PCOS behandeling bij overbeharing

PCOS staat voor Polycysteus Ovarium Syndroom. Dit syndroom zorgt ervoor dat onder invloed van hormonen cysten groeien op de eierstokken. Het komt bij ca. 5-10% van alle vrouwen voor wat kan leiden tot overbeharing, acne en een onregelmatige menstruatie.

PCOS behandeling bij overbeharing - Bovenlip laseren

Hoe herken je PCOS?

De exacte oorzaak van PCOS Polycystisch Ovarium Syndroom is nog niet volledig begrepen, maar het wordt geassocieerd met een combinatie van genetische, hormonale en levensstijlfactoren. Hormonale onevenwichtigheden, zoals verhoogde niveaus van insuline en testosteron, spelen een rol bij PCOS. De symptomen van PCOS kunnen variëren, maar kunnen omvatten: onregelmatige menstruatie, overmatige haargroei op het gezicht en lichaam, acne, gewichtstoename, verminderde vruchtbaarheid, stemmingswisselingen en het ontwikkelen van kleine cysten op de eierstokken.

Een kenmerken van PCOS is dat er sprake is van ongewenste en zichtbare haargroei in het gezicht of op het lichaam op plekken waar doorgaan mannen behaard zijn. Zo zie je vaak haargroei op de kaaklijn, wangen, bovenlip en kin. Of op de onderarmen en haargroei op de buik. Een gynaecoloog kan constateren of je inderdaad PCOS hebt.

PCOS behandeling om overbeharing tegen te gaan

Overbeharing bij vrouwen met pcos gaat vaak gepaard met schaamte. Veel vrouwen hebben daarom de wens om de beharing permanent te verwijderen. Bij BodySilk Laser Clinic hebben we het beste apparatuur in huis om haren op ongewenste plekken te verwijderen zoals op het gezicht en intieme plekken. Met onze PCOS behandeling kunnen wij dankzij lasertherapie kunnen wij de haartjes tot aan de wortels definitief verwijderen zodat je merkbaar verschil gaat zien na enkele behandelingen. De hoeveelheid behandelingen die je nodig hebt verschilt per persoon in verband met de individuele hormoonhuishouding. Vrouwen die aanleg hebben voor een verhoogde reactie op huidbehandelingen kunnen van te voren beter eerst contact met ons opnemen.

snor laseren enschede

Hoogwaardig huidkliniek

BodySilk Laser Clinic is een toonaangevend en hoogwaardig huid- en laserkliniek gevestigd nabij het centrum van Enschede. Wij werken uitsluitend met gediplomeerd personeel en investeren in de nieuwste technologieën en producten om de best mogelijke resultaten te behalen voor iedereen. Wij hechten daarom veel waarde aan kwaliteit en service en zorgen ervoor dat iedere klant zich thuis voelt bij het binnenkomen in onze salon. Maak gerust een afspraak samen met een huidtherapeut voor een vrijblijvende kennismaking en een gratis huidanalyse.

laser kliniek enschede

Weten of je behandeling vergoed wordt?

Neem snel contact met ons op!

Veelgestelde vragen

Polycysteus ovarium syndroom (PCOS) is een aandoening die veel vrouwen treft, en het is belangrijk om naar een behandeling te zoeken als je PCOS hebt. Veel vrouwen met PCOS hebben moeite om regelmatig een eisprong te hebben, wat kan leiden tot vruchtbaarheidsproblemen. Daarnaast hebben vrouwen met PCOS een verhoogde kans op andere gezondheidsproblemen, zoals hoge bloeddruk. Het is schokkend om te weten dat meer dan de helft van de vrouwen met PCOS niet weet dat ze deze aandoening hebben. Daarom is het van cruciaal belang om bewustzijn te creëren en regelmatige gezondheidscontroles uit te voeren, vooral voor vrouwen in families waar PCOS vaker voorkomt. Door vroegtijdige diagnose en behandeling kunnen de symptomen van PCOS worden beheerd en de gezondheidsrisico’s worden verminderd.

Op onze tarieven pagina vind je een overzicht van al onze behandeling en de bijbehorende prijzen per behandeling. Sommige behandelingen bieden wij extra scherp geprijsd aan in pakketvorm.

Gemiddeld zijn er 6 tot 10 behandelingen nodig voor een haarreductie van 80 tot 90%. Er is geen standaard aantal behandelingen: ieder mens, iedere huid en iedere haargroei is anders en wij zullen ervoor zorgen dat het ontharingstraject optimaal verloopt voor jou.

Uittrekken van haar in combinatie met laserbehandelingen is niet aan te raden, in welke vorm dan ook: epilady, waxen, harsen, touwtjesmethode. Hoe langer je daarmee gestopt bent, hoe beter de behandelingen zullen aanslaan. We hebben de haartjes nodig ter geleiding van de warmte naar de wortel toe. Als er te weinig haartjes zijn teruggegroeid, heeft u nauwelijks rendement van de behandelingen en gooit u dus geld weg. Het minimum aantal weken dat je niet meer mag hebben geëpileerd voor de behandeling is 4. Scheren mag altijd wel, zo vaak als je wilt. Als je scheren een naar idee vindt (bijvoorbeeld op het gezicht van een vrouw, of op de tepelhoven), mag je de stugge haren ook afknippen.

BodySilk Laser Clinic biedt jou de service om de pakketten in termijnen te kunnen betalen. Dit geldt voor vrijwel alle pakketten, niet bij afzonderlijke behandelingen. Betaal je een pakket wel in één keer, dan ontvang je 10% korting op jouw laserpakket.

Het is ook van groot belang om te weten dat sommige families een grotere kans hebben om PCOS te erven, dus als er gevallen van PCOS in jouw familie zijn, is het verstandig om extra alert te zijn en je gezondheid te monitoren. Door tijdige behandeling en medisch advies kun je stappen ondernemen om de impact van PCOS op je leven te verminderen en je kansen op een gezonde zwangerschap te vergroten.

Behandeling van PCOS

De behandeling van PCOS is gericht op het beheersen van de symptomen en het minimaliseren van de risico’s op gezondheidsproblemen op lange termijn, zoals diabetes type 2 en hart en vaatziekten.

Behandelingsmogelijkheden kunnen zijn: levensstijlveranderingen zoals dieet en lichaamsbeweging, medicatie om symptomen te beheersen zoals hormonale anticonceptie, en vruchtbaarheidsbehandelingen voor vrouwen die proberen zwanger te worden. Het is belangrijk om met een medische professional te overleggen voor een juiste diagnose en behandeling van PCOS.