Needling van het gezicht

Needling van het gezicht, ook bekend als microneedling of dermarolling, is een cosmetische procedure waarbij een roller of pen met kleine naalden wordt gebruikt om microscopische gaatjes in de huid te maken. Dit stimuleert de natuurlijke genezingsreactie van de huid en kan helpen bij het verbeteren van de textuur en de algehele uitstraling van de huid.

medische microneedling - needling gezicht in Enschede

Hoe werkt needling in het gezicht?

De naalden kunnen verschillende lengtes hebben en worden over de huid gerold of geprikt, afhankelijk van de techniek en het gewenste resultaat. Na de behandeling kan de huid rood en geïrriteerd zijn, maar dit verdwijnt meestal binnen enkele dagen. Tijdens de behandeling voel je lichte prikjes van het apparaat – in dit geval de SkinPen.

Een behandeling met needling wordt vaak gebruikt om verschillende huidproblemen aan te pakken, zoals fijne lijntjes en rimpels, littekens van acne, hyperpigmentatie, zonneschade en vergrote poriën. Het kan ook helpen bij de aanmaak van collageen en elastine, eiwitten die verantwoordelijk zijn voor de stevigheid en elasticiteit van de huid.

Kwaliteit en veiligheid

Het is belangrijk om microneedling alleen te laten uitvoeren door een getrainde professional in een schone en veilige omgeving, en om de nazorginstructies van de behandelaar op te volgen om complicaties te minimaliseren. Daarom werken we bij BodySilk uitsluitend met gediplomeerd personeel die bevoegd en getraind zijn om een needling gezicht behandeling uit te voeren. Wij zijn in het bezit van de zeer veilige en medisch goedgekeurde SkinPen. Deze garandeert vaste bewaakt continu de naalddiepte voor optimale veiligheid. Is Microneedling geschikt voor jou? Dat kunnen we het beste aangeven tijdens een persoonlijke kennismaking, dan kunnen we ook een indicatie geven hoeveel behandelingen nodig zijn.

lynn

Is microneedling geschikt om littekend te verwijderen?

Microneedling kan helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van bepaalde soorten littekens, maar het kan littekens niet volledig verwijderen. Het kan echter helpen bij het verbeteren van de textuur en het uiterlijk van de huid door de collageenproductie te stimuleren en de huidregeneratie te bevorderen.

Microneedling wordt vaak gebruikt om littekens van acne, chirurgie, verwondingen of andere oorzaken te behandelen. De kleine naaldjes maken microscopische gaatjes in de huid, waardoor de huid wordt gestimuleerd om nieuwe cellen te produceren en zichzelf te herstellen. Dit kan helpen bij het verminderen van de dikte, de roodheid, de ruwheid en de algemene zichtbaarheid van littekens.

Het resultaat van microneedling kan variëren afhankelijk van de ernst van de littekens, de huidconditie en de individuele respons op de behandeling. Meerdere sessies kunnen nodig zijn voor optimale resultaten, en het is belangrijk om geduldig te zijn en de nazorginstructies van onze behandelaar op te volgen om het risico op complicaties te minimaliseren.

microneedling behandeling enschede

Weten of je vergoeding krijgt?

Stel je vraag aan onze medewerkers of stuur direct een WhatsApp!

Een aantal tips en huidreacties van de behandeling

  • Reinig de huid voorzichtig met een milde, niet-irriterende reiniger volgens de instructies van onze behandelaar. Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, scrubs of andere irriterende producten gedurende ten minste 24 tot 48 uur na de behandeling.
  • Breng een hydraterende crème aan om de huid gehydrateerd te houden en het herstelproces te ondersteunen. Kies een crème die geschikt is voor jouw huidtype en vrij is van irriterende ingrediënten, zoals parfum of alcohol. Onze medewerkers kunnen jou hierin adviseren.
  • Blootstelling aan de zon kan schadelijk zijn voor de pas behandelde huid. Bescherm de huid met een breed-spectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF en vermijd directe blootstelling aan de zon gedurende enkele dagen na de behandeling. Draag eenn hoed of zonnebril om de huid extra te beschermen.

Ervaar je na de behandeling ernstige roodheid, zwelling, pijn, pus of andere tekenen van infectie bel ons dan, ook als je je zorgen maakt over het herstelproces. Onze huidtherapeut kan je gepaste adviezen geven en eventuele vragen of zorgen beantwoorden. Schroom dus niet om contact met ons op te nemen. Kom lans in onze salon voor verzorgingsproducten voor hem en haar.