Hoeveel laser behandelingen zijn er nodig?

Gemiddeld zijn er 6 tot 10 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. Ieder mens, huidtype en haargroei cyclus is uniek, waardoor er geen standaard aantal behandelingen zijn die wij vooraf kunnen vermelden.

Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?

De tijd tussen de behandeling is afhankelijk van het ontharingsgebied en haargroei. Voor het gelaat wordt er vaak een behandelinterval gehanteerd van gemiddeld 6 weken, waarbij het lichaam vaak met een behandelinterval van gemiddeld 8 weken wordt behandeld. Sommige onderdelen, zoals de rug, benen en armen, zijn hierin een uitzondering en worden gemiddeld één keer per 10 weken behandeld. De behandelaar bespreekt samen met jou de passende interval voor jouw behandeling.

Hoelang duurt een behandeling?

De behandelduur is afhankelijk van het te behandelen gebied. Gemiddeld duurt laser ontharen van de oksels ±10 minuten, het gezicht ±20 minuten, de rug ±45 minuten en benen nemen ±60 minuten in beslag.

Zijn laserbehandelingen bij BodySilk geschikt voor alle huidtypen?

Ja, de laserbehandelingen zijn geschikt voor alle huidtypen. De GentleMax Pro laser biedt de mogelijkheid om ook de donkere huidskleur veilig behandelen.

Kunnen laserbehandelingen ingezet worden voor alle haartypen/kleuren?

Nee, laser ontharen niet mogelijk op grijze, lichtblonde of rode haren. Hoe donkerder de haren, hoe meer kans op het beste resultaat. Bij BodySilk Laser Clinic vindt er vooraf aan de laserbehandeling altijd een vrijblijvend intakegesprek plaats, waarbij de te behandelen haren van te voren beoordeeld worden. Zo kan de behandelaar informatie geven of de haren behandelbaar zijn.

Doet de behandeling pijn?

De behandelingen met GentleMax Pro worden als vrijwel pijnloos ervaren door de unieke koelingsspray die de huid verkoelt. Deze koelingsspray wordt afgegeven in een fractie van een seconde en werkt verkoelend en beschermd tegelijkertijd de huid. Dit vergroot ook de comfort van de behandeling.

Wat zie je na een (proef)behandeling?

In de eerste week heeft de huid tijd nodig om de behandelde haren af te stoten. Na 2 tot 3 weken beginnen de haren uit te vallen en na circa 3 à 4 weken zijn heel wat haren verdwenen op het behandelde gebied. De haren die onvoldoende warmte hebben gekregen, zullen in de loop van de tijd terug groeien. De haren die voldoende warmte hebben gehad, zullen permanent wegblijven.

Vanaf welke leeftijd kan er behandeld worden?

Laserbehandelingen kunnen bij alle leeftijden worden ingezet. Bij minderjarigen is het belangrijk dat er een ouder en/of voogd mee komt naar het intakegesprek. Bij tieners en adolescenten waar haargroei volop wordt gestimuleerd, kunnen de resultaten mogelijk minder effectief zijn. Hierdoor kunnen er meerdere behandelingen nodig zijn. Dit wordt tijdens het intakegesprek verder overlegd.

Kan er gelaserd worden op een zongebruinde huid?

Nee, er dient minimaal 6 weken vóór de behandeling en 2 weken ná de behandeling géén blootstelling te zijn aan de zon of zonnebank. Ook zelfbruiner valt onder dezelfde categorie, wat betekent dat er 6 weken vóór de behandeling en 2 weken ná de behandeling niet gelaserd kan worden op een huid met zelfbruiner.

Ik heb last van ingegroeide haren, kan ik wel behandelen?

Ja, dat gaat prima. Sterker nog, de behandelingen helpen jou om van ingegroeide haren af te komen! Een ontsteking met een opgekrulde haar erin springt tijdens een behandeling vaak open en wordt daarna rustiger.

Kan er gelaserd worden tijdens of na een zwangerschap?

Nee, er worden géén laserbehandelingen uitgevoerd bij BodySilk Laser Clinic tijdens de zwangerschap. Ook na de zwangerschap adviseren we om eerst goed te ontzwangeren. Let op: Zwangerschapshormonen kunnen het resultaat van de behandeling beïnvloeden, doordat de hormoonhuishouding vlak na een zwangerschap nog onrustig is.

Wanneer mag er niet behandeld worden met de laser?

Een laserbehandeling wordt afgeraden indien je:

  • Zwanger bent en/of borstvoeding geeft
  • Aan epilepsie lijdt
  • Antibiotica slikt (tot 4 weken voor de behandeling)
  • Koorts en/of een infectie hebt
  • Medicijnen gebruikt die de huid lichtovergevoelig maken
  • Ontstekingsremmers slikt
  • Een pacemaker hebt
  • Piercings, tatoeages of implantaat hebt in het te behandelen gebied
  • Zonblootstelling of zelfbruiner (tot 6 weken voor de behandeling)

Kan ik laserbehandelingen vergoed krijgen door mijn zorgverzekeraar?

Ja, BodySilk Laser Clinic is aangesloten bij de meeste verzekeringsmaatschappijen. Echter worden alleen laserbehandelingen in het gezicht vergoed, op basis van een aanvullende verzekering. Informeer bij jouw zorgverzekeraar voor de polisvoorwaarden.

Geeft Bodysilk Laser Clinic garantie?

Nee, er kan geen garantie geboden worden voor de effectiviteit van de behandeling. Ieder persoon en haargroeicyclus is uniek, waardoor de effectiviteit van de resultaten kunnen verschillen.

Mag ik tussen de behandeling door wel scheren?

Ja, dat mag zeker en heeft geen invloed op de behandelingen. Mocht je liever niet willen scheren, zou ontharingscrème of knippen ook een optie zijn. De enige ontharingsmethoden die tussen de laserbehandelingen niet in gezet kunnen worden, zijn ontharen met een epilady, pincet, touw of harsen.

Hoe lang van te voren stop ik met harsen of epileren?

Mocht je geharst of geëpileerd hebben, adviseren we 4 weken te wachten voordat we starten met laseren. In deze weken hebben de haren de tijd om terug te groeien. De haren hebben we nodig ter geleiding van de warmte naar de haarwortel toe. Wanneer je start met laserontharen, zou je storende haren weg kunnen halen met een scheermesje, schaar of ontharingscrème. Deze methodes hebben géén invloed op het resultaat.

Wat is het verschil tussen IPL en laser?

Bij BodySilk Laser Clinic maken we gebruik van laser, namelijk de GentleMax Pro. Wil je meer weten over het verschil tussen IPL en laser? Klik hier voor meer informatie.

Wat zijn de prijzen voor laser ontharen?

Bekijk onze tarieven

Kan ik betalen met een pinpas of contant geld?

Ja, het is mogelijk om bij BodySilk Laser Clinic te betalen met een pinpas of contant geld.

Is het mogelijk om in termijnen te betalen?

BodySilk Laser Clinic biedt de service om de pakketten in 3 termijnen te betalen.