IPL pigment behandeling

Met IPL pigment behandeling kun je eindelijk van je pigmentvlekken afkomen! Bij BodySilk Laser Clinic beschikken we over hoogwaardige IPL apparatuur zodat we jou de best kwaliteit behandeling kunnen garanderen.

pigment zon decolleté - IPL pigment behandeling in Enschede

Waardoor kunnen pigmentvlekken ontstaan?

De reden dat je huid kleurt in de zon komt door Melanocyten – ook wel pigmentcellen genoemd in je huid. Maar deze cellen kunnen soms ook verkleuren tot donkere vlekken. UV-straling of blootstelling aan de zonnebank stimuleert de aanmaak van pigmentcellen en dit kan daarom de kans op pigmentvlekken vergroten. Andere factoren kunnen stress en hormoonaanmaak zijn. Gelukkig kun je bij ons een IPL pigment behandeling ondergaan.

Pigmentvlekken door ouderdom

Wist je dat de natuurlijke ouderdom eveneens pigmentvlekken kan opleveren. We noemen dit ook wel lentigo solaris en deze ontstaan veelal van de middelbare leeftijd. In onze kliniek komen we dit niet vaak tegen. De meeste pigmentvlekken ontstaan toch wel door overmatige blootstelling aan UV straling en zijn vaak te vinden op armen, het gezicht en de decolleté

huidverbeteren gezichtsbehandeling

Toelichting IPL pigment behandeling

Een IPL apparaat werkt op basis van een lichtflits die geabsorbeerd wordt door de aanwezige pigment. Dit warmt het pigment op en breekt het op die manier af. Na de behandeling ruimt het lichaam zelf het behandelde pigment op. De gezonde huid wordt niet aangetast en blijft dus intact.

Een IPL behandeling zul je dus wel voelen. De huid wordt warm en er kan roodheid en/of lichte zwelling ontstaan. Dit houdt echter 1 á 2 dagen aan. Na de behandeling wordt de pigment iets donkerder, dat is normaal en een goed teken. Vind je dit echter vervelend, dan kunnen onze huidtherapeuten je adviseren met de juiste camouflage producten voor de huid zoals een mineral make-up product. Na de behandeling kunnen we de huid koelen met koelpacks die je thuis ook kunt gebruiken indien gewenst. Soms kan de huid lichtjes schilferen en een jeukend gevoel geven.

pijnloos ontharen met gentlelaser

Maak nu een afspraak!

Ben jij benieuwd naar laserontharen of wil je meer weten over de mogelijkheden? App ons dan!

Advies en tips voor en na de behandeling

  • Minimaal 4 tot 6 weken je huid niet blootstellen aan zonlicht of zonnebank. Gebruik bij twijfel altijd een zonnebrandcreme met minimaal PSF 30 of hoger. Herhaal het insmeren iedere twee uur voor een optimale bescherming.
  • Geen gebruik van zelfbruinende producten tot 14 dagen voor de behandeling
  • Rook je? Probeer dan op de dag van de behandeling niet te roken. Door het roken vertraag je de helende werking van de huid.
  • Gebruik je medicatie of ben je ergens gevoelig voor? Laat het onze behandelaars dit direct weten zodat we onze behandeling erop kunnen aanpassen en jij ook weet hoeveel behandelingen nodig zijn – afhankelijk van je wensen.

Na de behandeling is het toegestaan de huid te camoufleren met Colorescience minerale make-up. Dit is camouflerende make-up die de huid verzorgt en niet verstopt. Onze medewerkers kunnen je precies adviseren welke producten je het beste kunt gebruiken. Deze verkopen we in onze kliniek of online in onze webshop.