acne bij tieners behandelen

Krijg vergoeding voor een acne behandeling

Ben jij tiener of volwassen en heb je last van acne? Dan is het goed om te weten dat je bij BodySilk terecht kunt voor acne behandelingen die óók vergoed worden door de zorgverzekering.

Hoe verloopt de declaratie?

Na afloop van de behandeling ontvang je een factuur die ingediend kan worden bij de zorgverzekeraar, waarna het te vergoeden bedrag teruggestort wordt. De behandelingen worden vergoed vanuit het aanvullende pakket en hierbij wordt géén aanspraak gemaakt op jouw eigen risico. Informeer bij jouw zorgverzekeraar voor de polisvoorwaarden.

Lees meer

Wat kan ik verwachten?

Om een huid met acne te behandelen, wordt er eerst een dieptereiniging ingezet. Het doel van de dieptereiniging is om onzuiverheden te verwijderen en nieuwe ontstekingen te voorkomen. Er wordt gestart met het reinigen van de huid met een passende reiniger voor de jonge huid. Nadat de huid gereinigd is, zal de behandelaar de onzuiverheden manueel verwijderen. De huid kan hierdoor rood worden en tot maximaal 24 uur aanhouden. Na de behandeling brengt de behandelaar gezichtsverzorgingsproducten en/of een zonbescherming aan.

wat te doen bij acne om dit minder zichtbaar te maken

Eerste behandeling?

Is dit jouw eerste gezichtsbehandeling bij ons? Dan starten we eerst met een intakegesprek (inclusief huidscan). Deze is kosteloos als je een behandeling ondergaat bij ons. Omdat je officieel nog minderjarig bent, vragen we graag jouw ouder/voogd mee naar de eerste behandeling.

Wil je graag advies van een product of dienst? Neem jouw producten gerust mee naar het intakegesprek, zodat de behandelaar advies kan geven waardoor eventuele acne/onzuiverheden voorkomen kunnen worden.

Tijdens de behandeling

Om tienerhuid met acne te behandelen, wordt er een manuele dieptereiniging ingezet. Het doel van de dieptereiniging is om te de onzuiverheden te verwijderen en nieuwe ontstekingen te voorkomen. Er wordt gestart met het reinigen van de huid met een passende reiniger voor de jonge huid. Nadat de huid gereinigd is, zal de behandelaar de onzuiverheden manueel verwijderen.

Ter aanvulling op de acne behandeling, wordt er vaak een peeling ingezet. Voor de peeling wordt er een meerprijs gevraagd.

Na de behandeling

Na de behandeling brengt de behandelaar gezichtsverzorgingsproducten en/of een zonbescherming aan. Doordat de onzuiverheden zoals puistjes en mee-eters manueel zijn verwijderd kan de huid wat rood worden en dit kan tot maximaal 24 uur aanhouden. Ook na de behandeling kun je via de WhatsApp in contact blijven met ons voor advies.

Wil je gebruik maken van de vergoeding? Informeer dan eerst naar de mogelijkheden.

Hoe zit dat met de vergoeding bij acne?

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding voor een behandeling dien je allereerst aanvullende verzekering te hebben. En omdat BodySilk aangesloten is bij het Nederlands Vereniging Huidtherapeuten én Kwaliteitsregister Paramedici ben je er zeker van dat je jouw factuur kunt declareren bij je eigen zorgverzekeraar. BodySilk Laser Clinic werkt samen met alle bekende zorgverzekeraars. Volg ons op Instagram of Facebook voor impressies van ons werk!

Vergoeding acne behandeling

Vergoeding via aanvullende verzekering!

Check of je in aanmerking komt voor een vergoeding en WhatsApp ons!

Welke acne soorten komen we vaak tegen?

  • Comedonale acne: Dit is de meest voorkomende vorm van acne en wordt gekenmerkt door mee-eters, die kunnen bestaan uit open comedonen (zwarte puntjes) of gesloten comedonen (witte puntjes).
  • Inflammatoire acne: Dit type acne omvat puistjes, papels en pustels, die rood en ontstoken kunnen zijn.
  • Cystische acne: Dit is een ernstiger vorm van acne en wordt gekenmerkt door grote, pijnlijke knobbels en cysten onder de huid.
  • Acne mechanica: Dit type acne wordt veroorzaakt door wrijving, druk of irritatie van de huid, bijvoorbeeld door het dragen van strakke kleding of het rusten van het gezicht op de handen.
  • Acne cosmetica: Dit type acne wordt veroorzaakt door het gebruik van cosmetica die de poriën kunnen verstoppen, zoals foundation of moisturizers.

Het is belangrijk om te weten welk type acne je hebt, omdat verschillende soorten acne verschillende behandelingen vereisen. Daarom is het raadzaam om een huidtherapeut te raadplegen bij BodySilk als je last hebt van acne. Ontmoet ons team en neem gerust contact op voor een kennismaking.