scheren, epileren of harsen, maar kan ook voorkomen door factoren zoals wrijving, strakke kleding, haarstructuur en erfelijke aanleg. Lees meer

Ingegroeide haren kunnen pijnlijk zijn, maar de pijn ontstaat niet door de haar zelf. De pijn wordt veroorzaakt door de ontsteking die optreedt wanneer de haar onder de huid blijft zitten. De huid beschouwt ingegroeide haren als vreemd, wat leidt tot ontsteking in het haarzakje. Deze ontsteking kan verergeren doordat de ingegroeide haar de uitgang van het haarzakje blokkeert en talgophoping veroorzaakt. Uiteindelijk kunnen de haarzakjes scheuren, wat tot verdere ontsteking leidt.

Behandeling van ingegroeide haren

De behandeling van ingegroeide haren verschilt per persoon en is afhankelijk van de oorzaak en andere factoren. Bij een intakegesprek analyseren we de huid en haren en stellen we een persoonlijk behandelplan op. De meest voorkomende behandeling bij ingegroeide haren is laserontharing. 

 

In de kliniek word je geholpen door ervaren specialisten die veel weten over laserontharing en hiermee ingegroeide haren kunnen laten voorkomen. Tijdens een laserontharing behandeling wordt een geconcentreerde lichtstraal gericht op de haren, wat resulteert in een afname en het dunner worden van de haren. Dit leidt tot een vermindering van ingegroeide haren en maakt de huid zachter.  Lees meer over laserontharing… 

snor laseren enschede

Ingegroeide haren voorkomen

Om ingegroeide haartjes te voorkomen, kun je de volgende tips volgen:

 • Niet elke dag scheren, maar om de dag.
 • Scheer met de richting van de haargroei mee.
 • Maak gebruik van een scherp scheermes.
 • Vermijd herhaaldelijk scheren op dezelfde plek.
 • Strek en oefen niet te veel druk uit op de huid.
 • Vermijd te strakke kleding.
 • Gebruik exfoliërende producten.
 • Overweeg laserontharing.
schaamstreek laseren zonder veel pijn

Krijg vergoeding via de verzekering!

WhatsApp ons meer informatie over vergoeding vanuit de aanvullende verzekering!

Wat is het verschil tussen IPL en laser ontharen?

IPL (Intense Pulsed Light) en laserontharing zijn beide methoden om ongewenste haargroei te verwijderen, maar er zijn enkele verschillen tussen de twee:

 • De laser wordt vele malen dieper geabsorbeerd dan het IPL-licht, waardoor met de laser haarzakjes effectiever behandeld kunnen worden.
 • De laser richt zich specifiek op het haarzakje en niet op de omringde huid zoals IPL dat wel doet.
 • De professionele laserbehandeling leidt tot snellere resultaten.
 • Laserontharing is geschikt voor donkere huidtypes, terwijl IPL voornamelijk geschikt is voor lichtere huidtypes.
 • Met IPL heb je méér behandelingen nodig dan met GentleMax Pro laser waardoor je met laserontharing voordeliger uit bent.

Bij BodySilk Laser Clinic werken wij met ’s werelds meest krachtige laser: de GentleMax Pro. Deze laser is geschikt voor alle huidtypes. De effecten van deze laser zijn snel zichtbaar; dit merken wij bij de ervaringen van onze cliënten. De meeste mensen ervaren de behandeling als vrijwel pijnloos, maar dit kan verschillen per persoon. Kom gerust langs voor een gratis intakegesprek en een vrijblijvend advies.